Já a make-up?!

Já a make-up, z toho nekouká nic dobrého.. Jak jste z mých článků nejspíš postřehli, s klasickým make-upem se zrovna moc nekamarádím.

Jednou ve mě ale přeci jenom zahlodal červíček a já jsem se odhodlala k vyzkoušení přírodního minerálního make-upu. Ten má být lehký, jemný a neucpávat póry, jen lehce tónovat pleť a dodávat jí  zdravý vzhled... Sáhla jsem po minerálech Everyday Minerals, protože nabízejí několik variant matování a širokou škálu odstínů.




Pytlíčky jsou sice malé, ale na vyzkoušení bohatě stačí.. vlastně jsem se ani po měsíci soustavného zkoušení nedostala ani jednomu odstínu na dno. Nabírala jsem štětcem na sypké produkty Hakuro 55, a rovnoměrné nanesení šlo jedna báseň.



Pro svou světlejší pleť s olivovým nádechem jsem si vybrala Golden Medium, Medium Beige Neutral a Multi Tasking Neural, všechny ve středně matující variantě.

Golden Medium se ukázal jako ideální odstín na léto. Make-up má opravdu krásný zlatavý podtón, který se bude hodit pro snědou snadno se opalující pleť.



Medium Beige Neutral se mi už tak nelíbí, jen nedokážu vyjádřit proč. Odstín sice není tmavý a možná by mi i seděl, ale odpuzuje mě fakt, že je make-up hodně do béžova a chtě nechtě na obličeji tvoří masku.



A nakonec jsem si nechala to nejlepší, aneb Multi Tasking Neutral. Ten je opravdu tak krásně neutrální, že se přizpůsobil mé bledé zimní pleti a sednul jí jak prdel na hrnec. A dle mého názoru by měl sednout snad každému typu světlejší pleti.



Až na ruce je vidět, že Multi Taksing má lehký růžový nádech, Golden Beige je jako opálená pokožka a Medium Beige.. nemůžu si pomoci, přijde mi jako hodně nepřirozená maska.


Zleva: Multi Tasking Neutral- Golden Beige- Medium Beige Neutral

S makeupem se mi pracovalo dobře, hezky se zapracovával do pokožky, netvořil mapy, neucpával póry a hlavně.. netvořil na obličeji pocit masky. A to je pro mě hlavní.. Jediné, s čím jsem měla potíž, byla výdrž a maštění pleti. Mé smíšené pokožce většinou stačí Stay Matte, či něco levnějšího z drogérky a tak jsem usoudila, že mi středně matující make-up poslouží také dobře. Ale chyba lávky! S minerály jsem se už před polednem leskla, zatímco obyč pudry mi vydrží až do večera.

Až se konečně rozhoupu, jaký odstín minerálního make-upu si pořídím, rozhodně sáhnu po silně matující variantě, abych předešla těmto nepříjemnostem. Jinak jsem se svou první zkušeností na poli minerálů velice spokojená.

Upřednostňujete minerály před klasických make-upem? Používáte Everyday Minerals, nebo preferujete jinou značku?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Dřív jsem minerální makeupy milovala a nejlepšími byly BareMinerals.. :) Nějak jsem od nich upustila, ani nevím proč..

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem si zrovna pořídila v Biooo vzoreček. je to fajn, ale na dny, kdy nejdu ven, to krytí mi nestačí. a musím vychytat odstín, vzala jsem si Light Neutral a vypadám, jak kdybych měla hlavu týden v solárku, totální pomeranč :-/

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě make-up vyzkouším, plánuji trošku obměnit všechnu kosmetiku, kterou vlastním za bio či DIY a to díky knížce ,,Ve rtěnce je olovo" ;) dekorativky se asi jen tak nevzdám, ale pečující kosmetiku si můžu lehce vyrobit i sama doma.

    OdpovědětVymazat
  4. škoda, že sis neobjednala více verzí a nevyzkoušela i tu plně krycí anebo matující ;) páč takto víš sice jaký odstín, ale vyzkoušelas jen polo mat a ten Ti nemusel zrovna sednout ;) já jsem měla všechny a nejvíc mi seděla ta plně krycí verze (IT), tak třeba příště ...

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, je to škoda.. Ale já jsem zas jednou myslela, že mi to bude sedět, dokonce jsem o tom byla skálopevně přesvědčena.. a ono ne! Přesně, jak se říká: myslet znamená prd vědět! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj. Môžem sa spýtať , je ten odtieň Golden Medium veľmi žltý a tmavý?

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Ano, Golden Medium mi na to, že je doporučován pro světlejší a středně tmavé typy pleti, přišel docela tmavý. Ale pro ty, kdo se v létě snadno opalují, bude myslím fajn. Make-up má lehký žlutý podtón, řekla bych, že je spíš do olivova.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!