Co mě v kosmetice (už) neláká

Jako každá ženská jsem člověk zvědavý a  ráda zkouším nové produkty. Některé z nich mě nadchly a to nadšení mě drželo docela dlouho, jiné mě odradily hned po několika použitích. A tak tady mám výčet výrobců a výrobků, které mě nezaujaly, nenadchly, či mi dokonce nesvědčily.


zdroj

Začneme tím, co jsem vyzkoušela a postupem času od toho upustila. A to je značka Yves Rocher. Na střední jsem si jejich výrobky oblíbila a používala je skoro pět let. Postupem času mi ale jejich zelená řada pro nedokonalou pleť přestala vyhovovat a slečny asistentky mi nebylo schopné/ ochotné poradit nic jiného. Navíc mi přijde, že jsou asistentky čím dál tím víc vlezlé a snaží se zákazníkovi vnutit věci, které vůbec nepotřebuje a nevyužije (viz. zde), což je mi nepříjemné a odrazuje mě to od dalších nákupů, byť kosmetika Yves Rocher není zas tak špatná.



zdroj

Značku Mary Kay jsem vyzkoušela jednou a hned mi po ní otekl obličej. Nechala jsem se nalíčit od mamčiny kamarádky. Kvalitou kosmetika není nic moc, asi hodinu po nalíčení se mi stíny i s podkladovou bází slily to tenké čárky, řasenka se rozmazala pod okem a rtěnka mi pusu vysušila takovým způsobem, že mi prasknul ret. Večer jsem to všechno odlíčila, ale bylo pozdě. Oči a rty jsem měla opuchulé, a na tvářích svědivé pupínky. Never more!


zdroj

Podobně jsem na to i se značkou Fleur de Santé. Jednou jsem byla spokojená s jejich leskem na rty a nechala se zlákat k další koupi. Nejdřív mě zarazilo, že když udělám objednávku přes eshop, nemohu si jí vyzvednout v jedné z mnoha kamenných prodejen, ale musím platit stovku poštovné. Ale co, zboží bylo ve slevě.. Objednávka mi nepřišla kompletní, zdlouhavě jsem reklamovala, slečna ze mě dělala blbce a až po dvou měsících jsem dostala komplet balík. Zboží nic moc, divně chemicky smrdělo, nulová výdrž dekorativní kosmetiky. Byly to opravdu vyhozené peníze.. (více zde)


zdroj

Co jsem nevyzkoušela a opravdu mě neláká je Body Shop. Sice se mi líbí jejich veselé barevné obaly a krásné vůně, ale dát za tělové máslo, kde jsou hlavním složením minerální oleje, čtyři stovky.. to není nic pro mě.


zdroj

A ještě jednou si dáme 'tělo', tentokrát v podobě řecké značky Body Farm, která mě uchvátila letos na jaře. Bohužel se produkty prodávají jen přes internet, takže jsem neměla možnost je podrobněji prozkoumat. Ale krásné barevné obaly a ovocné vůně pro mě byly dostatečnou přesvědčovací pákou.. Výrobce na svých stránkách hlásá, že jde o přírodní kosmetiku a v popisu výrobku je vždy uvedeno, že např. sprchový gel neobsahuje silikony a minerální oleje.. a pak mi přijde sprcháč, který sice silikony a minerální oleje neobsahuje, ale zato v něm je spoustu tenzidů a BHT. Takže tak.. Když pominu složení, tak se produkty funkčností a výkonem dají přirovnat ke každé druhé drogérce. Never more podruhé! (Více zde: peeling, tělové mléko, odličovač očí)


zdroj

Z dekorativní kosmetiky z drogérky mě úplně přestala zajímat značka Essence. Jak její stálá nabídka, tak nejrůznější limitované edice. Ze začátku jsem si sice sem tam něco koupila, ale kvalita byla většinou nic moc. Výrobky sice nejsou drahé, ale raději si ušetřím a koupím jednu pořádnou věc.. Ale k tomu si musí asi každý dojít sám :)

A to by bylo prozatím vše. Naštěstí se už tak často nenechám strhnout ke spontánní koupi. Jak se říká: dvakrát měř, jednou řež.
Co vůbec neláká vás?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. V podstate vsetko co si napisala, akurat ja mam rada aj Essence aj The Body shop, ale ten sa oplati kupovat len v akcii.
    Inak pridavam Bobbi Brown, mam doma zopar veci a podla mna ziadna slava a MAC, mna to proste nechytilo


    Inak pozyvam na super giveaway o BIELENDA balicek!Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Vidíš, zrovna na Bobbi Brown a MAC jsem poslední dobou koukala, ale není to zrovna můj šálek kávy.. sice nedokážu říct proč, ale ta kosmetika mě prostě neláká. A já si hlavně vystačím s dekorativní kosmetikou Alverde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem na tom podobně, a to jsem od některých značek ani nic nezkusila :-) Jen bych vyměnila The Body Shop za Body Basics, to moc nemusím...

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  4. Mě Body Basics zas tak neodpuzuje. Asi to bude z toho důvodu, že většinou mají na prodejně vystavený tak sprchový gel a tělové mléko v deseti různých parfemacích, takže jsem si nikdy nic nevybrala.. Zajímalo by mě, v jakém kamenném obchodě seženu ty produkty, které mají vystavené v eshopu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Musím se přiznat, že některé zmiňované značky ani neznám, ale tak aspoň vím, že je ani nebudu zkoušet a chtít poznat. ;-) Skvělý článek.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. ja som žiadnu z tychto značiek ani nemala ani nepoznam jedine essence ceruzku na obočie som si nedavno zaobstarala a je fakt vyborna:)

    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Dámy, myslím, že svou neznalostí vůbec o nic nepřicházíte.. spíš naopak! :)

    OdpovědětVymazat
  8. zajímavý článek.
    Mary Kay mě odrazuje svým způsobem od první chvíle, co jsem o té značce slyšela, netuším proč. přijde mi to jako nějaký další Avon a Oriflame tím svým názevm. navíc jakási paní z firemního obchodního oddělení, co se mě snažila na kosmetiku nalákat byla TAK extrémně vlezlá, že jsem rychle brala nohy na ramena. až tak mě odradila. myslím že mnoho lidí si raději výrobky prohlédne sám, popřemýšlí si nad nimi i jejich koupí a ne že ho přepadne nějaká upovídaná vlezlá a zmalovaná dáma středního věku a nedá pokoj ...
    Yves Rocher taky nemusím, nemám ráda kosmetiku co si hraje na přírodní a přitom má s přírodou pramálo společného, ani Body Shop mi nic neříká. kdysi jsem si chtěla koupit tělové máslo, ale ty vůně mi všechny přišly tak strašně chemické a umělé, nevybrala jsem si prostě. kdyby to stálo stovku, možná. ale čtyři?! to je mi líto dát i za přírodní kosmetiku kolikrát, natož tak toto.

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tak, vlezlé a dotěrné prodavačky dokážou potencionálního zákazníka odradit.. a přitom můžou nabízet dobré zboží. Tohle se mi často děje v obchodech s oblečením.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, jelikož jsem na Tebe nenašla jiný kontakt, tak píšu tady do komentářů. Právě jsem Tě nominovala do Liebster award. Budu ráda, když se zapojíš.

    http://mojekosmetika.blogspot.cz/2013/09/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za nominaci, vypadá to zajímavě! :) Velmi ráda se zapojím.
    Jinak emailový kontakt mám v pravém sloupci nahoře. Po kliknutí na ikonku by tě to mělo rovnou přesměrovat :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru