Mamka testuje: tělové mléko Sebamed Ati- dry

Jak už jsem zmínila několikrát, moje mamka trpí na suchou kůži i pleť. Proto si pořídila známé a chválené tělové mléko Sebamed pro suchou citlivou pokožku. Zařadil se tento výrobek do její pravidelné rutiny a jak s ním byla spokojená?

Pro začátek poznamenám, že výrobky Sebamed  nejsou zrovna levné, takže se je vyplatí kupovat při akci -50%, kterou lékárny pořádají několikrát do roka.




Tělové mléko bojuje proti suché pokožce hned na několika frontách. Obsahuje totiž výživné bambucké máslo, vitamín E a fytosteroly ze semen řepky, které pokožku zklidňují a vyživují. 




Balení je klasická lahvička s obsahem 200 ml tělového mléka. To je na mléko opravdu husté a spíše bych ho přirovnala k tělovému máslu Yes to. Vzhledem k hutnější konzistenci se zrovna dobře neroztírá a dělá mapy. Ať naberete sebemenší množství, vždycky vám na pokožce vytvoří bílé lepkavé mapy, které budete muset delší dobu šmrdlat, než se vůbec trochu vsáknou. Na menší 'ploše' je to celkem snesitelné, ale natírat si tímto způsobem celé tělo je trochu na nervy...



Ale i po úplném rozetření budete mít na pokožce lehce lepkavý film, ke kterému se přilepí vlasy, noční košile, ...



Tělové mléko voní divně (zajímavě?) jako většina lékárenských produktů. Vůně je to čistá, ale po rozetření je cítit jakýsi nahořklý podtón. Avšak není to nic nepříjemného a na kůži se to za chvíli ztratí.

Nejpodstatnější je ale slibovaná hydratace a výživa, která je celkem mizivá. Na tom jsme se s mamkou shodly. Mamka, která má pokožku opravdu suchou, říká, že se musí mazat každý den, aby pokožka nebyla suchá, napnutá a neloupala se. Ani po delší době používání nepozorovala zlepšení účinků. A mazat se každý den...

Sama jsem také mléko vyzkoušela, za suchara se nepovažuji, a i pro mě bylo málo mastné. Ráno po natření jsem měla kůži, obzvlášť na loktech a nohou, hrubou a suchou, jako bych se vůbec nenamazala.

Když k nulové hydrataci připočtu špatné roztírání, pomalé vstřebávání a lepivost, já ani mamka nevidíme důvod, proč si toto tělové mléko kupovat znovu. A co vy? Máte s výrobky Sebamed zkušenost?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. měla jsem krém na obličej a už si ho víckrát nekoupím. Jak píšeš ty - špatná roztíratelnost, divná vůně...jsou i lepší krémy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že nejsem úplně sama kdo to tak má. Po této zkušenosti zrovna moc nechápu, co lidi na téhle značce vidí..

    OdpovědětVymazat
  3. Milá mamko ;-), musím říct, že já mám stejnou zkušenost. Mléko jsem po několika použitích darovala kamarádce a už si od nich asi nic kupovat nebudu. Jedno zklamání mi stačí. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Já i mamka jsme rády, že v tom nejsme sami a nejsme 'jen' vybíravé.. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!