Jíl na mastné vlasy?

Už před delší dobou upoutal mojí pozornost šampon s obsahem jílu. Jenže byl na sto procent bio a podle toho vypadala i jeho cena. Nechtělo se mi riskovat, že se mi nebude líbit a sáhla jsem po levnější variantě. Po šamponu lupům a mastným vlasům Alverde.





Tedy tento šampon není přímo s obsahem jílu, ale obsahuje spraš, který má za úkol z vlasové pokožky šetrně odvádět přebytečnou mastnotu. Celý šampon je na rostlinné bázi, takže vůbec nepění, ani když se budete na hlavu stavět. Ale složení je pěkné kytičkové, to se musí nechat...



Šampon má prapodivnou nasládlou vůni (stejně, jako ty červené produkty pro nečistou pleť) a ještě divnější barvu. Vypadá, jako zkažená plnotučná hořčice. Ani mytí s ním není nic extra příjemného. Šampon opravdu nepění. Ať ho smícháte s vodou, napěníte ho v rukách, aplikujete rovnou na mokré vlasy, myjete si hlavu dvakrát,... nikde žádná pěna. Chápu, že je to přírodní a že i ten spraš v této nepěnivosti hraje roli, ale je to opravdu extrém.



Ale i bez oblíbené pěny jsou vlasy dobře umyté a hlavně se nezacuchávají. Jdou dobře rozčesat, jsou lesklé a opravdu pozorují, že se méně mastí. Bohužel to není žádný zázrak ve stylu 'myju si vlasy jednou týdně', ale do večera moje háro vydrží v použitelném stavu, což mě velice těší.


Palec dolů ale dávám za rychlý úbytek šamponu. Jako jo, ze začátku jsem ho používala větší množství, protože jsem si myla hlavu dvakrát po sobě, ale stejně... tímhle tempem dám lahvičku za měsíc. Šampon sice stojí asi 70 kaček, což není žádná závratná cena, ale přesto mi to přijde jaksi neúsporné.

Účinky mě alverďácký šampon mile překvapil a i tu nulovou pěnivost bych mu byla ochotná odpustit, kdyby... mi vlasy vydržely použitelné alespoň ty 2 dny. Uvidíme, možná se stane zázrak a než se doberu dna lahvičky, třeba se moje vlasy ještě zlepší. Potom budu šampon proti lupům velebit a nedám ho z ruky. Pokud ne, ráda si ho zase někdy koupím, ale rozhodně na něm nebudu lpět a nekoupím si pěl lahviček do zásoby..

Máte nějaký zaručený tip na rychle mastící se vlasy (hlavně ofinu)? Kupujete šampony Alverde, bo vám vadí jejich malá (nulová) pěnivost?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Na rychle mastící vlasy mám jen jeden typ, ale zato stoprocentně účinný - lávová zem (lavaerde). Mě se tedy vlasy moc nemastí, ale při pravidelném užívání mi stačilo umývat vlasy jedenkrát do týdne. Moc ale nepotěší cena - 500 Kč za kilové balení (ale dají se sehnat i menší balení, na zkoušku). Kilové balení vydrží asi třičtvrtě roku.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám problém s tím, že si mi po většině šamponů začne mastit ofina už kolem poledne. Alverde to alespoň zvládne udržet na uzdě až do večera. O lávové zemi jsem už slyšela... kupuješ tu od Logony? Pokud by to účinkovalo, jsem ochotná zainvestovat i víc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, tu od Logony. Je kvalitní a v porovnání s jinými značkami není tak drahá. Bohužel ale není vhodná pro zničené vlasy, protože se po ni nesmí používat kondicionér nebo masky, takže opravdu ukáže "reálný stav" vlasů. Pokud ale vlasy nemáš barvené, žehlené nebo jinak zničené, tak ji určitě zkus.

    OdpovědětVymazat
  4. Výborně! :) Vlasy si nebarvím a mám je v dobrém stavu, kondicionéry ani žádné jiné věci nepoužívám, přijde mi to zbytečné a akorát mi to vlasy ještě víc zmastí... takže tak. Koukám, že mají i zkušební 300 g balení, tak to prubnu :) Děkuju za radu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,

    dovolila jsem si tě nominovat na blogové Libster awards, pokud ti to nevadí budu ráda, když budeš pokračovat

    S pozdravem Jana

    Článek zde:http://j-w-bellezza.blogspot.cz/2014/01/tag-liebster-blog-award.html

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ráda kofeinový šampon od Alverde, který je super na objem. Na malou pěnivost jsem si zvykla, ale ze začátku jsem si myslela, že v té sprše zešílím :).

    OdpovědětVymazat
  7. Taky si pomalu zvykám.. ze začátku mi přišlo, že se mi vlasy díky nepřítomnosti pěny dokonce zacuchávají, ale naštěstí to nebyla pravda. Kofeinový bych taky časem mohla vyzkoušet, objem by se mi jen a jen hodil :)

    OdpovědětVymazat
  8. Alverďácké šampóny jsou super, mají hezké složení a cena je přívětivá ;) to rychlé ubývání je podle mě tím, že nejsi zvyklá na nepěnivý šampón, když jsem měla svůj první, taky byl hned pryč, protože jsem měla tendence ho dávat víc, i když jsem si to neuvědomovala ;)

    OdpovědětVymazat
  9. a jestli se Ti mastí ofina, tak mě napadlo - nesaháš si na ni často? měla jsem s tím taky problém a pak jsem se začala bít po packách a bylo po mastnotě ;) a ještě mě napadl suchý šampón, aby Ti vlásky vydržely aspoň dva dny v koukatelném stavu ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Na rovinu - dokud si budeš mýt vlasy každý den, nikdy se ti mastit nepřestanou, lhostejno, kolik stovek vyhodíš za šampóny. Je to přirozená reakce pokožky na hlavě na příliš časté odmašťování... Chce to prostě chvilku vydržet, naučit se v den, kdy nemáš vlasy úplně 1A, nosit nějaký účes, kde se to nepozná. Za nějaký čas se reakce srovná, vlasy se přestanou tolik mastit. Já si teď třeba myju jen 2x týdně. Pak ještě můžu doporučit nějakou jemnější trvalou - když se po ní o vlasy dobře staráš, nemusíš se bát, že vyplešatíš, jak tě určitě bude někdo strašit ;-) Vlasy se tím jednak trochu nadzvednou od hlavy, takže se od pokožky tak rychle nezamastí, a jednak ta obsažená chemie taky trochu "vysuší".
    Karolína
    PS: Jsem kadeřnice, fakt si nevymýšlím ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem byla vychovaná v tom, že se vlasy musí 'promastit' a pak to bude v pohodě. Když jsem doma, myju si vlasy jednou za 2- 3 dny a bohužel to žádný vliv nemá. Na druhou stranu jsem četla názory dermatologů (nevím, do jaké míry to bylo PR, či ne), že pokud si člověk myje vlasy vhodným šetrným šamponem a vlažnou vodou, může si je mýt klidně denně.
    Dřív jsem měla krátké vlasy, skoro na kluka, takže nějaká 'maskovací úprava' vymyslet nešla a suchý šampon mi pomohl tak na dopoledne. Vyzkoušela jsem světlý melír, pak i barvu a stejně to s vlasy nehnulo. A tak jsem došla k tomu, že mám vlasy lehce nad ramena, až budou trochu delší, udělám si z nich na druhý den drdol :)
    Na trvalou jsem také sázela, moje kadeřnice ji na mastné vlasy doporučovala. Ale.. ano, vlasy vypadají pěkně, ale druhý den jsou stejně mastné, jako bych žádnou trvalou neměla. Takže asi skončím u trvalé v kombinaci s delšími vlasy a culíkem na druhý den.. jinak to bohužel nevidím.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!