Balzám - nebalzám

Na dekorativku mě neužije, obzvlášť mě nebaví malování pusy. Občas ale chci být za dámu a to nějakou tu barvu přeci jenom vyžaduje. Ale nějakou lehkou a nelepivou. A když si promnu rty, tak abych jí neměla rozpatlanou na půlce obličeje... S touto nadějí jsem kdysi kupovala Maybeline Color Whisper a pak taky nějaké pastelky od Jordany. Ale ani jedna z nich nebyla natolik jemná, světlá a současně vyživující.


Barvu a výživu v jednom mi splnil až tónovaný balzám Dizao. Teda, já jsem po něm toužila nejdřív z úplně jiného důvodu. Podívejte se na obal a pochopíte.. to prostě musíte mít! ...vystavené na nočním stolku a pravidelně se kochat těma krásnýma kytkama. No nic, ten obal má taky obsah.

A velice pěkný. Směs výživných olejů a másel v čele s riciňákem mě docela uspokojuje. Jako bonus obsahuje balzám mátový olej, který nejenom hezky voní, ale taky na rtech příjemně luftuje. Po nanesení rty jemně brní. Že by to mělo podobný efekt jako ty rtěnky pro zvětšení objemu rtů? Každá barva pak individuálně obsahuje navíc nějaké ty pigmenty.


Stejně jako vnější obal, i samotný balzám je k sežrání. Ale! Povšimněte si tyčinek čouhajících ven z opatlaných obalů. Ne, nejsem takové prase, takhle se ty balzámy chovají běžně. Pokud obsah vysunete jen o kousíček víc, zpátky jej už nedostanete ani za nic. A jako bonus se vám obsahem opatlá obal kolem dokola. Poněkud nepraktické...


Barvy jsou jemné a decentní, přesně pro mě. Spíš než barvu čekejte jemný lesk s barevným nádechem. Některé balzámy dokonce obsahují třpytky, některé jsou mírně lesklé a najdete tam i pár matných. Kdybych si tak pamatovala, který je který.. Nicméně moje 206 Wild Rose je krásná malinová, která se na rtech přirozeně leskne, a 213 Lily je lehce do cihlova s drobnými zlatými třpytečkami. Jsou opravdu velice drobné, na třpytky mám totiž nos a v tomto případě jsem si jich nevšimla ani při umělém osvětlení.


Když pominu to opatlání, balzám se nanáší lehce a pohodlně, kolikrát ani nepotřebujete zrcátko. Nějaký ten přetah se ztratí v tlačenici. A když si promnu rty, nemám pod tím spodním barevný přesah... Vzhledem k jemné barvě není výdrž nijak závratná, ale hodinku ( dvě bez mnutí rtů) s vámi bez problému dá. O jídle nebo pití se asi nemá cenu bavit..

Hydratace je na barevný balzám (obzvlášť ten se třpytkama) velice uspokojivá. Sice to není můj Badger, ale na druhou stranu je to mnohem lepší než Crazy Rumors. I v zimě (jestli se teda tohle předjaří dá nazývat zimou) rty ochrání, nejsou okoralé a šupinkovaté jako po běžné rtěnce. Na noc se ale musím namazat něčím vydatnějším.

Celkově vzato, Dizao mě velice mile potěšilo. Sice se kvůli tomu nezačnu denně malovat a nekoupím si další odstíny do sbírky, ale když si budu chtít namalovat pusu, vím, kam sáhnout... Čím lákají tónované balzámy Dizao vás? Už máte nějaký doma?

Komentáře

  1. tak já fakt nevím, měla jsem ho teď nově taky a byla to trága, moje 209 je pigmentovaná jako rtěnka, moc nevyživuje, šupinkuje a ty opatlané obaly mi teda vadí šíleně, po každém použití tu tubu čistím, se skřípějícíma zubama :D. Takže nic moc. S (ne)malováním rtů to máme podobně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že 209 jsem taky měla v ruce a na můj vkus byla výrazná až příliš. Moc nechápu, každý odstín je úplně jinak pigmentovaný a to by tam měly být +/- ty stejné přírodní ingredience..

      Vymazat
  2. Já mám odstín Clematis, ale nějak mě neuchvátil. Je docela výrazný, ale nebarví rovnoměrně, takže s ním mám rty trochu flekaté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, tak to je hloupé.. Clematis taky prošel mým zorným polem, ale nepřišlo mi, že by tolik barvil.

      Vymazat
  3. já jsem se na ně dívala teď v Biooo, jak byly v akci, ale nakonec jsem vzala Bronnera, byly stejně furt moc drahé. jo, mají sice kvalitní složení a je to vlastně 2v1, ale kvalitní balzám jde sehnat i levněji a já jsem hodně rtěnková, takže by mi takové tónování nestačilo :) a ten Bronner je taky super, hrozně zajímavě voní (pomeranč+zázvor)

    OdpovědětVymazat
  4. to su premna novinky vyzeraju lakavo teda:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám 217 a ten teda miluju, pigmentovaný je až až, vydrží mi i několik hodin a přestože pod něj normálně používám ještě jiný balzám, tak i když ho dám samotný, tak je super. Obal děs, to je fakt a jak ho tahám v taštičce, tak už se i olupuje nálepka a vypadá to jak nějakej stánkovej šmejd. Ale je to jediný produkt na rty, který používám fakt pravidelně (a třeba u chanel rtěnky jsem se fakt snažila, stejně jako u lesku byTerry :-) ), takže už spolu asi zůstaneme a já si svoje povrchní choutky budu ukájet na balení něčeho jinýho :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, mě se ten obal už taky olupuje asi po měsíci.. není to nic na chlubení.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty