Druhá míza? ... aneb vzorky jsou tu!

Asi se mi konečně povedlo překonat to období nikoho, kdy mě nebavilo si na obličej cokoliv dávat. Nechtělo se mi ani do jílové masky, byť jílu mám doma vždycky kila, a když mi došla mycí pěna, odličovala jsem si celý obličej nejmíň týden kopřivovým šamponem od Urtekram, jen abych nemusela sáhnout do krabice se zásobami... Natož nějaké nové věci, pfff!

A začněme tím nejlepším, co mě za poslední dobu potkalo. Fakt. Hlavně jsem to vůbec nečekala, když jsem si vzorečky od Argandie brala. Arganový olej je super pro všechny typy pleti, víme, ale když je zamíchaný do pečující kosmetiky, tak bývá v hodně hutných, těžkých a mastných texturách.. ale Argandia má něco i pro mastnější pleť.

Třeba anti age krém s olejem z opuncie. Opuncie má stejně jako argan protistárnoucí účinky, jen na to jde trochu jinak. Vyhlazuje vrásky, posiluje a vylepšuje strukturu pleti, pomáhá prý i na rozšířené póry. V porovnání s arganem má opuncie lehčí texturu a lépe se do pokožky vstřebává, celkově je tak vhodnější právě pro mastnější typy pleti a pokožku s akné.

No ale zpátky ke krému. Obsahuje olej z opuncie i arganu, výtažky z Aloe vera, kakaové a bambucké máslo, pomerančovou květovou vodu a směs vosků. A glycerin. A v první polovině složení! Ano, krém je hutný, na smíšenou pleť dokonce hodně hutný, řekla bych. Ale ono to vůbec nevadí, naopak! Na celý obličej stačí maličko, nenést na pleť navlhčenou květovou vodou a je to. Pleť je krásně vláčná a jemná, neleskne se (mazáno více než 10 dní v letním počasí kolem 30°C).

Ad glycerin. Jo, je tam a je ho tam na můj vkus hodně. Ale na textuře krému to znát není, na pokožce nedělá nepříjemný povlak, pleť se pod ním 'nepotí' a ani mi to nikde nic neucpává. Nerada to říkám, ale v tomhle krému ho musím vzít na milost. Protože.. z tohodle krému jsem si po hodně hodně dlouhé době sedla na zadek a řekla si: tohle potřebuju! Je lehký a přitom výživný, udělá pleť krásně vláčnou, neumastí, neucpe a přitom cítíte, že každým namazáním pokožce něco dává (mažu se pouze ráno).

Docela podobné pocity mám i z jílové masky s arganem. Obsahuje hned několik druhů jílu, mátovou vodu a olej a taky Aloe vera. A je to nejspíš moje první jílová krémovka. Po mírné nedůvěře jsem zjistila, že stačí tenká vrstvička a necelých 20 minut. Část masky se do pokožky vsákne, jíly na pleti zaschnou a celé to jde smýt velmi snadno.

A udělá to opravdu moc pěkný efekt. Jemná, čistější a přitom nevysušená pleť. Přirovnala bych to ke krémové šalvějové masce od Martiny, i když takhle nemá tak výrazné zklidňující a regenerační účinky. Nemít zrovna jedno nové balení Martiny doma, asi tuhle masku potřebuju.




Anne Marie mě ze začátku moc nezaujala. Růžový noční krém si ani nepamatuju, takže nejspíš nebyl nic moc. Zato sérum mám v živé paměti doteď. Voda, glycerin a alkohol. Lepí to, je z toho cítit alkohol... ani jsem si to na obličej nenamazala. Ale pak přišel hyaluronový krém. Ano, mohl by mít hezčí složení, mnohem hezčí. Za tu cenu žádný slunečnicový olej a taky žádný phenoxyethanol a další ty divně chemicky znějící složky. Ale ta vůně! Jemná a svěží, taková ta 'vůně čistoty', jak říkají v reklamách. Tohle je snad poprvé, kdy mi tahle čistota doopravdy i voní. A ta konzistence! Hutnější krémová, takže raději mažu na navlhčenou pleť, kde se ukázkově vstřebá a zanechá super pocit. No.. nemít vyzkoušenou tu Argandii výše, tak si ho snad koupím a ty mouchy mu odpustím, protože je fakt hodně dobrý a moc příjemný!

Mille Ulivi mají super dřevěné obaly, a to je hodně velké lákadlo. Ale taky hodně glycerinu. Ale když už jsem ty vzorky měla v ruce, tak jsem je vyzkoušela... Intenzivní sérum mi zas tak intenzivní nepřijde, když obsahuje vodu a glycerin na prvních místech. A přesně podle toho má i kluzkou skoro silikonovou texturu. Namazala jsem se tím ráno místo krému a než jsem došla do práce, pleť se mi pod tím zpotila a fakt to nebylo příjemné (sérem jsem se namazala hned po Argandii výše, takže celkem šok). Takže zbytek jsem už ani nedomazala...


Čisticí pleťový gel krásně medovo-ovocně voní. Obsahuje výtažky z heřmánku, takže to nebude úplně pro každého, výtažky z goji.. docela vysušující sulfát.. a taky glycerin. Gel dost pění a taky dost vysušuje a štípe. A to jak v očích (co vám tam steče při smývání), tak i na obličeji. A vzhledem k tomu, že jsem zvyklá si mycím produktem odličovat celý obličej... nic pro mě.

Obnovující pleťová voda má alespoň trošku uspokojující složení s vilínovou a chrpovou vodou, ale tím to končí, protože hned za nimi je glycerin. Voda má konzistenci spíše emulze a na obličeji lehce pění a lepí. Jedno, jestli jí dáte málo nebo hodně. Tamponek po pleti spíš klouže, takže si nějak reálně nedovedu představit, jak by mohl z pleti něco odstranit. Spíš zanechá jen ulepenou pleť, opláchnutí vodou je nutnost. Jedině možná jako druhý krok po jejich čisticím gelu..?

Jak jste na tom s novinkami vy? Máte v oblibě některou z těchto značek?

Komentáře

  1. Tak ten hutný krém s arganovým olejem bych vyzkoušela, jen bych se bála, aby mi po něm nenaskákaly pupínky, jelikož mám problematickou pleť. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, on jak je v tom i ten opunciový olej, tak je to v pohodě. Moc v pohodě. Já jsem smíšená a žádné ucpávání ani opupínkování nesleduju.

      Vymazat
  2. no a přesně proto se zatím bojím to intenzivní sérum a tonikum jen otevřít. ale maska a odličovací mléko mi přišly hodně fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tyhle dvě věci ani otvírat nemusíš... Na masku jsem alehodně zvědavá!

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat dají se někde vzorky sehnat? Koukala jsem na stránku ale asi jsem slepoň, mám mastnou pleť s akné, takže mi sedne vážně máloco...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vzorečky dostala k nákupu, takže bohužel nedokážu poradit. Ale většinou na prodejnách, kde tyhle značky prodávají, mají k dispozici i testery :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!