Mycí emulze Gynea

Dlouho jsem nezabrousila do oblasti intimní hygieny a teď to hodlám napravit. Stala se mi totiž velmi nemilá věc, v létě jsem opět přišla ke svojí oblíbené mykóze. Doktorka mě sice pomocí jakýchsi drijáků problému zbavila, ale i po údajném vyléčení jsem občas měla nepříjemné pocity pálení, svědění atd. Byl mi sice doporučen nějaký lékárenský produkt, ale já jsem si raději za polovinu ceny pořídila mycí emulzi Gynea.



Hned pro začátek bych si dovolila menší odbočku. Pokud na mykózy trpíte pravidelně (více, že 2x do roka), je dobré přeléčit proti onemocnění i partnera. Muž totiž může trpět mykózou a ani nemusí mít viditelné projevy jako je svědění, pálení či zarudnutí sliznice. Vy se mykózy pracně zbavíte a partner ji na vás znovu přenese.. a takhle to jde znovu a znovu dokola.
V tomto případě je dobré, aby pár podstoupil léčbu současně. K tomu se mi osvědčil Jenamazol krém. Aby se potíže nevrátily, je také dobré používat mycí gely vhodné pro oba partnery jako je právě Gynea, ATOK Intima, nebo Intima od Karla Hadka.

Emulze neobsahuje mýdlo, zato v ní najdete extrakt z květů měsíčku, který má zklidňující účinky, extrakt z chrpy a éterický olej Geranium. Všechny tyto ingredience nádherně voní a připomínají mi spíš parfém, než mycí gel.



Jelikož je gel hodně řídké konzistence, uvítala bych balení s pumpičkou, než klasickou láhev. Při manipulaci s obalem to chce zvýšenou opatrnost, abyste na sebe nevylili půlku balení.. 


Jak už jsem řekla, gel nádherně voní, je medové barvy a téměř nepění. Nenechte se tím zmást a nenanášejte proto vetší množství gelu. Beztak pěnit nebude a vy si balení akorát rychleji vyplýtváte.. Po aplikaci necítím žádné svědění, pálení ani pnutí. Jen příjemný svěží pocit, který vydrží až do příštího mytí.




Po delším používání mě gel prokazatelně zbavil nepříjemných doznívajících následků mykózy a jako bonus již netrpím na sem tam se vyskytující výtoky.


V oblasti intimní hygieny je těžké druhé ženě něco doporučovat. Ne každé musí ten samý výrobek sednout či účinkovat stejně dobře. V případě této emulze jsem si ale téměř jistá, že může pomoci každé od nepříjemných potíží.


Hezký den! :)

Komentáře

  1. tyhle problémy jsou hodně nepříjemné a taky jimi bohužel trpím :( jsi hodně dobrá, že o tom píšeš a děkuji za tip! můžu se jen zeptat, kde jsi ho koupila? teď na podzim se mi mykóza pořád vrací a už nevím, co s tím :(

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně ženských se o tom stydí mluvit, ale podle mě to není nic divného nebo neobvyklého.. Já kupuji v Biooo.cz nebo v Praze na Vinohradech v obchůdku Aromaterapie.
    Jestli se ti problémy pořád vrací, zkus uvedené tipy, hlavně ten Jenamazol, stačí 3 aplikátory, co jsou v balení, a pak na doléčení výplach Rosalgin, který je sice trochu dražší, ale pomáhá.. a pak se pravidelně mýt tímto gelem a mělo by to být v cajku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, Jenamazol a Rosalgin jsou i moje oblíbená dvojka. A na mytí se mi osvědčil Saloos sprchový olej Intimia. Musím zaklepat, že mě to už dlouho nepotkalo, ale vždycky je to děs a hrůza.

    OdpovědětVymazat
  4. Saloos mám taky v hledáčku, ale jelikož mám doma zásobu různých gelů a mýdel, asi tam ještě chvíli zůstane :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!