Které mazání je lepší..?

Dnes vám přináším souboj dvou mazacích výrobků. Jeden od pradávna miluji a druhý mi je celkem sympatický.. i když má také svoje mouchy.

Když jsem používala výhradně drogérkové mazání, byl pro mě Garnier bezvýhradná jednička a vydržela jsem u něj dost dlouho. Teď jsem si ale pořídila svoje první (relativně) přírodní mazání.. tak pojďme porovnat, které je lepší.


Olivové tělové mléko Body Farm X Garnier s bambuckým máslem

Cena:
Garnier stojí běžně kolem 150Kč, ve slevě ho ale ukořistíte i pod stovku za 250ml. Za stejné množství Body Farmu dáte 225Kč.
Jestli se vyplatí investovat, nebo ne, záleží na každém.. já dávám oběma výrobkům po půl bodě.

Balení:
Garnier má klasickou lahvičku s víčkem, což je ok. Body Farm se ale vytasil s pumpičkou, což u mě jasně vede.
Za to získává Body Farm bod.



Konzistence a vůně:
Garnier je hustší a voní neurčitě sladce (ale příjemně). BF je řidší, téměř jako pleťové mléko na odlíčení. Voní svěže, ale olivy v něm necítím.
Tady bych oba dva výrobky podělila po půl bodu.

Složení:
Tohle je podle mě nejspornější bod dnešního souboje. Když jsem si BF objednávala, předpokládala jsem, že když se podle popisu jedná o přírodní kosmetiku, nebude obsahovat žádné fujtajbly. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem se letmo podívala na obal a napočítala jsem kolem devíti parabenů, PEGů a BHT (!). Hloubavější tam najdou i možná něco víc.. Takovéhle složky by podle mě v kosmetice s označením 'přírodní' neměly být!
Garnier obsahuje svoje klasické minerální oleje, parabeny, PEGy atd, ale aspoň si nehraje na nic lepšího.
Vím, že není v naší zemi přesně definováno, co by přírodní kosmetika měla obsahovat a co ne, ale napsat si na obal 'přírodní kosmetika' a pak to nacpat PEGy považuji od BF jako pěknou podpásovku..
A proto bod dostává Garnier.



Aplikace:
Jak už jsem řekla, Garnier je hustší, takže se i hůře roztírá a pomaleji vsakuje. Ale žádná tragédie to není. BF se díky svojí řídké konzistenci roztírá i vsakuje lehčeji a rychleji.
V tomto případě dostává bod Body Farm.

Po aplikaci:
Když se natřu Garnierem, mám lepkavé ruce, takže si je musím otřít. Podobný pocit mám i na kůži, kde se vytvoří jakýsi kluzký film. Tohle lepení a klouzání vydrží klidně i do rána. Pyžamo se mi pokaždé přilepí k tělu.. BF nelepí, ani na kůži nezanechává film. Po natření mám lehký svěží pocit, jako bych se pomalu ničím nenamazala.
Díky nelepivosti Body Farm dostává další bod.

Hydratace:
Po Garnieru mám kůži jemnou a hydratovanou. Lokty jsou hebké. Nikde se nic neloupe. BF je na tom s hydratací stejně. Oběma výrobky se musím natírat dvakrát až třikrát do týdne.
Oba dva výrobky dostávají po půl bodě.

Výsledek:
Garnier získal dva půl bodu, zatímco Body Farm obdržel čtyři a půl body. A to jen díky příjemné aplikaci a lehkému nelepivému pocitu po namazání. Jinak mě Body Farm zklamal, co se týče složení.. nejsem citlivka, ale když je na flašce nápis přírodní a pěkně přírodně (a mastně) si to zaplatím, tak bych tu přírodu teda prosila! Takhle si příště raději koupím Garnier..

Hezký den! :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!