Balzámová Amerika

Jako já nevím, co jsem si myslela. Už jsem nabyla dojmu, že jsem z těch svých naivních nápadů vyrostla, ale ono ne. Chtěla jsem nahradit svůj oblíbený balzám na rty! Balzám, který jsem jako jediný měla v asi šesti baleních a všechny jsem je s maximální spokojeností vypotřebovala až do posledního kousku.

Ale! Musela jsem je vždycky objednat. A protože jsem líná a šetřivá, tak co nemusím, to nekupuju, a co jde, snažím se všemožně nahradit. A tak jsem chtěla najít náhradu za svůj milovaný Badger's někde v dostupnějších vodách.


Burt's Bees jsem už jednou měla a nebyla jsem spokojená. Ale! V létě jsem byla v anglické drogérce (měli tam mít celý sortiment Badger's, ale neměli), a tak, plna zoufalství, sáhla jsem po jediném přírodním balzámu, který tam široko daleko měli. Alespoň jsem si vybrala něco ultra pečujícího, když už to muselo být.

No nebudu vás dlouho napínat. Co jsem taky mohla čekat od balzámu, který má na prvním místě INCI kokosový olej (nojo, touha si z toho obchodu alespoň něco odnést byla silná).  Jako jo, dál tam jsou nějaké trochu víc vyživující oleje a másla, ale to reputaci kokosáku prostě nezachrání... Tenhle ultra conditioning balzám nedělá se rty totiž vůbec nic, možná je dokonce trošinku vysušuje (viz. kokosový olej). 


Na rtech sice taje velice ochotně, nicméně na nich zanechává lehký vodový povlak. Je to takové hodně mokré a hned to zmizí, po chvíli si promnete rty a zjistíte, že jsou vlastně suché a že potřebují namazat znova.

Yoah je o velký kus lepší. Má pěknější složení a dokonce i hezky ovocně voní, ale Badger's to prostě není. V základu má taky olivový a konopný olej a kandelila vosk a spoustu bylinných výtažků. Mnozí ocení, že obsahuje vosk rostlinného původu, takže je veganský.

A i se rty mu to jde, zanechává je vláčné a jemné a ani nemusíte příliš často přemazávat. Ale... když on je tak nudný! Na výběr sice máte z několika příchutí, nicméně jedná se jen o aroma, které po pár otevřeních vyprchá a kde nic tu nic. A ten obal.. sám o sobě vás za srdce nevezme a při přenášení v kabelce se vám navíc krásně ošoupe. Pokud ale nebudu povrchní a budu se soustředit pouze na výkon samotného obsahu, pasovala bych ho na třetí místo hned za Badger's a Dr. Bronner's.


Co se týče atraktivnosti, není na tom Everon o mnoho lépe: lékárenský vzhled a (můj) neoblíbený typ balení. Ale když už jsem ho dostala do ruky, otevřela jsem, a... on tak krásně voní! Jako sladký med. Není to žádné aroma, má v tom prsty včelí vosk. Hodně včelího vosku. Což se silně podepisuje na konzistenci, která je opravdu tuhá a dá to hodně zabrat, než na rty něco málo přenesete. Everon neobsahuje jenom vosk včelí, ale ještě další rostlinné, takže na rtech opravdu vytvoří odolný ochranný film, nicméně dle mého na úkor uživatelské příjemnosti. Na rtech netaje, ale spíš na nich ulpívá v podobě tenké vrstvičky. Dost dobře si neumím představit, jak tenhle balzám nosím v mrazech v kapse a pak se ho snažím na rty aplikovat.

Když už ho na těch rtech máte, nemůžu proti němu říct křivého slova. Hezky ochrání a zjemní, ze rtů ho spíš slíznete, než aby se do nich kompletně vstřebal, takže má výdrž opravdu dlouhodobou. Everon je v porovnání s ostatními balzámy, které jsem kdy měla, hodně jiný. Spíš než na okamžitou péči a hydrataci se zaměřuje na ochranu. Aby rty nepraskaly a celkově aby (nejen) v zimním období netrpěly a jde mu to hodně dobře.

Překvapivě, balzámovou Ameriku jsem neobjevila. Ale alespoň mám v kabelce Yaoh a na nočním stolku Everon. A příště si koupím nějaký balzám z těch prvních dvou příček, slibuju! 

Komentáře

  1. Tak to je zajímavý článek! já jsem skoro žádný rozdíl mezi mými balzámky neobjevila. Kokosový olej mi ale taky spíš rty vysušuje. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je náhoda, Everon jsem si zrovna před chvílí donesla z obchodu s tím, že ho vyzkouším a snad mi bude vyhovovat, a teď narazím na tvůj článek, kde se o něm zmiňuješ. Tak snad s ním budu spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to je dobrá náhoda! Dej vědět, jak vyhovoval! Já jsem s ním stále spokojená, na nočním stolku bude mít alespoň teď přes zimu pevné místo.

      Vymazat
  3. No jo, Jezevce si budu muset pořídit, ten mi ještě chybí! Já jsem s Burt's Bees byla spokojená (ale měla jsem granatové jablko), docela mi sedí i EOS, a Crazy Rumours taky můžu. Ovšem moje balzámová mánie je v plném proudu a potřebuju vyzkoušet všechny možně značky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mě EOS láká.. i ty Crazy Rumors mají super příchutě.. ale když mě to všechno přijde takový 'vodový', že ti to na té puse nic neudělá a že se musíš mazat furt pryč..

      Vymazat
  4. Pěkná recenze :) Já jsem si až doteď vystačila s měsíčkovým Alverde, ale nějak jsem zatoužila vyzkoušet něco nového, takže mám objednané Crazy Rumors a taky Hurraw, tak jsem na ně zvědavá, jestli mě mile překvapí, nebo se pokorně vrátím ke staré klasice :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Hurraw se taky docela dlouho třesu. Ale po tom, co mi nevyhovovaly Crazy Rumors, a slyšela jsem, že jsou spíš takové mazlavé, s koupí pořád váhám. Ale ty vůůně a příchutě..

      Vymazat
  5. Moje číslo jedna je Delibutus - zelené vajíčko na rty:o)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!