Přírodní tónovák, co není oranžový jak mrkev?

Zas mi to nedalo. Tónovací fluid. Přírodní, lehký a hlavně bez obsahu oranžové mrkvičky. Jenom s minerálními pigmenty. Jasně, fluid není make-up, nezakryje nedokonalosti a nevykouzlí dokonalou pleť, ale aspoň ji lehce sjednotí a třeba taky neucpe ty moje póry.


Překvapilo mě, že fluid je dostupný dokonce ve dvou odstínech. Světlejší studený Moon Flower s růžovým podtónem a tmavší teplý Sun Flower, který je do bronzova. Takhle na první pohled se to zdá buď hodně světlé, nebo hodně tmavé, nic akorát. Na obličeji se ale skvěle přizpůsobí a nakonec jsem došla k závěru, že se hodí oba dva odstíny.



Konzistence je na první pohled sice lehká, ale přesto hůře se roztírá a trvá, než se do pokožky vstřebá. Chce si trochu vyhrát, aby nevznikly mapy, ale dá se to. Zajímavé, že se obtížněji pracuje s tmavším odstínem, než s tím světlým (vyšší podíl minerálů?).

Ani jeden z fluidů nezakryje nedokonalosti ani pupínky, ale skvěle sjednotí začervenání. A že já mám obzvlášť v létě ksicht začervenalej víc než dost. A neucpává póry. Na druhou stranu ale zvýrazňuje suchá místa po pupíncích, stroupky a další neplechy.


I přes vyšší obsah olejů fluid mojí smíšenou pokožku nemastí a nepodporuje bujení pupenců. Dokonce bych řekla, že i decentně matuje. Jasně, není to tak, že bych se ráno namazala a už se nemusela pudrovat, to ne, ale jisté zmatnění pozoruju. Mastnější T- zónu si musím tak po dvou hodinách od aplikace přepudrovat, ale tak už všechno vydrží v pořádku až do večera. Pokožka je příjemně hebká a vypadá celkově dobře, žádná maska. Minerály a slída (mica) pleť decentně projasní, ale žádná divočina. Rozjasňovač ani bronzer už potřebovat nebudete.


Složení obou fluidů je vlastně stejné, liší se akorát v poměru a obsahu minerálních pigmentů. Jinak obsahují růžovou vodu, jojobový, slunečnicový a šípkový olej, výtažky z měsíčku a heřmánku,.. všechny tyhle bylinky dodávají jemnou přirozenou vůni. Ostatně, jako všem výrobkům od Mádary.

Světlejší Moon Flower se překvapivě skvěle přizpůsobil i opálenější letní pokožce. Ideální ale bude na zimu, až zase vyblednu. Pro bledule bude fajn celoročně. Oproti tmavšímu odstínu mi přijde konzistenčně kapánek tekutější a snadněji se s ním pracuje.

Moon Flower

Sun Flower se zdál být dost tmavý, ale nakonec se ukázal být na léto tak akorát. Jelikož se snadno a rychle se opaluju, odstín mi sedl skvěle. Sice chvíli trvá, než se dobře rozmázne, ale výsledek stojí za to. Dělá krásné teplé odlesky do bronzova a pěkně zvýrazní opálenou pleť.

Sun Flower

Ani po celém dni fluid nedělal mapy nebo fleky. Když jsem se trochu víc leskla, přepudrovala jsem se. Fluid necuckoval. I v hicech se mnou vydržel celý den v dobré kondici.

Nepotrpím si na make-upy ani BBčka, přijde mi, že dělají masku a akorát podněcují pupínky a ucpávají póry. Proto se mi na fluidech Mádara líbí, že jsou lehké, neucpávají, uspokojivě matují a decentně sjednotí tón pleti. Na každodenní použití to sice nevidím, na to jsem moc líná, ale když chce člověk vypadat lépe, je pro mě Mádara dobrá volba místo hutného make-upu.

Používáte tónováky, nebo raději make-upy? Narazili jste na nějaký přírodní, který není oranžový jak mrkev?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Zrovna mi přišel balíček z biooo.cz a vzorek tohoto tónováku tam byl jako dárek zdarma. :) Bohužel zrovna ten tmavší a já jsem bledule. To jsem ani radši neměla vědět, že mají i světlejší, teď mě to bude štvát. :D Ale darovanému koni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, to mě mrzí, že jsem ti takhle pokazila radost.. ale pokud jsi alespoň trochu opálená, myslím, že by ti mohla sednout i ta tmavější verze. Přinejhorším si vyzkoušíš, jestli ti tónovák sedne co se týče konzistence a složení a malý vzorek světlého si můžeš kdykoliv přikoupit :)

      Vymazat
  2. Taky mám doma vzoreček, čímž jsi mi ho (nerozbalený) připomněla :-). Mám 100%pure a jsem moc spokojená - zkoušela jsem makeup i tónovák (ty jsou ve stejných odstínech o chlup tmavší) a v plném balení mám nakonec makeup - rozdíl mezi nimi není moc výrazný. Doporučuju oba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, po 100% Pure pokuju už taky docela dlouho a popravdě řečeno, ta jejich dekorativka mě láká. Na make-up mě sice neužije, ale tónovák vyzkouším velice ráda! :)

      Vymazat
  3. Mám raději makeupy, kvůli většímu krytí. Ale líbí se mi i tento fluid ve světlé variantě, určitě bych ho ráda vyzkoušela,ale na velké balení to nevidím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což o to, já bych krytí potřebovala jako sůl, ale ta maska, co mi make-up udělá na obličeji.. to nedokážu překousnout. Také si plné balení nebudu pořizovat, vzhledem k tomu, že jsem z pár vzorků vyžila celé léto.. :)

      Vymazat
  4. Já mám nejraději přírodní BB, protože je to na pomezí mezi tónovákem a makeupem. Ta mádara je na mě nenápadná možná až moc, ale co mě poslední dobou zaujalo (ač jsem od toho fakt nic nečekala), byl CC krém od Lavery, je fakt super, barva ok (na rozdíl od toho jejich oranžovýho BB), jemný, saténový finiš, krytí celkem ok (ale nejde vrstvit) a pěkně drží. Vzhledem k tomu, že stojí o půlku míň než BB od REN, který byl doteď můj favorit a rozdíl není až tak výrazný (obávám se, že nikdo jiný, než já - ve zvětšovacím zrcátku - rozdíl nevidí :-) ), tak jak dodělám REN, tak asi jdu do tohoto....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tu Laveru jsem taky zkoušela na ruku a vypadá velice sympaticky. A srovnatelná s REN? Super! Ale znáš mě, u mě by se ani jeden neuživil, já na pravidelné mejkapování nejsem, raději straším lidi! :))

      Vymazat
    2. Měla bys přitvrdit, já se ještě ani jednou nelekla, tak se koukej na halloween vytáhnout :-)

      Vymazat
    3. Neboj, to já přitvrdím! :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!