pondělí 11. února 2013

Tip na večeři: salát s pečenou cibulí

Přemýšlíte, co si udělat k večeři, aby to bylo dobré, ale zároveň relativně zdravé a nebylo vám těžko? Pak je tenhle salát ta správná volba. Je výborný a extrémně žravý.. (recept jsem našla v jakémsi časopise).

Na 4 porce potřebujeme:

5- 6 větších červených cibulí
1 balení rukoly
hlávku ledového salátu, nebo balení baby salátků
10dkg nivy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
3 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř




Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. Plech vyložíme pečícím papírem. Nakrájenou cibuli rovnoměrně rozložíme na plech, pokapeme olejem, medem, balzamikem a podle chuti osolíme a opepříme (medu i balzamika můžeme dát podle chuti i víc). Dáme péct do trouby na 175°C na 40- 50 minut, dokud cibule nezkaramelizuje.


Salát a rukolu omyjeme, dáme do větší mísy a smícháme s upečenou vlažnou cibulí. Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do salátu. Podle chuti můžeme ještě osolit a opepřit. Podáváme s rozpečenou bagetou potřenou bylinkovým máslem. 




Kdo má rád ořechy, může do salátu přidat hrst nasekaných vlašských ořechů.


Dobrou chuť! :)

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře a podněty!