Balzám na rty s meruňkovým olejem

Miluju meruňky. Jejich vůně je naprosto úžasná.. a co teprv, když z nich upečete buchtu! Nesnáším ale zavařování meruňkového kompotu, protože mi 90% sklenic chytne plíseň.. jako letos. V Manufaktuře jsem si ale koupila krásně voňavé meruňky, které se jen tak nezkazí!



Balzám obsahuje kromě oleje z meruňkových jader ještě bambucké máslo, takže je na první pohled hned jasné, že půjde o velice slušný vyživující kousek.




Balzám je v klasické tubičce se zkoseným hrotem. Stačí jemně zmáčknout a vykoukne na vás lehce nažloutlá řidší hmota. 

Mazadlo při kontaktu se rty získá téměř vodovou konzistenci a úplně zprůhlední, takže na rtech vypadá jako lesk. Voní příjemně ovocně, ale když si promnete či olíznete rty, chutná jako byste si na pusu dali sprchový gel. Konkrétně tenhle, nemůžu si pomoct. 



Hydratace je dobrá, to ano, ale vadí mi fakt, že chvíli po nanesení na rty se balzám kompletně vpije a já mám pocit jako bych na pusu nic nenanesla.. Ale musím nechat, že rty jsou jemné, bez šupinek a daleko lépe odolávají chladnějšímu počasí.

Co mi na balzámu vyloženě vadí je zvláštní příchuť a fakt, že po nanesení není na rtech vůbec cítit. Složením je mi výrobek velice sympatický, ale díky výše uvedeným výtkám si ho příště nepořídím.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Teda, ten vypadá skvěle. Neměli i jahodový? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jahodový bohužel ne, ale mají s vínem či chmelem a pak možná nějakou limitku.

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle balzám jsem viděla v obchodě. Chci si od Manufaktury něco pořídit, ale balzám na rty mě moc neláká. Spíš jsem chtěla nějaký šampon..

    OdpovědětVymazat
  4. já mám vínový a vždycky, když ho otevřu, mi z něho trochu vyteče, taková voda, pak teprve vymáčknu balzám. je fakt, že výdrž moc nemá, takže dodělám a znova nekoupím. spíš mě láká pivní šampon, prý dělá fakt nádherné vlasy!

    OdpovědětVymazat
  5. Pivní šampon je fajn, kupuju ho občas tátovi a ten je s ním spokojený. Jen docela zesvětluje tmavé vlasy.

    OdpovědětVymazat
  6. ten sa mi paači vyzera velmi dobre ale kedpišeš že sa vstrebe a potom ho už necítiť tak naniesla by som si ho znovu:)) kde sa da kupiť?

    OdpovědětVymazat
  7. Sehnat se dá jenom v Manufaktuře. Pravda, že se dá častěji nanášet, ale to bych pak jenom mazala pusu a to by mě vyrušovalo od práce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru