sobota 27. července 2013

Muffiny s černým rybízem a jogurtem

Rybízek nám pomalu dozrává a vy nevíte co s ním? Tohle sice není recept, kde upotřebíte kilo rybízu, ale zato si pochutnáte. Já sama jsem odpůrcem rybízových bublanin a jiných buchet, ale tyhle muffiny šmakují i mě!




Na 9 větších kousků budeme potřebovat:

1/2 šálku změklého másla
1/2 šálku cukru (já radši sladší, takže dám klidně 3/4)
2 velká vejce
1/2 šálku bílého jogurt
1 1/2 šálku hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky citronové či limetkové šťávy
1 šálek černého rybízu

Změklé máslo ušleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vejce, jogurt a citronovou šťávu. Opět chvíli šleháme, až vznikne hladká hmota. Poté po částech přisypáváme hladkou mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme rybíz. Výsledné těsto by mělo mít hustší konzistenci.

Plníme do košíčků a pečeme 30 až 35 minut na 180°C, dokud nebudou muffiny na povrchu zlatavé.



Dobrou chuť! :)

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře a podněty!