neděle 6. ledna 2013

Jablkové muffiny s drobenkou

Také vás o víkendu honí mlsná? Mě úplně extrémně.. Většinou držím takzvanou bodovou dietu (sbodnu, na co přijdu). Kolikrát ale nastane krize, mám chuť, ale doma nic dobrého není a do obchodu se mi (naštěstí) nechce.  Většinou to řeším tak, že začnu péct. Něco jednoduchého, na co jsou suroviny pokaždé doma.

Do této kategorie spadají jablkové muffiny. Příprava je jednoduchá a jsou (překvapivě) extrémně dobré!






Na 12 muffinů potřebujeme:
2 šálky hladké mouky
2 lžičku prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
½ šálku změklého másla
1 šálek cukru
2 vejce
1 lžičku vanilkového cukru, nebo vanilkové esence
1 ½ šálku nahrubo nastrouhaných jablek

Na drobenku:
1/3 šálku třtinového cukru
1 polévkovou lžíci hladké mouky
1 lžičku mleté skořice
1 lžíci másla

V menší misce prosijeme dohromady mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Ve větší misce do hladka ušleháme změklé máslo, vejce a cukr a vanilkový cukr. Přimícháme strouhaná jablka. Nakonec postupně zamícháme mouku. Směsí plníme vymazané košíčky (silikonové nejsou ani třeba vymazávat).
V menší misce rukou smícháme cukr, skořici, máslo a mouku a vytvoříme drobenku, kterou muffiny posypeme.


Pečeme 20 minut na 190°C, dokud nejsou muffiny zlatavé.
Kdo má rád skořici, může přidat lžičku i do těsta, bude pak lépe vonět a chutnat.

Dobrou chuť! :) 

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře a podněty!