Santaverde: nadšení i zklamání

Po vyzkoušení Aloe vera gelu mě dost nadchla značka Santaverde. Místo vody Aloe, hodně výtažků a květových vod.. obzvlášť to čisté Aloe pokožku krásně zjemňovalo, zklidňovalo a vyrovnávalo barevný tón pleti. Takže jsem příliš neváhala a koupila si další dva kámoše, od kterých jsem očekávala stejné ne-li ještě lepší účinky. No, dopadlo to 50:50.


Jako první padla volba na jemné tonikum. Poslední dobou jsem na ty tonika nějaká ujetá.. Mádara je sice fajn, ale chtěla jsem něco méně stahujícího na večer. No a protože Santaverde obsahuje méně alkoholu, než Mádara, a má hodně růžové vody a Aloe šťávy, bylo to jasné. A taky protizánětlivý výtažek z vrbové kůry.


Díky růžové vodě a Aloe krásně jemně voní. Je to taková lehká nevtíravá vůně květin a bylinek. Komu nevoní růžová voda, tohle tonikum by mu mohlo jít pod nos. Není to nic výrazného.

Oproti klasickému toniku je tahle lahvička vybavena velice jemným rozprašovačem. Aplikuju v libovolném množství na odlíčený obličej a nechám vstřebat. Pokožka je krásně jemná, řekla bych až napitá živinami.


Po balení a půl tonika musím říct, že je opravdu super, úžasné a nechápu, jak jsem bez něj mohla existovat! Nejenom, že pokožku dokonale zjemní, ale i krásně zklidní, zmírní začervenání (u mě obzvlášť kolem nosu), trochu stáhne póry ( možná dokonce líp, než Balance tonikum od Mádary) a dodá celému obličeji takový zdravý svěží vzhled.

V euforii nad tonikem a Aloe vera gelem jsem sáhla po středně hutném krému, jak jinak taky s Aloe vera. Moje nadšení bylo tak velké, že jsem si ani nepřečetla složení, což běžně dělám už všech nových nevyzkoušených produktů. Chyba, no... Namazala jsem se poprvé, krém byl takový hutnější, tak jsem ho dala málo. Vstřebával se déle, ale dalo se to. Při třetím použití se mi pokožka už více mastila a za další dva dny se mi začaly ucpávat póry a rašily drobné pupínky.



A tak sem se koukla na složení: šťáva z listů Aloe vera, kokosový olej,... No asi tak. Moje pleť je smíšená se sklony k akné a s kokosovým olejem si zásadně nerozumí. Komu vyhovuje kokosový olej na obličej ať zvedne ruku.. teď!

No, jinak má krém jemnou vůni, řekla bych že takovou sladkou bylinkovou. Sice není moc výrazná, ale je dost vytrvalá. Krém je docela hutný, z tuby se dostává obtížněji. Středně hutným bych ho tak určitě nenazvala. A nechtěla bych dolovat hutnou verzi..


Jako docela mi vadí, že u krému za sedm stovek je druhou hlavní ingrediencí kokosový olej, který má pověst komedogenní složky. Holt moje chyba, měla jsem si to INCI přečíst.. takže místo pleťového krému mám předražený mazání na ruce.

Ale i přes tenhle zádrhel se středně hutným krémem mám ze Santaverde pořád dobrý pocit. Tonikum je super, Aloe vera jak by smet. Takže tenhle přehmat budu prostě přehlížet a ty dva povedené kousky si koupím znova a znova.. dokud mě nepotká zas něco lepšího.

Koupili jste si bezhlavě pod vlivem dobrého pocitu produkt a až pozdě zjistily, že je vám vlastně úplně k ničemu? Co vy a kokosový olej a pleť?

Komentáře

  1. No ano, kokosovy olej...tiez mam jednu "prihodu"- ako som bola nadsena z Evolve AHA masky az tak, ze ked mi dosiel krem, objednala som si z tejto znacky Multi Peptide Single Cream, ale uz po prvom namazani to nebolo dobre, krem akoby na pleti sedel, nevsakoval sa, leskla som sa ako diskogula.
    Okrem toho to strasne smrdelo kokosom!
    Si vravim, nevadi, dam si ho menej, ale nech som ho dala akokolvek malo, aj tak sa nikdy nevsiakol a vzdy ma priserne zamastil. Vysledky na seba nenechali dlho cakat- po par dnoch " udusena" plet s upchanymi pormi a nabeh na podkozaky.
    Pozrela som blizsie na zlozenie a na nete som zistila, co je ten kokosak zac, neviem, ako sa to mohlo stat, ale fakt som to netusila, kedze doteraz som pouzivala skor lahke fluidy.
    No nevadi, krem som podarovala mame, jej vyhovuje, takze aspon nieco.
    Tato skusenost ma stala 25 € a na par tyzdnov pubertalnu plet, ale uz aspon viem, comu sa treba vyhybat.
    Luc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky pěkně drahá zkušenost.. Já jsem od Evolve měla jen tu AHA masku, která nebyla špatná, ale čekala jsem od ní víc. Pak jsem zkusila krém na ruce a micelárku. Špatné to sice nebylo, ale na druhou stranu, za ty prachy znám mnohem lepší kousky...

      Vymazat
  2. Já kokosák na pleť radši ani nezkouším. :)
    Schválně se mrkni na můj poslední článek, tam popisuju, jak jsem nadšeně po ozkoušení malého balení kupovala skoro přírodní masku na vlasy, abych pak zjistila, že to plné balení má úplně jiné složení. :D
    Tonikum zní podle popisu skvěle, akorát mě odrazuje ta cena, takže zatím na sebe dál stříkám růžovku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, s tou maskou je to výborný, to bych jim snad reklamovala. Já poslední dobou nakupuju až jenom v kamennejch obchodech, kde si to složení prohlídnu. Jo, tonikum je skvělé, je ještě mnohem lepší než samotná růžovka, takže kdys náhodou nevěděla, co s penězi.. :))

      Vymazat
  3. Ja som skusala kokosak na tvar raz, ked bola presusena a v pohode :) A mam tu krem od Bione, ktory ho tiez obsahuje a tiez ziadny problem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné ucpané póry ani krupička? Zajímavé.. Slyšela jsem i o dost suchých typech pleti, které se při používání kokosáku vrátily do puberty.

      Vymazat
  4. Kokosák, no nechci mu křivdit, asi jsem se jen rozhodla jen ve špatnou chvíli ho použít. V době, kdy už asi začínaly nějaké zdravotní komplikace jsem se s tím odlíčila. Po cca týdnu jsem si tak zacpala obličej, že jsem díky těm černým mrchám objevila i existenci pórů, o kterých jsem do té doby neměla tušení. Nejhorší bylo, že ucpávání neustávalo, zhoršovalo se, pleť pak už negativně reagovala na cokoliv a nakonec jsem musela vysadit naprosto všechnu kosmetiku - pečující, dekorativní, nechala jsem jen černé mýdlo od Missha a teprve pak se to zastavilo.
    Následovalo období, kdy jsem dávala pleť pomalu a opatrně do kupy.
    Nejdřív jsem myslela, že kokosák je fakt jediná příčina, že to mělo hlubší důvod jsem zjistila až časem a nakonec mi vrátila obličej i tělo do původní podoby až Nimba čaj, kterou jsem zkusila díky Mitsuuko de Ak. Ale i tak kolem něj chodím už s respektem.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jak se dá víc věcí dohromady, tak to je konec. Ale musím říct, že jinak mám na tělo i vlasy kokosák ráda a nemůžu si ho vynachválit, jen na ten můj problematickej obličej..

      Vymazat
    2. Já ho používám na tělo ráda na podzim a začátkem zimy. Jeho nesporná výhoda je, že udrží krásně opálení. Člověk se jako může mazat jak chce a čím chce, ale nic neudrží barvu sluníčka na kůži líp :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!