Velké balzámové porovnání

Za zimu se mi povedlo vymazat a vyzkoušet dost nových kousků. O mnohých z nich jsem hodně četla a moc jsem po nich toužila.. a tak jsem si je pořídila všechny a pořádně otestovala. Zima sice nebyla nic moc, ale moje rty potřebují hydrataci a výživu za každých okolností.

Prvním adeptem, na kterého jsem se moc těšila, byl balzám Crazy Rumours. Pro jistotu jsem si objednala hned několik báječně voňavých zimních kousků. Balzámy fakt báječně voní, jsou sladké díky obsahu stévie a mají fajne složení plné výživných olejů.




Balzám je na rtech velice příjemný a ale docela rychle mizí. Rtíky jsou hebké, krásně sladké a provoněné. Ale... tenhle fajne stav vydrží jen chvíli, pár desítek minut. Po záplavách nadšených recenzí jsem čekala prostě něco víc.

Dalším pánem na holení jsou profláknuté balzámy Burt's Bees. Dlouho jsem odolávala jejich kouzlu, až mě přesvědčila 15% sleva... Vybrala jsem si výživnou verzi s mangovým máslem. Balzám opravdu krásně voní, ale bohužel nijak nechutná.




Základem je slunečnicový olej v kombinaci se včelím voskem, lanolinem a ricinovým olejem.



Jak jsem se na Burt's Bees těšila, jsem teď rozpačitá. Balzám je na rtech sice příjemný, ale přijde mi, že je v porovnání s ostatními kolegy nic moc nehydratuje. Chvíli po namazání mám rty nepříjemně suché, takže mažu znovu a znovu.. Tímhle tempem ho za měsíc spotřebuju, což se mi u balzámu za stopáďo vůbec nelíbí.

A nakonec jsem si nechala kousek od Kiss My Face. Značka, známá hlavně z krabiček krásy, vyrábí opravdu pěkné voňavé balzámy. Co byste řekli na takovou jahodu s vanilkou nebo piňakoládu? Já jsem si pořídila pomeranč s vanilkou.



Složení pěkné, plné včelího vosku, výživných olejů i bambuckého másla. Přesně takovou hutnější kombinaci mám ráda.



Kiss My Face je na rtech opravdu příjemný. Vosk vytvoří lehký ochranný film, který vydrží dlouho a balzám se ze rtů jen tak neslízne. Trochu mě jedině mrzí, že balzám krásně voní, ale nijak nechutná. Ale tak, nemám ho k jídlu...


Burt's Bees mě bohužel zklamal. Čekala jsem opravdu hodně, ale nedočkala jsem se. Velice těžko se mi ale vybírá favorit mezi Kiss My Face a Crazy Rumors. Každý kousek má něco: sladkou chuť, dlouhou výdrž,... Oba dva balzámy stojí do stovky, perfektně hydratují, hezky ovocně voní. Vyberte si, který bude váš favorit. 
Jaké balzámové oblíbence máte vy?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já mám ráda másla na rty Korres. :)

    OdpovědětVymazat
  2. z kalíškových medový balzám Pleva, budu ho muset sehnat někde v Praze, už mi dochází, pak mi docela vyhovuje i profláklý kelímek od Oriflame a z tubičkových Yves Rocher. CR bych chtěla někdy vyzkoušet, ale musím dodělat zásoby a teď budu testovat domácí balzám od Míši, tak si na ně ještě chvíli počkám :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak balzám od Kiss My Face vidím poprvé a úplně se mi rozzářily oči, což beru jako znamení, že ho musím mít :D a když říkáš, že je super ... kde ho seženu? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Korres jsem vyzkoušela, ale nevím proč, není mi sympatický. Hlavně mi vadí kelímkové balení, které upřednostňuji na domácí použití..
    Natálko, Oriflame jsem dřív ráda používala, snad jen kvůli té vůni, protože rty jsem měla stejně suché.. aby ne, podle složení ja zázračný kelímek obarvená vazelína s trochou včelího vosku, a jak známo, vazelína mi dělá na rtech paseku.. :-/
    Liško, já jsem Kiss My Face kupovala tak před 2 měsíci v Biooo, ale nejsem si jistá, jestli ho mají stále v nabídce. Je to škoda, za ty prachy super balzám..

    OdpovědětVymazat
  5. vím, vím, složení není nic úžasného, ale kupodivu mi vyhovuje, nevysušuje, i ráno se budím s hydratovanou pusou, dokonce i dobře hojí, když mám rty popraskané

    OdpovědětVymazat
  6. Momentalně mám dva domácí a to od eM a dvou Verunek. Oba mi moc vyhovují.

    OdpovědětVymazat
  7. Natálko, pokud ti vyhovuje, tak je to v pohodě :) Mě sedly snad jen ty vůně, které si teď můžu nahradit třeba zrovna Kiss My Face.
    Marti, já si také vyrábím vlastní balzámy, ale mám opravdu velkou spotřebu, respektive mám načatých hned několik balzámů najednou, takže nějak rychle spotřebovávám jak ty domácí, tak ty kupované.

    OdpovědětVymazat
  8. tak Kiss My Face mě zaujalo, ale moc jsem to nenašla kde bych koupila. dva mají na biooo ale zrovna žádná vůně co by mě zaujala. já se teď chystám každopádně na Eos, další Crazy Rumors a ráda bych zkusila i Hurraw! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Obávám se, že na Biooo Kiss My Face už moc nebude.. přijde mi, že lidi tu značku moc nekupují a tak se celkem stahuje z prodeje :-/ Na Hurraw jsem zvědavá, ale slyšela jsem, že prý nejsou moc mastné, což mě osobně vadí..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!