Enzymatický peeling Ziaja

Pro začátek bych poznamenala, že až do nedávna jsem netušila, že existuje něco jiného, než klasický "zrníčkový" peeling. Ale omyl, existuje..

Enzymatický peeling obsahuje biologické enzymy, které, stejně jako zrníčka, odstraní starou kůži,  pleť rozjasní a vyčistí. Na rozdíl od mechanického peelingu, je tento způsob čištění daleko šetrnější k pokožce. Další rozdíl je ten, že se enzymatický peeling nechává chvíli působit a až pak se z obličeje smyje. Tak to jen tak pro úvod.. pojďme na konkrétní příklad.





Na poprvé jsem si pořídila enzymatický peeling od Ziaja. Co si budeme povídat, zaujala mě nízká cena a slibovaná kvalita. Peeling nemá obsahovat barviva, silikony a minerální oleje. Zato v něm najdeme alantoin (regeneruje), provitamin B5 (=panthenol; optimalizuje fce pokožky), glycerin (v malém množství zvlhčuje) a antileukin 6 (výtažek z mořské řasy; protizánětlivý). A jak se předvedl v praxi?




Peeling je v obyčejné tubě (bytelné), která mě ale nikterak neuráží. Za tu cenu.. důležitější je obsah! Ten je bílé barvy, hustý, krémový a je cítit jako dezinfekce. Nekecám. Sice jako hodně zředěná dezinfekce, ale ten puch tam prostě cítím, nemůžu si pomoct. Při aplikaci se ta "vůně" naštěstí rozplyne.




Peeling nanesu na vlhkou pleť, chvíli masíruji a pak nechám působit cca 10 minut, aby měly účinné látky čas zapracovat. Pleť mě během čekání nepne ani nesvědí. Peeling jde z obličeje smýt snadno, ale stejně je lepší vzít si na pomoc kosmetickou houbičku (třeba tu z Rossmanna).  Ani po umytí peelingu pleť nepne a není začervenalá či vysušená. 


Ksichtík je jemný, hladký, nezačervenalý.. prostě vypadá hezky a svěže. Výsledný efekt bych přirovnala ke 'spací' masce O'slee.  A to je sakra dobrý výsledek!




Když nepočítám takové ty peelingové gely a jim podobné, toto je moje druhá zkušenost s  "opravdickým" peelingem (o první zde). Musím říct, že oproti prvnímu peelingu Body Farm mě Ziaja vyloženě potěšila. Sice ve výrobku nenajdeme žádná peelingová zrníčka, ale účinky mluví za vše. Pleť je jemně vyčištěná, hebká, svěží.. Jediné, co mě mrzí je, že se mi (překvapivě) nezmenšily pory. Ale co, i tak jsem spokojená a toto balení určitě nebylo moje poslední.


Hezký den! :)

Komentáře

  1. Jů, to vypadá fajnově. Mě totálně odradila od enzymáků Mitsuuko, teď jsem zase nalákaná, to je dilema...

    OdpovědětVymazat
  2. Je to daleko šetrnější, než klasický peeling a pokud zvolíš nějaký pro citlivou pokožku, jako je třeba tenhle, nemůžeš podle mě nic poškodit. Jo, u Mitsuuko jsem četla o Ryoru.. ač mám tu značku ráda, tenhle peeling bych taky nechtěla ani zadarmo!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!