Sezóna oteklých nohou přichází...

Dřív mi nohy otékaly naprosto běžně i v zimě, nepotřebovala jsem ani letní pařáky, vysoké podpatky, nic... Nevím proč se mi to dělo, a hlavně nemám vůbec páru, proč mě tyto problémy téměř zázračně opustily. Doma se mi tak hromadí nahamouněné zásoby mentolových a jinak luftujících krémů na nohy, které slibují zmírnění otoků, lehké nohy atd. atd. Ale občas po některém stejně sáhnu...

Uvolňující mátový gel slibuje nejprve zchlazení bolavých nohou a pak hned prohřátí a lepší prokrvení pokožky. Kromě toho by gel měl mít i dezodorační účinky.




O všechny tyhle zázračné účinky gelu se má postarat mátový olej, který je jinak obklopen chemikáliemi. Ale proč ne, máta má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, pomáhá od otoků a ulevuje od bolesti...

Díky vysokému podílu oleje má gel výraznou mentolovo- žvýkačkovou vůni a nemusí jít pod nos úplně každému. Mě například připomíná žvýkací bonbony proti zvracení..


Gel svému jménu moc čest nedělá, vypadá spíš jako lehký krém, snadno se roztírá a rychle vsakuje, ale.. pořádně lepí. Nepočítejte tak, že si natřete nožky a oblečete se, nebo si natáhnete ponožky! Každý malý chloupek se okamžitě přichytí a přilepí..

Mátový olej na nohou příjemně luftuje, hezky chladí, bolavé nohy uvolní a zbaví je pocitu 'mám na nohou přivázaný kámen'. Řekla bych, že tyto účinky jsou lepší, než u dříve chváleného chladivého gelu Yves Rocher, který mnohdy chladil až moc. A oproti masážnímu krému s tea tree od dr. Müllera Ryor alespoň trochu voní..


Jak gel pomáhá od bolavých nohou, tak suchou pokožku nohou ještě spíš vysuší. Při jeho složení se ale není čemu divit... Nečekejte tak, že zbijete dvě mouchy jednou ranou a nohy osvěžíte a současně vyživíte. Na to spíš poslouží již zmiňovaný dr. Müller.

Uvolňující mátový gel je podle mě jednou z nejlepších věcí, která se dá v našich drogerijních vodách na tyto neduhy sehnat. Cena je příznivá a účinek velice uspokojivý. Tak co víc si přát? Co takhle: aby nám nohy vůbec neotékaly a nebolely ani po celém dni na podpatcích...?

Trápí vás oteklé nohy? Jaké fígle na ně používáte?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Taky ho mám doma, ale použila jsem jen 2x, mě to vůbec nevoní, tyhle vůně já nerada a po namazání mi nohy pomalu hořely pak zas mi byla zima, brněly, mě to není příjemný, takže za mě nee.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Stejně nejlepší by byla ruční lymfodrenáž :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je dobrý :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, na ruční lymfodrenáž jsem kdysi chodila, ale.. bolelo mě celé tělo, trochu jsem zhubla, ale s oteklýma nohama mi to neudělalo zhola nic. Absolvovala jsem několik na sebe navazujících kúr a akorát jsem byla celá rozlámaná. Ale musím uznat, že na celulitidu to fungovalo báječně! :) A nohy pak přestaly bolet a otékat samy od sebe a teď se ozvou jen občas.. (ťuk ťuk)

    OdpovědětVymazat
  5. tento gel je cisty zazrak! ja som si s nim presla uz Londyn aj Milano a pomaha mi neustale! Uzasna vec za par penazi!


    Pozyvam na giveaway o vlasovy balicek tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tenhle gel mám taky (z LB), ale sama jsem ho zatím nepoužívala.. Celkově totiž mažu nohy snad jen příteli a samotnou mě nenapadne že bych to taky potřebovala. :D

    OdpovědětVymazat
  7. A to je právě chyba! Chlapi by měli masírovat nožky nám, ne naopak! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!