Očista v tubě

Nedávno jsem tu mluvila o vnitřní jarní očistě za pomoci březového sirupu. A protože se nic nemá dělat polovičatě, začala jsem se čistit i z venku, abych se zbavila své milované celulitidy, která mě vytrvale doprovází.

Jako nutnost se jeví tělový peeling. Jelikož mám ráda pořádné drbání a můj oblíbený kousek už nejspíš nevyrábí (nebo jste ho v nějakém Rosmannu viděly?!), ulovila jsem Alverde, dokonce šité na míru celulitidě. 




Peeling obsahuje rozmarýnový a jalovcový olej, esenciální olej z citrusových plodů, kofein, výtažek z březových lístků a ještě spoustu dobrých věcí.. jak čtete složení, máte pocit, že to pomerančovou kůži zaručeně rozpustí!



Peeling má příjemnou svěží vůni a s radostí bych ho pravidelně používala i na celé tělo, ale to nejde.. má totiž docela hrubé peelingové krystalky. Konzistence je hutná gelová, hodně se napění, takže stačí aplikovat malé množství.



Na stehna a zadek je peeling lahoda, hezky drbe a pokožku citelně prohřeje a krásně zjemní.. nemám, co bych vytkla. Snad jen to, že jsem líná, používání flákám a tak se blahodárné účinky dostavují jen postupně. Ale dostavují.

Osvědčeného břečťanového gelu od Ryoru mám doma vždycky zásobu (nebo je to pořád jedna a tatáž tuba?!).



Gel obsahuje všelijaké zajímavé chemikálie, ale naštěstí i ten výtažek z břečťanu. Gel, podle konzistence tedy spíš řidší mléko, se roztírá docela blbě a ještě hůř se vsakuje. Natřete a tak 20 minut čekáte, až se to trochu vsákne, a stejně se oblečení přilepí k zadku.. Rozhodně nedoporučuji natírat se těsně před odchodem z domu!

Druhým mínusem gelového mléka je prapodivná vůně. Nevím, jestli takhle normálně voní břečťan, ale ani přidaná parfemace to nezachránila...



Ale což, po aplikaci a vydatném masírování je pokožka jemnější a hladší, takže nějaké účinky tam budou.

Nemyslím si, že mě některý z produktů vytrhne, ale jisté změny k lepšímu pozoruji a mám ze sebe alespoň lepší pocit. Víc, než tyhle lahvičky bude asi fungovat fakt, že v práci máme hodně schodů, které zdolávám několikrát denně obtěžkaná nákladem..

Jak řešíte celulitidu vy? Nebo se s  ní vůbec nezaobíráte?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Zas tak výraznou ji nemám, takže se jí nezaobírám. Stejně na koupaliště nechodím. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Oooo, to vypada uzasne, konecne nejaky peeling na telo, co me zaujal - jak moc ta potvurka vysusuje? V.

    OdpovědětVymazat
  3. Já prostě nedám dopustit na saunu - celulitida zděšena prchá během prvního měsíce pravidelného ohřívání...

    OdpovědětVymazat
  4. Já se zrovna taky rozhodla bojovat s celulitidou. Začala jsem pravidelně cvičit, celulitida se zmenšila, tak jsem si řekla, že jí pomůžu. Speciální peeling si asi pořizovat nebudu, ale dneska jsem si domů přinesla skořicový gel od značky TOPVET, tak jsem zvědavá, jak zabere :)
    Little Notes

    OdpovědětVymazat
  5. VeroNeko, nepřijde mi, že by peeling nějak extra vysušoval. Běžně se mažu 2x týdně, s peelingem taky, takže myslím, že je to v cajku :)
    Luci, se saunou máš pravdu, ale té jsem nějak nepřišla na chuť.. raději zas budu chodit na lymfodrenáž! :)
    Jani, tak to jsem zvědavá, jak se TopVet ukáže.. kolikrát jsem na něj koukala v obchodě, kolikrát jsem na něj slyšela chválu, ale pokaždé jsem si ho raději nevzala, aby mi zbytečně netknutý neležel na poličce.. tam má své čestné místo už Ryor! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!