Nemám se čím mýt!

Konečně mi došly moje železné zásoby a já jsem si mohla do koupelny pořídit něco nového. Nojo, ale co? Jsem už hodně zakonzervovaná konzerva a dlouho jsem hloubala, čím se asi tak budu mazat a mýt, aby mě to nestálo půlku vejplaty, ale aby to taky nebylo samý glycerin apod. Nakonec jsem s ohledem na pěkné složení na peněženku trochu přitlačila, ale musím říct, že to ve výsledku stálo za to.


Sprchový gel od Santaverde je drahý, jaký pak copak. Navíc nemá nijak lákavý, barevný nebo ťuťu obal, takže člověk nemá ani chuť za něj těch několik stovek dát. Ale! Když se k tomuto činu odhodláte, nebudete litovat, fakt!

Složení je krásné, čisté a bez kapky vody (viz. odkaz výše), jak už je u Santaverde zvykem. Základ je čistá Aloe vera šťáva, výtažek z plodů rakytníku, trochu olivového oleje a éterické oleje. Ano, a právě éteráky mohou za tu úžasnou skvělou sladce šťavnatou vůni. Je sladká a ovocná, přitom svěží a jako dělaná na ranní sprchování. Jako kdybyste se myly smoothiem ze směsi nějakého exotického ovoce. Převažují tóny citrusů, ale pak je tam ještě něco sladšího, možná žlutý meloun nebo něco podobného... člověk by prostě nevěřil, že by sprcháč, navíc ještě v tak nudné tubě, mohl tak krásně vonět!

Se složením plným Aloe vera a kokosových a cukerných tenzidů také souvisí konzistence, kterou dostanete. Stačí ho opravdu málo a přesto udělá úžasnou krémovou pěnu. Je jemná a přesto hutná, krásně se s ní myje. Není to takové to 'vodové' nic, jako se mi stalo třeba se sprcháči Santé.


Zaujal mě i obal, kdy je sprcháč v klasické tubě zakončené zajímavým udělátkem. V podstatě je to víčko, kterým pootočíte a otvorem vám vyteče trocha gelu. Zbytečně neplýtváte, nepadá vám zavírání a nemusíte ho honit po vaně... A i přes tenhle zvláštní dávkovač jsem vypotřebovala sprcháč až do poslední kapky, takže svět je v pořádku.

Weledu mám ráda. Sice mi trochu trvalo, než jsem na to přišla, ale fakt stojí za to. Nečekejte žádné ochání a achání, je to čistá funkční kosmetika a dělá přesně to, co slibuje. A ty obaly nejsou zas tak hrozný... Jejich šampon s prosem pro mastné vlasy s lupy mám moc ráda, stejně tak tělová mazání pro děti. No a teď přišly na řadu sprcháče a dospělácká tělová mléka. Líbí se mi, že můžete vybírat ze spousty vůní, sladkých, ovocných i květinových a když se nemůžete rozhodnout, jsou tady miniatury. A ty jsou obzvlášť super na léto.

Weleda sprcháče sice nejsou tak krémové, jako výše zmíněné Santaverde, nebo Bronner All in One, navzdory tomu jsou hodně příjemné. Po napěnění dostanete spíš takovou krémovou emulzi jako na odlíčení obličeje, ale umyjete se s tím moc pěkně. A navíc, ty vůně jsou super a vydrží s vámi i když už jste ze sprchy venku. Třeba taková marcipánová mandle nebo krémové šťavnaté granátové jablko...

Weleda sice nemá obaly, co všechny chytí za srdce, ale to složení za to stojí...

A podobně na tom jsou i tělová mléka. Pěkné složení, funkční, příjemné, v praktickém obale (tak se to dá shrnout v jedné větě). U tělových mlék může někomu vadit alkohol, kterého je tam poměrně hodně a je i dost cítit. Třeba u mandle nebo pupalky vás trochu uhodí do nosu, ale jakmile si mléko natřete na pokožku, je už všechno v nejlepším pořádku.

Jen lehká příjemná vůně bez jakýchkoliv příměsí. Oproti tomu třeba z citrusové verze alkohol necítím vůbec, nicméně tohle může být silně individuální. A zůstane vám je hebká vláčná pokožka. Míra hydratace a výživy je v porovnání s dětskými produkty mnohem nižší, ale stále je významná. A na léto mi bohatě stačí.

Navíc, v tomhle horku nikdo nemá chuť se zdlouhavě mazat, takže prostě jen vylezete ze sprchy. dáte na sebe trochu toho lehkého mlíčka, trochu rozetřete a je to. Vsákne se to za pár minut a už se můžete oblékat. Ideální!

Máte svoje oblíbené značky/vůně tělové péče, nebo berete to, co vám zrovna přijde pod ruku? Hlídáte si složení a jste pak ochotné utratit za sprcháč i víc než stovku?

Komentáře

  1. Já si složení hodně hlídám :) Ve sprše už používám jen sprchový krémy, které dělá nejlepší právě Weleda. Co se týče mazání na tělo, momentálně jsem se zbláznila do vanilkového tělového krému od 100% Pure :) Konzistence, vůně i účinky mě naprosto nadchly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, vanilka! To zní opravdu slibně! Já mám s 100% Pure teď trošku problém, měla jsem od nich několik kousků pleťové péče a vůbec mě to nenadchlo, spíš naopak, ale něčemu na tělo bych časem šanci ještě dát mohla... :)

      Vymazat
  2. Momentálně mám doma Weleďácký rakytník (není krémový), doporučuje se jako sportovní, a je peckovní. A v práci mám Alterru, kde teda glycerin je, ale je krémový a se sojovým olejem, takže netřeba se mazat. Když já si na ty sprcháče tolik nepotrpím, prostě se myju tím, co je zrovna v akci (ale přírodka to být musí, na tom si trvám ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak to teda budu muset Alterru vyzkoušet! Občas jsem si koupila Alverde, protože to hezky voní, ale vysušuje to. Sice míň, než klasické sprcháče, ale vysušuje... Díky za tip! :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!