Voňavý, pro vegany, ale...

Obyčejně se nenechám strhnout nadšením okolo sprchových gelů, ale tentokrát jsem neodolala a holt jsem si ty sprcháče Original Source musela koupit. Super zajímavý obal, originální vůně, navíc kvalitní složení vhodné pro vegany.. a to vše za páďo. No neberte to..!


Ale první zklamání přišlo už v obchodě. Obal je sice hrdě polepen samolepkami Vegan, což ale bohužel znamená pouze to, že sprcháč neobsahuje složky živočišného původu. Jinými slovy, nejedná o přírodní produkt. Složení je obyčejné, jako u každého druhého drogérkového sprcháče.






Výrobci ale nemůžu upřít zajímavé parfemace, a tak jsem si i přes prvotní zklamání dva kousky vzala. Levanduli s tea tree a citron s tea tree. Tea tree oleje je ve složení opravdu málo, takže se nemusíte bát nepříjemného smrádku.


Každý sprcháč má trochu jiné složení a malinko jinou konzistenci, oba dva jsou ale hutnější gelové a z obalu nevytékají. Pění dobře a za jejich pomoci se oholím báječně. Nezaznamenala jsem, že by pokožku nějak extra vysušovaly, ale na druhou stranu, stejně se ob den natírám.

Vůně je příjemná a osvěžující a během koupele si ji opravdu užívám. Ale jen člověk vyleze z koupelny, je ta tam...



Zklamalo mě mizerné složení sprcháčů. Výrobce evidentně sází na to, že pokud zákazník uvidí označení Vegan, automaticky zařadí produkt jako přírodní kosmetiku a nebude to dál řešit. Ale já to řeším! Vůně se mi líbí, jsou zajímavé a třeba takovou levanduli v drogérce moc často nepotkávám... ale dávat pade za sulfátový sprcháč mi přijde hodně.

Znáte tyto sprchové gely? Máte je v oblibě?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já jsem na tyhle gely taky koukala, na první pohled totiž zaujmou obalem. Bohužel je pravda, že označení vegan garantuje pouze absenci složek živočišného původu, což si může na obal plácnou téměř každá značka. Po přečtení složení jsem si tedy šupem rozmyslela nákup.

    OdpovědětVymazat
  2. Hrozně se mi líbí ty obaly, ale koukala jsem na to složení v drogérce, a to teda fakt nechci. Děkuji, nepotřebuji vegan sprcháč plný sulfátů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jako jo, super obal, fajne vůně, ale.. mám takový pocit, že si spousta lidí myslí, co si to nekupuje za úžasný kvalitní produkt. Holt dobrý reklamní tah. Když je to Vegan, tak je to automaticky kvalitní... Doufám, že se lidi naučí číst etikety a nebudou věřit všemu, co napíše výrobce.
    Navíc jsem se včera dívala po regálech a všimla jsem si, že jeden sprcháč stojí už 90 Kč!

    OdpovědětVymazat
  4. už je mají zase za 80,- ;) měla jsem doma malinu s vanilkou, mamce jsem vzala limetku, tu si obzvlášť oblíbil bratr. pak jsem si přikoupila pomeranč a lékořici a teď, když jsem chtěla ještě čokoládu s mátou, tak už stály moc, takže na to kašlu.

    OdpovědětVymazat
  5. Jediné, co mě mrzí je, že tyle zajímavé vůně nikde jinde neseženu. Ale raději si koupím pořádnou voňavku, které si budu moct užívat celý den..

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je jak s Lushem, ten je taky vegan, ale složení třeba u sprcháčů je stejné jako v drogérce... tyhle by mě nezaujaly ani podle obalu, sice jsem o nich už četla, ale radši si koupím nějaké jiné :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem po nich v DMku koukala a očichávala je - ale nakonec jsem odolala. Obaly ale vypadají vážně dobře.

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo také zklamáním, naivně jsem si myslela jak budou i přírodní....a mě tedy ani ta vůně nějak nenadchla

    OdpovědětVymazat
  9. Spolubydlící měla malinový, voněl jako malinový milkshake :)) I ty ostatní vůně mi byly celkem příjemný, jak jsem k tomu čichala. Ale nechám je v drogerce jiným, nepotřebuju svoji problémovou kůži zatěžovat sulfáty, když nemusím ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tak, je spousta lepších sprcháčů a mýdel.. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!