Nejlepší pleťová péče (2014)

Asi už jsem asi nudná a taky stárnu. Ještě nedávno jsem přemýšlela, co všechno si plácnout na ksicht, ale jak tak pozoruju svou hezkou se pleť, tak nemám srdce na ni každý večer cpát jinou péči. Sem tam sice vzorky zkusím a občas jsem i spokojená, ale spíš se jedná o výjimku, než pravidlo. Tím chci říct, že všechny moje favority tohoto roku už (asi) důvěrně znáte.



Nejlepší je pro mojí smíšenou pleť odlíčení na mokro a k tomu i Mádara pěna. Stejný typ produktu jsem měla i od Alverde a dříve také od Ryoru, ale když je zpětně porovnám, oba dva zmiňované pokožku nadměrně vysušovaly.

Večer tonizuji podle stavu a choutek pleti buď silnější Mádarou (to jsem dělala hlavně v létě a v době, kdy pupínky jenom bujely), nebo jemným tonikem Santaverde. Vyrovnávací tonikum jsem si oblíbila a myslela jsem si, že ho jen tak něco nesesadí z trůnu.. omyl, docela solidně se o to právě pokusilo Santaverde. Protože viditelně stahuje póry a vyrovnává barvu pleti, nezpůsobuje občasné pnutí pleti, což se Mádaře čas od času povede. Takže večer tonizuji Santaverde a Mádara mi zůstala na ráno.

Večer zásadně nemažu, ráno mi poslouží hydratační fluid od Mádary. Na léto byl moc hutný, ale na chladnější podzim a teplejší zimu je tak akorát. Stejně tak ráda v chladnějším období používám Bio Aroma krém pro smíšenou pleť. Byť je hodně hutný tak se skvěle vsakuje, pleť krásně zjemňuje a je to někam taková naducaná (sorry za ten výraz, ale jinak to neumím popsat).

Na pravidelný ranní peeling je nejlepší ten meruňkový Alverde. Krásně voní, je jemný, takže jde použít opravdu denně, moc nevysušuje ale ani příliš nemastí a neucpává.

Nejlepší klasickou pleťovou maskou, kterou jen tak něco nepřekoná, je jílovka Argital. Krásně voní, zklidní, hloubkově čistí, prostě můj obličej ji miluje. Sice mi vadí, že zasychá jako beton a není alespoň trochu krémová, ale co se dá dělat.. jinak je prostě skvělá!

V kyselinkových maskách vede Mádara Peel. I když k ní mám určité výhrady, musím nechat, že tak hedvábně jemný a projasněný ksichtík vám neudělá ani sebelepší silikonová báze.

Taky jsem si oblíbila pár pomocníků, mezi kterými je i lufa. Když jsem líná používat klasický peeling, nebo když mi dojde, supluje lufa skvěle jeho funkce. Na můj vkus je možná až příliš jemná, ale zas jde používat znovu a znovu.

Zalíbila se mi i odličovací houbička, kterou i přes počáteční nechuť používám na oči a je skvělá. Navlhčím, nakapu trochu hydrofilního odličováku nebo rostlinného oleje a pak už postupuju jako s vatovým tamponem. Nakonec čistou vodou opláchnu oči i houbu.

Čas od času použiju místo ranní lufy konjac houbu. Je to sice taková obyčejná houba, ale je krásně vláčná, moc příjemně masíruje, že bych ji ve větším brala klidně na celé tělo, a taky trochu sjednocuje barvu pokožky.

Co (staro)nového padlo do noty vám?

Komentáře

  1. Ty jo peeling každý den jo? Já teda ten alverďácký fakt nemusím, hrozně mi smrdí po alkoholu a nemůžu se přes to přenést. Vidím, že Madára je tvůj nový nejvíc nejlepší kámoš :-) Budu muset omrknout jejich nabídku, protože podle Tvého popisu bych měla mít podobnou pleť jako ty, mohli bychom si rozumět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, většinou opravdu peelinguju každý den. Vyčetla jsem to v Ve rtěnce je olovo, zkusila jsem to ze zvědavosti a opravdu to mé pleti svědčí, obzvlášť poďobané bradě, daleko lépe se hojí. Vidíš, já jsem normálně na alkohol citlivá a na to, že je na druhém místě složení, mě nedráždí ani smradem, ani na pokožce. Aspoň nějakou výhodu mám :)
      Mádara mě úplně nadchla! Přijde mi, že za každou utracenou korunu dostanu adekvátní produkt, který nejenom účinkuje, ale je taky příjemný. A to se mi kolikrát u pleťovky pro mastnější pokožku nestávalo, glycerin a alkohol na prvních místech (u Mádary taky teda jsou), divný silikonový pocity i bez silikonů, žádný léčivý výtažky, žádný viditelný účinky.. Jestli chceš, můžu ti dát vzorečky toho mého, ať porovnáš a zbytečně neutrácíš, kdyby ti to náhodou nesedlo :)

      Vymazat
    2. Děkuji za nabídku :-) Ale asi si počkám, a vyzkouším rovnou celé, nebojím se toho (kdyby nesedlo, vím kam mám posílat :D).

      Vymazat
    3. Dobře, to jsou rázná slova! :D Budu se těšit na tvoje dojmy!

      Vymazat
  2. Ojoj, tak tento článek je hodně inspirativní! Pěnu od Mádary jsem koupila ségře k Vánocům, tak uvidíme, co na ni řekne. Chci tu kyselinovou masku! Vlastně chci všechno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, doufám, že ségra bude nadšená stejně jako já! Jestli chceš prubnout, můžu ti z čehokoliv vyrobit vzorky. Vyměním za trochu Laidbare séra ;)

      Vymazat
  3. Lufu a hobičku (ky) mám jich fakt hodně, také používám. Konjac houbu neznám :O a abych řekla pravdu vidím ji poprvé, ale asi ji musím mít :D Já bych oblíbence za 2014 měla opravdu jednoduché. S moji dermaditidou jsem vysadila všechno. Používala jsem jen kokosák, perioderm a Havlíkův přírodní zázrak. Po 3/4 roce mám pleť konečně v normální stavu. Není to ještě úplně O.K, ale oproti tomu jak jsem měla celý obličej obsypaný je to úspěch. Už se vracím i ke starým přípravkům. Jako třeba peeling od Alverde. Ale víš, co ti řeknu. Jak jsem si půl roku dávala na obličej jen tři věci a skoro přírodní (Perioderm nepočítám, ten smrdí jak krém na boty) tak, když si teď dám na obličej cokoli jiného cítím z toho brutálně alkohol :o nevím jak je to možné, ale štípe mě až do očí, což se mi právě teď stalo u toho peelingu, ale i Cannaderm odličovače.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konjac je fajn, na houbu si drahá, ale to příjemné používání.. stojí to za to!
      To jsem ráda, že boj úspěšně zvládáš.. ono jak se říká: méně je někdy více :) Tu citlivost na alkohol docela chápu. Já jsem před skoro dvěma lety začala komplet přecházet na přírodní kosmetiku a když teď použiju cokoliv s umělou parfemací, tak mi to nehorázně smrdí.. nevoní mi už ani voňavky v drogérii, nic, dokonce mě občas z těch výrazných vůní rozbolí hlava. Přijde mi, že jak si jednou zvykneš na něco jemného a přírodního, tak se pak tělu návrat k tomu horšímu holt nelíbí :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!