Argaňák na rty = výživná bomba?

Když jde o péči o rty, jsem silně vybíravá. Žádná vazelína, žádný minerální oleje, prostě jen čistý a přírodní. No jo, ale když ono i v tý přírodě jsou dost velký rozdíly. Třeba přímo nekriticky miluju Badger, ale Crazy Rumors, které na první pohled nemají o tolik horší složení, mě zanechávají zcela chladnou. Potřebuju prostě hodně oleje. Hodně výživného oleje, na nějakej oliváč nebo kokosák mě neutáhnete. Takže jsem logicky uvítala možnost zkusit balzám s arganovým olejem, protože argaňák = pořádná výživa.


Balzám BioArgan vypadá na první ohledání sympaticky. Je od české firmy, která vyrábí a prodává kosmetiku s arganovým olejem v bio kvalitě. Mírně mě ale zarazil nápis 'skin friendly' ( to by snad u něčeho na rty mělo být samozřejmý, ne?).

Pak mě taky rozladilo složení. Jasný, že se to jmenuje Balzám s arganovým olejem, tak tam toho argaňáku nebude 100%, ale aby se tam chvěl na posledních místech INCI? No nic, asi jsem moc rejpavá. Jinak balzám obsahuje hlavně bambucké máslo, avokádový a ricinový olej a rostlinné vosky. A taky přidaný vitamin E pro lepší regeneraci pokožky.


Balzám mi dle tubičky se zkoseným aplikátorem připomíná spíš lesk na rty. Je i tak tekutý. Má jemnou příjemnou čistou vůni. Tady jsem se zarazila u dalšího faktu. Bylo mi řečeno, že pod složkou parfum se skrývá éterák z heřmánku. Trochu mi to odporuje s tím, že je produkt označen za 'bez alergenů'. Copak není heřmánek a všechno z něj docela silným alergenem?

Konzistence je teda dost tekutá, dost možná tekutější než kdejaký lesk. Na rty se nanáší příjemně, hezky po nich klouže a dokonce udělá pěkný efekt, jako když si na pusu nanesete lehce narůžovělý lesk, ale.. ten pocit, který přijde po nanesení, zrovna dvakrát příjemný není. Jako byste si na pusu nanesli cosi vodového, co na rtech sedí, nechce se to vsáknout a vy to po chvíli slíznete/setřete. Takovýhle pocit taky mívám, když použiju něco pleťového se silikony.


Hned ze začátku mi bylo jasné, že jako náhradník Badger, to tenhle argaňák nebude mít snadné, takže jsem to nevzdávala po prvním neúspěchu a vytrvale jsem mazala. A že to mazání muselo být docela časté. Namazala jsem a po chvíli jsem už měla pocit, že mám strašně suchou pusu. A to jsem ani nemusela nic jíst/pít. Takže jsem namazala znova. A znovu a znovu. Chvílemi jsem aplikovala co pět minut, protože mě ten pocit suché pusy docela vytáčel. Takhle blbě sem si snad nepřipadala ani po použití vazelíny. Nebo připadala, ale už si to nepamatuju.

Výživa není dle mého silnou stránkou tohoto balzámu. Na přejetí rtů občas během dne možná, jako lehký nelepivý lesk taky možná, ale jako plnohodnotná výživa rtů rozhodně ne. Máte rády kosmetiku s arganovým olejem? Zkusili jste tenhle balzám nebo něco jiného od BioArgan?

Děkuji za poskytnutí produktu k recenzi PR oddělení BIOARGAN COSMETICS.

Komentáře

  1. Tak to vůbec nejsi rejpavá, jako pojmenovat produkt Lip balm with argan oil, na obal dát plody argánie a ještě mít obchodní značku Bioargan... taky bych čekala, že ho tam bude víc :D Bioargan mě nějak netáhne, asi před rokem jsem měla jejich arganový olej a... subjektivně bych zařadila někam vedle Saloos - neurazí, nenadchne, zázraky se nekonají. A přitom zázraky jsou možné, jen jinde, víme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že po všech těch vychvalujících recenzích se našel někdo, s kým budu mít stejný názor, páč už jsem si zase začala připadat divně :D aneb pod tento článek bych se mohla podepsat, díky za něj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím viděla jen recenzi u In Your Face a říkala jsem si, jestli jsem náhodou nedostala nějaký vadný kousek, nebo co..

      Vymazat
    2. Bebe alá Růžový Chroust taky velmi chválila, byly to první dvě recenze, které jsem na balzám četla a byla jsem fakt zděšená, že já zas budu jediná pomlouvat :D

      Vymazat
    3. Já k Bebe poslední dobou ani nechodím, protože mi přijde, že cokoliv dostane, tak pochválí, ať je to, co je to. Já jsem teda raději za objektivní recenze a nevnímám to jako pomluvy. Otázka, co výrobce/dodavatel. Ale na druhou stranu, špatná reklama, taky reklama ;)

      Vymazat
  3. Nemam rada olejove balzamy v tubickach. Podla mna su prilis tekute a pery skor vysusuju ako hydratuju. Tento ma vobec nelaka.
    Ocenujem pravdivu recenziu. Vela recenzii je juchajucich len preto, ze vyrobok bol poskytnuty zdarma :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je snad můj první tekutý balzám, takže jsem nevěděla, co přesně čekat. A máš pravdu, je spíš vysušující, než vyživující.

      Vymazat
  4. Tak má konečně někdo podobný názor jako já... aspoň nepomlouvám jediná :-) Už pět minut po aplikaci jsem měla pocit, že jsem na rty vlastně vůbec nic nepoužila. Ale pro někoho, kdo nemá citlivou pleť nebo netrpí extra vysoušením je asi použitelný. Já si ho teď šetřím na léto, tak uvidím pak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba já nejsem žádná citlivka. Rty sice mám suchý, to jo, ale nějak extrémně ne.. Tak by mě zajímalo, komu by opravdu objektivně vyhovoval :)

      Vymazat
  5. Ten balzám je strašný, strašný a ještě jednou strašný. Já nedala ani tu vůni, na mě to bylo strašně silný a teda, jestli to má být heřmánek, tak z nějaký jiný planety možná. Nakonec jsem ho dala kamošce (já tyhle aplikátory nesnáším, takže si to naprosto nehygienicky kydnu na ruku a nanesu prstem, takže ho pak můžu klidně recyklovat :-) ) a té sice nevadil, ale během cca 14 dnů jí v kosmetické taštičce prostě praskla ta vrchní část a celý jí to tam vyteklo. Super produkt, nekupte to :-p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mě to s tím heřmánkem přišlo taky divný, ale prý jo. Vlastně, ta parfemace je jediná věc, která mě na celým tom produktu zaujala. Prasklo?! Tak to ho jdu rychle vyndat z kabelky, kde se skrývá na horší časy..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!