Přírodní micelárka?!

Jo, přiznám se, v počátečním nadšení před pár lety jsem si nakoupila do zásoby několik litrů Biodermy. A pak mě to nadšení přešlo. Delší dobu si odličuju obličej na mokro, takže na Biodermu zbyly jen oči, které vlastně líčím celkem minimálně. A tak když Bioderma došla, hledala jsem jinou alternativu. Nejlépe přírodní.



Růžová Bioderma odličuje velice dobře. Bohatě mi stačí jeden vatový tampon, na dvě přejetí všechno stáhne. Spolehlivě si poradí s přírodní Alverde i klasickou Maxfactorkou, vezme stíny, třpytky i linky. Nelepí, nezpůsobuje pnutí (zdravím Body Farm!), ale občas mě v očích dost silně pálí. Na celý obličej bych ji nepoužila, ale na odlíčení očí jsem s Biodermou po stránce funkčnosti spokojená. Pod nos mi ale nejde její složení, které není zrovna nejkytičkovější.

INCI: Aqua, Peg-6, Propylene Glycol, Cucumis Sativus Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide
zdroj

A tak jsem hledala zelenější náhradu, co by mě neštípala A moje volba padla na Evolve. Na tuhle značku jsem slyšela spoustu chvály od trb, obzvlášť na jejich AHA masku. Ta ale byla vyprodaná, za to měli čistící toner. Sice není zrovna z nejlevnějších, ale jeho složení mě zaujalo.

INCI: Aqua (Water), Propanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice1), Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Rosa Damascena Flower Oil, Sodium Cocoyl Glutamate, Lecithin, Mannitol, Sodium Hyaluronate, Sodium PCA, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Sodium Lactate, Sodium Citrate, Lactic Acid, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Calcium Gluconate, Sorbic Acid, Citronellol, Geraniol
1) Organic agriculture

zdroj

Bude ale odličovat? V očích neštípe, nepne, nelepí a šminky stáhne jedním tamponem taky docela dobře. Ale jak to dopadne v porovnání s Biodermou?

Prvním tamponem s Biodermou jsem stáhla všechny šminky. Neunikly ani třpytky. První Evolve musela zůstat na oku trochu déle, ale zdálo se, že si s make-upem poradila stejně dobře, jako její kolegyně.

První odlíčení. Z leva: Evolve- Bioderma

Druhý tampon s Biodermou byl na 99% čistý. Sem tam zbytek řasenky, ale jinak nic víc. Za to na Evolve toho zbylo víc. Řekla bych, že tampon byl čistý tak na 90%, na očích zbyla také hlavně řasenka.

Druhé odlíčení. Z leva: Evolve- Bioderma

Pokud se odličujete výlučně micelárkou, Evolve pro vás zřejmě nebude. Na přírodní produkt odlíčí myslím velice obstojně, ale 100% nečistot s ní nestáhnete. Jestliže jste ale jako já, nejprve si odlíčíte oči a pak na celý obličej umyjete na mokro, bude vám myslím Evolve vyhovovat. Je jemná, nelepí, má lepší složení a hlavně neštípe v očích. Nevím, proč mě někdy Bioderma štípala, někdy ne, ale nehodlám zkoumat, na čem tento fakt závisí.

Evolve mě neštípe nikdy. A za to jsem mu ochotna odpustit i jeho slabší odličovací schopnosti. Moc si ale nejsem jistá a nákupem dalšího balení. Je příjemná, funkční, ale... Nějak si nejsem jistá, jestli to za těch několik stovek stojí. Pokud se vám nechce utrácet za další produkt, můžu vás s klidem ujistit, že hydrofilní olej vás odlíčí stejně tak dobře.

Čím si odličujete oči vy? Ujíždíte na Biodermě, nebo vám vadí její složení? Taky vás štípe v očích?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Oči odličuju odlič. olejem od Saloos, přijde mi divné odličovat se micelárkou. Tu vidím spíš na dočištění pleti. Já teď v rámci šetření peněz i pletí používám už asi týden na osvěžení a dočištění mátový čaj a výsledky jsou stejné jako při používání kupovaných (a dražších) pleťovek, takže v tom hodlám pokračovat (a střídat mátu heřmánkem nebo zeleným čajem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pro osvěžení a tonizaci je čaj super! Já mám obzvlášť ráda silný zelený čaj. Když si do něj přidám pár kapek esenciálního oleje, strčí do kapsy kdejaký tělový sprej.

      Vymazat
  2. Tu si asi nepořídím. Mám raději olej Saloos nebo odličovač na oči od MK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos mám taky ráda, ale nejraději jej aplikuju rovnou na obličej. A když jsem namalovaná a plácnu si na obličej olej, tak mi přijde, že ty třpytky akorát rozmatlám na ksichtě a už se jich nikdy v životě nezbavím. Ale jo, zkusím hydrofilní olej na vatu a zbytek obličeje odlíčit na mokro. Biodermu rozhodně nechci, Evolve asi taky ne,.. tak mi nic jiného nezbývá.

      Vymazat
  3. neštípe a miluju jí :) když jsem si kupovala svou první micelárku - Mixu, ani ve snu by mě nenapadlo, že se s tím dá snad odlíčit celý obličej - vždycky jsem jí výhradně používala na dočištění. pak jsem si ale koupila zelenou biodermu (kvůli akné) a i po půlce vypotřebované (takže jedna klasická velikost micelárky) jsem stále nadšená, protože odlíčí dokonale (sice na víc tamponků, ale odličování na sucho mi přijde prostě mega praktické). ale nějaké tonikum by se mi ještě navrch taky líbilo :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty