Jsem už stará a seschlá?!

Ať jsem šla k jakékoliv kosmetičce, vždycky mi říkala, že použití očního krému je do 25 let věku úplná zbytečnost. A vždycky jsem jim dávala zapravdu. Ale teď... ještě jsem ani nedosáhla oné věkové hranice a občas mám pocit, jako by se tenká kůžička očního okolí chtěla roztrhnout, jak pne a svědí.

Usoudila jsem tedy, že jsem asi stará a oční péči nutně potřebuju a zamířila jsem do drogérky k nejlevnějšímu zdroji : ke stojanu Alverde. Co když zjistím, že tu oční péči vlastně nepotřebuju? Si nebudu kupovat krém za pětikilo, že jo...




Nehledě na poznámku 'pokožka od 30 let' jsem neomylně sáhla po očním krému s výtažky z goji. Goji mi je sympatické už dávno, je to silný antioxidant, pravidelně ho zobu.. tak proč ho nefláknout i na obličej?

Samo složení očního krému neindikuje, že by bylo pro starší. Jojobový olej hojně naředěný vodou a glycerin.. Ehmm, glycerin na sebe sice váže vodu a tím pádem uzamyká vlhkost ve vrchních vrstvách pokožky, ale.. glycerin nepozná, jestli na sebe váže vodu z okolního prostředí (což je ok), nebo jestli ji vytahuje z hlubších vrstev pokožky. Sušším typům pleti by se tak snadno mohlo stát, že je glycerin z dlouhodobého hlediska vlastně ještě více vysuší. Přítomnost glycerinu tedy moc nechápu, obzvlášť, když je krém určen 30+.

Kromě toho ve složení také najdeme na předních místech goji, pak také kofein, avokádový olej, bambucké máslo,... Zas tak špatné to není, ale dle mého názoru, tohle kategorii 30+ nemůže, co se týče výživnosti, stačit.



Balení je pidi mini s pumpičkou, krému stačí malinko, takže i tohle titěrné balení vydrží dlouho. Konzistence je lehká, nelepivá a i do mého očního okolí se vstřebává rychlostí blesku. Opět: nechápu, jak by to někomu staršímu, nedejbože suššímu, mohlo stačit..

Ve složení jsou sice uvedeny esenciální oleje, ale krém nijak nevoní ani neštípe a to ani při bližším kontaktu s okem.



Musím konstatovat, že na moje lehce vysychající oční okolí krém stačí. Rychle se vstřebá, nelepí, neucpává smíšenou pokožku a zjemňuje a zklidňuje okolí očí. Nepoužívám ho pravidelně, pouze jednou za čas na noc, když cítím, že se sesychám.. a krém mi pomůže. Pomůže od pnutí a svědění, jemnou pokožku uvolní, zjemní. Antioxidanty z goji v kombinaci s kofeinem možná dělají i něco s mými tmavými kruhy pod očima, ale nejsem si jistá.

Jako obyč krém na oční okolí pro mladší nenáročné ročníky je Alverde fajn, jen si moc dobře neumím představit, jak by ho používal někdo starší. Dle mého je málo výživný a obsahuje až moc vody a glycerinu.

Používáte pravidelně oční krém? Máte nějakého favorita?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. I přes to, že si myslím, že bych ještě oční krém používat nemusela jsem s tím začala. A to přesně díky tomu, co se stává Tobě - pocity vysychajících snad i očních důlků (a to nejsem žádná sušeka). Pořídila jsem si krém od Barekolu s Kaviárem a je docela fajn. Když pominu ty parabeny ve složení :-! takže příště se možná pustím do tohoto alverďáckého prcka ;)

    OdpovědětVymazat
  2. podle mě by se to nemělo generalizovat (a kór od profesionálů!). já používám oční krémy už strašně dlouho, teď mi bylo 25, ale mám kůži pod očima extrémně tenkou, s vráskama a mega kruhama. nedovedu si představit, že bych se líčila a nedala si předtím krém.
    teď používám Vichy, až dodělám, chci zkusit kávový 100% Pure, ten je právě na ty kruhy

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že jsem tento krém taky zahlédla.. když jsem hledala nějaký krém na obličej. Nakonec jsem si vybrala nějaký heřmánkový na citlivou pleť, tak testuju. Krém na oči teď nepoužívám, mám dva gely na oči, ale moc se mi je nechce natírat. Spíš si oči přetřu vždy krémem, kterým si krémuju celý obličej.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tak, přijde mi, že člověk by měl používat péči podle typu pleti a ne podle toho, co se kdo říká a doporučuje.. Překvapuje mě ale, že celý obličej mám mastnější a právě oční okolí suché.. Takže oči vyživuju, zatímco zbytek ksichtu matuju :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ho měla a poslala jsem ho dál, podle mě moc nevyživoval a taky mi přišel hodně (až nechutně) glycerinový.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!