Limeta a jablko proti smíšené pleti

Alverde mám jako značku ráda, bohužel jsem doposud v jejich sortimentu nenašla produkt, který by pasoval na můj typ pleti. Až jednou jsem v regálu zbystřila řadu pro smíšenou a normální pleť. Obsažené výtažky z limety a jablka mají za úkol pleť matovat, ale zároveň hydratovat a bránit vzniku pupínků.


Složení je pěkné, aby ne, když produkty mají označení Natrue. Zklidňující bambucké máslo a slunečnicový olej, esenciální oleje a výtažky z jablek. Proto také oba dva kousky tak dobře voní.

A jak to funguje? Mycí pěny mám moc ráda, protože mají pumpičku. Ta vám vyplivne přesnou dávku jemné voňavé pěny. Oproti mému oblíbenému Ryoru je pěna Alverde řidší a méně krémová. Vůně je celkem výrazná, ale naštěstí se brzy vytratí.



Pěna obličej dobře vyčistí a zvládne ho i obstojně odlíčit. V případě nouze dokáže odstranit i řasenku a linky. V očích vůbec neštípe a nedělá žádnou neplechu. Pokožka je jemná, svěží, nevrže, ale občas cítím mírné pnutí a známky až nadměrného vyčištění.

Matující krém voní stejně krásně a příjemně stejně jako mycí pěna. Má lehkou snadno vstřebatelnou konzistenci. Krém používám pouze ráno; pleť opravdu krásně zmatní a zjemní. Efekt bych si dokonce dovolila přirovnat k Bioderma Pore Refiner



Ale narazila jsem na jedno úskalí. Ačkoliv je krém doporučován pro normální a smíšenou pokožku, hodně stahuje. Normální pleti bych ho z tohoto důvodu vůbec nedoporučovala. Mojí smíšené pleti celkem vyhovuje, jen na tvářích aplikaci cítím nepříjemné pnutí. To po chvíli naštěstí přejde. Kdybych ale krém používala ráno i večer, obávala bych se přesušení a podráždění pleti.

Celkově jsem s touto novinkou od Alverde spokojená. Pěna je výborná a nemám jí co vytknout. Krém je na tom o trochu hůře, sušší pleť stahuje, ale není to žádná katastrofa. Z tohoto důvodu bych ho doporučila hlavně mastnější pleti. Jako denní krém je opravdu výborný a pokožku krásně zjemní a zmatní.

Když vezmu v potaz kvalitní složení výrobku, jeho nízkou cenu a dobrou dostupnost v každém DMku, jsou produkty s limetou a jablkem velice milým překvapením z drogérie.

Narazili jste už na tyto kousky? Lákají vás k vyzkoušení?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. A teď si představ, že já si ten krém dala na svůj extra suchý obličej :-) Dle mě jsou oba produkty vhodné pro takovou tu pubertální mastnou pleť.

    OdpovědětVymazat
  2. Ouu, chudáku, to určitě nebylo příjemné... Já to pořád říkám, že mám pubertální pleť :))

    OdpovědětVymazat
  3. na pěnu jsem se minule dívala, zaujala mě, asi si ji domů koupím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě neváhej, pěna je fajn! :) Navíc v DMku teď mají akci na jejich privátní značky, tak se můžeš zásobit!

    OdpovědětVymazat
  5. Lákají, což o to, ale musí se šetřit :)

    OdpovědětVymazat
  6. tato rada od alverde vyzera fakt velmi super .. ale ja už nepouživam moc veci na zmiešanu pleť iba ak v lete.. mali napriklad na suchu pleť podobne vyrobky? :) pekny članok

    OdpovědětVymazat
  7. Markétko, já vím, šetřit se musí, ale zas na druhou stranu pleťová péče je základ a Alverde není vůbec drahé :)
    Roumí, podívej se ve vašem DMku, ale myslím, že mají produktové řady pro všechny typy pleti. Pro suchou bych tipovala růžovou řadu...

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem nikdy od Alverde na pleť nic neměla, krém mě až tak nezaujal, ale ta pěna vypadá zajímavě! a krásné obaly, takové svěží a šťavnaté :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jak mě obaly Alverde nikdy moc neberou, tenhle je jasná přesvědčovací páka na mou peněženku. Když k tomu přičtu obsah, jsem maximálně spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se líbí ty obaly, ty fakt lákají, jsou takové veselé :). Asi otestuju tu pěnu.

    OdpovědětVymazat
  11. díky za recenzi, já se na ně dívám už od začátku, kdy se objevili v regálech a podle Tvého popisu by mohli být přesně pro mě! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Liško, to jsem ráda! :) Krém, ač lehce stahovací, jsem si pořídila do zásoby, dělá mi dobrou službu i teď v zimě. Doufám, že budeš spokojená, jako já!

    OdpovědětVymazat
  13. od Alverde jsem jen tak ze zajímavosti vzala miniaturu krémů s růží na suchou pleť (ačkoliv mám pleť spíše smíšenou, aknózní) a dost mi vyhovuje. Nenaskakujou mi po něm pupínky jako teď snad po všem (at je to garnier nebo bioderma, je to děs) a přemýšlím, že od Alverde zkusím i něco jiného. tento krém je horkým adeptem :)

    OdpovědětVymazat
  14. I když jsem Garnier a Biodermu používala docela dlouhou dobu, musím říct, že co se týče složení, není v nich nic dobrého.
    Alverde má přeci jenom šetrnější složení, bez zbytečných barviv, parfemací atd. Limetový krém je fajn, ale pokud ti co do konzistence a mastnoty vyhovuje krém s růží, kup si tenhle spíš až na léto. Aby ti pokožku zbytečně nevysušoval..

    OdpovědětVymazat
  15. Mám ten krém a byla jsem spokojená. Jenže ta vůně... Připadám si, jako když se mažu bonbonem. A jak pak ještě chvíli lepí... Je mi to líto, ale kvůli té vůni si ho už nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta vůně by opravdu mohla být decentnější. Na to, že to jsou vlastně esenciální oleje, je to síla. Já jsem ale ještě před rokem používala drogérkovou silně parfémovanou kosmetiku, takže mi to zas tak hrozné nepřijde.

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za článek! Ta pěna mě zaujala. Mám sice u Alverde vyhlídnuty jiné dvě věcičky na čištění pleti, ale téhle dám asi přednost - není to náhodou limitka? Ani bych se tomu nedivila... A když slyším, že funguje, o důvod víc pro ni do drogerky pospíšit ;-) (objevila jsem ji až před pár dny, i když evidentně je v oběhu už déle...)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  18. Doufám, že to limitka není! S oběma produkty jsem moc spokojená a ráda bych si je kupovala pravidelně.. Na prodejnách jsou od prosince, tak snad ještě vydrží..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!