Měsíčková Weleda nejenom pro děti!

Abych tu Weledu jenom nehanila.. má i své dobré stránky. Velice dobré stránky. Ačkoliv na téhle značce oceňuji převážně produkty pro hygienu/potravinové doplňky ( zubní pasty a šťávy), nezanechává mě chladnou ani měsíčková řada. Sice je primárně pro citlivou pleť dětí a já nejsem nějaká citlivka, ale co už. Prostě mi voní a pro pořádnou regeneraci a zklidnění pokožky jsou jako dělané.


Lehčí z téhle měsíčkové dvojky je výživný dětský krém. Je jemný, obsahuje minimum parfemace, zato hodně mandlového oleje a lanolinu a taky extrakt z měsíčku lékařského. Trochu se mi tam nelíbí alkohol v první půlce složení, ale zas na očuch ani při použití jej necítím, takže bych z toho žádnou tragédii nedělala. Krém voní jemně, ani ne tak po esenciálních olejích, jako po tom lanolinu.


Z leva: krém - balzám

Měsíčkový balzám je o dost hutnější. Má v sobě jenom oleje, včelí vosk, lanolin a výtažek z měsíčku. A taky nějaké éteráky, ale žádnou vodu. Hůř se vstřebává, takže je lepší mazat jej na vlhkou pokožku.

Na co se mi měsíčková mazadla osvědčila:

Suché popraskané ruce. Sice ruce promazávám různými krémy (MG, Desert Essence) průběžně, ale občas to prostě nestačí a musím na noc přitvrdit. Na tohle se mi osvědčil obzvlášť balzám. Vsákne se dost rychle a 'nesedí' na pokožce, i když na noc je to beztak jedno. Líbí se mi ale jeho zklidňující účinky, zmírní svědění a pálení, které mě občas zlobí. A když teď nemám Martinu, tak se mi to hodí dvojnásob.

Krupičku na loktech spolehlivě oddělá krém. Nemusím se s ním mazat ani nějak často, stačí ob den i méně. Pokožku zjemní, odstraní krupičku na pohled i na dotek a hlavně zklidní začervenání. Nebo vy nemáte lokty a paže nehezky začervenalé ( i když nejsou suché)?

Svědivou kůži na patách. O svědivých chodidlech jsem se tady už zmiňovala, myslela jsem, že je to chemickými tenzidy, byla jsem s tím na kožním, doporučili mi kortikoidy.. Po kompletním opuštění konvenční kosmetiky bylo všechno v pořádku, ale teď se svědění zase vrátilo. Kožní jsem opět navštívila, opět neshledala nic závažného a opět doporučila kortikoidy.. takže to řeším měsíčkovým balzámem/krémem a občasnou koupelí s tea tree olejem a zeleným jílem. A jsem spokojená. Po namazání cítím okamžitou úlevu od svědění a začervenání.

Suché paty. I když mě netrápil problém popsaný výše, používala jsem a používám s oblibou balzám na suché paty. Asi nemusím příliš zdůrazňovat, jak skvěle si lanolin, vosk a oleje s hrubou kůží poradí. Efekt sice není tak super jako u Balea krému s močovinou, ale na čistou přírodu je víc než dobrý.

Hojení oděrek/spálenin/... Měsíček samozřejmě skvěle hojí a když jsem dodělala poslední zbytky úžasného Aloe vera gelu, padly na něj hojící povinnosti. A že je zvládá s přehledem. Poradí si se spáleninami, rychle je zklidní a zahojí bez jakýchkoliv jizviček nebo fleků. Stejně tak to umí i s odřeninami a drobnými řeznými rankami. Zmírní bolestivost, za chvíli o tom ani nevíte a navíc se vám rána nehojí týden.

Nevím, který z těch dvou je lepší. Záleží, co očekáváte a jakou konzistenci/míru výživy hledáte. Podle mě je ale nutnost mít aspoň jedeno měsíčkové mazadlo od Weledy doma v lékárničce pro akutní ošetření podráždění, svědění i na malá zranění (nechci být nějak nevděčná, ale už se těším, až si něco z měsíčku zas vyrobím sama doma!). Co vy a dětská péče? Máte ji a používáte samy na sebe?

Komentáře

  1. Od Weledy jsem zatím vyzkoušela jen krém na ruce s granátovým jablkem. Ta kosmetika se jeví jako hodně kvalitní, ale nechce se mi za ni utrácet takové peníze.. :)

    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak si s tím krémem byls spokojená? Já jsem měla granátové jablko i rakytník a nějak nadšená jsem nebyla, sice se krém rychle vsáknul, ale výživa mi přišla prd půl.. a když jsem si pak šla po čase umýt ruce, cítila jsem na pokožce jakoby povlak. Jo, Weleda je fajn a musím říct, že do některých kousků se vyplatí investovat.

      Vymazat
    2. Ten detsky jsem dostala k nakupu na bioo.cz a je prima na ruce. Vyhovuje mi.

      Vymazat
    3. Krém byl poměrně fajn, taková zvláštní konzistence, ale příjemně voněl i se nanášel :) Použila jsem ho asi 10x a byla jsem spokojená, pak jsem ho darovala dál mamce, které hrozně voněl :)

      Vymazat
  2. Možná zkusím splašit nějaké malé levnější balení, jestli taky dělají cestovní verzi. Občas zajdu na slim box a vždycky z toho mám rozmlácené klouby. No a v poslední době mi po těch rankách strašně dlouho zůstávají červené fleky, což se mi vůbec nelíbí. Třeba urychlí jejich vyblednutí,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na odřenou namáhanou pokožku by měl být fajn krém i balzám. Akorát s tím malým balením si nějak nejsem jistá, zatím jsem ho nikde nepotkala..

      Vymazat
    2. Tak jsem si nakonec koupila ten krém, bála jsem se, že bude dražší. :)

      Vymazat
  3. Mám oba dva krémy, oba jsem myslím někde vyhrála a jsem z nich nadšena. Na ruce jsou úžasné a na pleť ještě lepší. A že na obličej snesu málo co.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to věřím, že jsou fajn i na obličej.. ta konzistence je moc příjemná.. ale tohle jaksi nemůžu prověřit .))

      Vymazat
  4. Krém jsem měla, ale k nákupu dalšího kousku mě nepřesvědčil. Klasická měsíčková mast u mě v tomhle směru bez debaty vyhrává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou kupuješ klasickou měsíčkovou? Já jsem měla tuším od Dr. Popova, ale tam byl základ sádlo, což mi nešlo pod nos.. ale jinak byla moc fajnová, to jo. Proto raději preferuju domácí výrobu, kde je jenom macerovaný olej a pak zahuštěno včelím voskem..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty