Co se vyklubalo z Kivvi

Po kosmetice Kivvi toužím už dlouho. A hned vám řeknu proč. Samozřejmě mi imponuje kvalitní složení, které, ač nemá certifikát, je nabito nejrůznějšími výtažky, másly, oleji.. Hlavní pákou je ale obal. Jednoduchý, bílý, s malovanými obrázky květin a bylinek.



Rozumíme si, že ano? Na to, že Kivvi nemá certifikát, jsou produkty docela drahé, a tak, než jsem se nechala unést představou těchto krásných lahviček v koupelně, objednala jsem si vzorky.

Začnu tím nejpopulárnějším produktem Kivvi poslední doby a tím je bezesporu čistící pleťový koktejl. Má za úkol pokožku nejenom čisti a tonizovat, ale také hydratovat, působit protizánětlivě... Popravdě, koktejl pleť hezky dočistí, zjemní, hezky provoní, ale.. na hlavní čištění by mi nestačil už z toho důvodu, že po nanesení na tamponek lehce pění a na pokožce zanechává lepkavý film. Slibované tonizace jsem si nevšimla, naopak, moje mastnější T-zóna se mastí více než obvykle a dokonce mi vyskočily nějaké pupence navíc. Pro mou smíšenou pleť s rozšířenými póry je daleko lepší tonikum od Mádary, které opravdu citelně tonizuje.

Dalším pánem na holení je denní a noční krém s výtažky z břízy a borůvky pro mastnou, smíšenou a normální pleť. Docela mě zarazil ten velký rozptyl, protože mastná a normální pleť budou určitě mít rozdílné nároky na péči. Nicméně krém je lehké konzistence, do pokožky se snadno vstřebává a zanechává ji jemnou. Co mi ale vadí, je výrazná nakyslá vůně produktu. Je sice přírodního původu, ale z pokožky ji cítím ještě dlouho po aplikaci. Druhým, větším zádrhelem je hned druhá složka složení: kokosový olej. Pardon, ale výrobce neslyšel o tom, že je kokosák komedogenní?! Co by to udělalo s mou smíšenou pletí při dlouhodobém používání raději nechci vědět..



Z péče o tělo jsem sáhla po cukrovém peelingu s brusinkou. Oceňuji, že neobsahuje jenom cukr, kokosový olej a sem tam sušený kousek ovoce, ale také další oleje a výtažky, které pokožku zklidňují a zjemňují. Vůně je úžasná, osvěžující, sladká, ovocná a letní. Částečky cukru jsou hrubé tak akorát, zbytečně pokožku nedráždí, ale svou službu odvedou na 100% a po chvíli se na vlhké pokožce úplně rozpustí. Díky obsaženým olejům se po koupeli nemusím natírat, což s radostí vítám. Příjemná vůně ale bohužel zmizí se spláchnutím zbytků peelingu.

To profláklá tělová marmeláda mě moc neuchvátila. Aniž jsem si přečetla INCI, objednala jsem si verzi se sladkým pomerančem a čekala jsem něco, co bude vypadat jako hutnější gel. Omyl. Marmeláda není marmeláda, ale obyčejný hutný krém, který bych si směle dovolila přirovnat ke karité balzámu Saloos. Ještě aby ne, když základ tvoří kokosový olej, bambucké máslo a nějaké ty další oleje k tomu. Jako jo, kokosový olej má na pokožku těla fajn účinky, ale na druhou stranu je to jeden z nejlevnějších olejů, takže bych ho v produktu za pět stovek raději viděla až na zadnějších místech složení, nebo nejlépe vůbec. Vůně je sice příjemná, marmeláda se ale moc nevsakuje a nějak extra nehydratuje. A hlavně.. takhle jsem si marmeládu konzistencí ani složením rozhodně nepředstavovala.

Posledním kouskem je emulze pro intimní hygienu s výtažky z řebříčku a měsíčku lékařského. Oproti předešlému produktu jsem u emulze žádné očekávání neměla a chtěla to jen tak zkusit. A dobře jsem udělala. Konzistencí je jako každá jiná emulze, moc příjemně zrovna nevoní, ale účinky jsou víc než příznivé. Neštípe, spolehlivě umyje i citlivější intimní partie. Účinky se mi velice líbí, ale nebyla bych to já, abych nešťourala do složení a nezjistila, že mezi prvními látkami složení je glycerin a o kousek dál alkohol. Rozmanité extrakty jsou také zastoupeny, ale až v druhé části složení. Při krátkodobém používání mi emulze nic špatného neudělala, ale nejsem si jistá, co by na to řekly citlivky při dlouhodobém používání.

Moje počáteční euforie z Kivvi poněkud opadla. Jasně, jsou to jenom vzorky, ale já na první dojem prostě dám. Kdybych měla vyzkoušet všechno, co mě láká, v plném balení, moc daleko bych se nedobrala. Takhle na první vyzkoušení mě zaujal tělový peeling (i když za ty prachy je to pěkně drahá sranda) a když pominu složení, tak i emulze pro intimní hygienu. Žádný z produktů mě ale nenadchnul natolik, abych si ho pořídila v plném balení.

Co vy a kosmetika Kivvi? Polapila vás také svými krásnými 'čistými' obaly?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já mám rozepsané testování a taky asi moc chválit nebudu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyy jo, první negativní recenze na Kivvi! Já jsem teda měla před časem (někdy loni) sprchový gel, a krásně voněl, a měla jsem jen hodně ráda (Recenze tady ), ale pak jsem objevila podobný sprcháč od Alterry (fakt vůně téměř totožná), takže jsem si rozmyslela investici. A teď mě Kivvi nebaví vůbec, protože je všude. Ale obaly má krásné to se musí nechat. (A hlavně super propagační tah, dáme všem vzorky zdarma, všichni to prdnou na blog, a ani jim nemusíme dát celé balení a máme reklamu jako kráva :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Brunwen, a co testuješ? :) Jsem zvědavá na tvoje dojmy!

    Claire, ty jejich sprcháče mě lákají, ale ne zas natolik, abych byla ochotna koupit si je za takovou cenu. Pořád je tady Natura Siberica za stovku ;) Ta rozjetá 'popularita' mi u Kivvi taky vadí, nicméně jsem to chtěla vyzkoušet a zjistit, co na tom všichni vidí.. asi jsem vadná, ale nějak ten humbuk nechápu. Obaly jsou úžasné, dokázala bych si nad nimi rozplývat hodně dlouho, ale to je asi tak všechno. Vidíš, a mě daly vzorky zdarma, ani jsem jim neřekla, že jsem blogerka! :) Ale linkbuilding jsem jim udělala slušnej, to je pravda.. ale tak, špatná reklama, taky reklama.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mám mastnú a problematickú pleť a po vzorkách som išla aj do plného balenia vitamínového koktejlu :) Používam ho navečer po odlíčení, dočistím ním pleť a potom už pleť nechám tak, nič na ňu nedávam. Ráno sa vždy zobudím s krajšou pleťou a urýchluje hojenie, takže v tomto som s ním spokojná :)
    Telové produkty by som si asi nekúpila, tie mi prídu pridrahé. Ale obaly majú nádherné, to sa musí nechať :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem testovala něco jiného a mi to celkem vyhovovalo, taky jsem psala recenzi :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. já mám teď tu Mádaru a sice viditelně stahuje póry, ale vzhledem k tomu, že to není můj problém, tak mi koktejl přijde lepší. Mádara sice hezky tonizuje, ale jinak na pleť vliv nemá, u toho koktejlu jsem fakt čučela, jaké mi udělal zázraky. ale s tím krémem souhlasím, kokosák se na mně projevil i při tom vzorečku, to radši díky nechci...

    OdpovědětVymazat
  7. Mně mají vzorky přijít každým dnem, koktejl jsem si samozřejmě taky přála, ten mi po všech těch chvalozpěvech nemůže ujít. Inu, jsem VELMI zvědavá!

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem testovala odličovací emulzy s lopeuchema rozhdoně budu kupovat znovu, jsme z ní nadšená, marmeládky jsou na mě moc mastné, kokosák mám ráda, takže mi tam nevadí a žlutá růže voní jako z pohádky :))) Intimní jedničkou je pro mě Artigal stejně jako pro tebe takže tenhle testovat nebudu :)))A obličejový peeling je super, jen se mi nechce utrácet

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si nakonec o vzorky nenapsala, byť jsem to zvažovala - koukám, že jsem asi o nic zásadního nepřišla...

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tak, taky jsem byla nejdřív nalákaná, ale krémy pro suchou pleť (oční i normální) mě naopak vysušovaly, navíc to složení je fuj...tělové peelingy fajn, ale za ty prachy? Asi ne, tyjo...

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuju!!! Konečně článek, který má blahodárný vliv na mou peněženku :o)))
    A podobnou zkušenost, že jsem se osypala pupínkama, mám s JMO... taky fajn úspora :D

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, tak jsi mě přivedla na zajímavou myšlenku a až mě dnesak uvidíš, bhend Ti docvakne, proč to tak řeším.. Zmínila jsi totiž, že Ti ten koktejl spíš nedělal dobře, že se po něm i něco vyhodilo.. za poslední měsíc jsme kvůli boulím a neustálému obsypávání už dvakrát změnila komplet péči, jen ten koktejl mi v ní pořád zůstával a přitom je pleť pořád horší a horší.. Kromě toho, že mi vůbec nevyhovuje, nevoní ani "nechutná", tak jestli dělá tohle, klidně se tím zbytkem budu čistit vanu =/

    OdpovědětVymazat
  13. Holky děkuju za vaše zkušenosti!:)

    Mitsuuko, tak ne neem, ale Kivvi?! Ale je to dost možné..

    OdpovědětVymazat
  14. Já vůbec netuším. Neemem to asi nebude, protože už ke konci 40denní kúry byla pleť hezká. ALe teď je to týden, co jsem s nimbou přestala a je to fakt katastrofa. I já, která s etomu tak brání na to jen pomyslet, začínám nabývat přesvědčení, že už se jedná pomalu o záležitost pro dermatologa =/

    OdpovědětVymazat
  15. Dermatolog ti na to dá akorát nějaké kortikoidy.. zkus všechno vysadit, večer si jen umýt obličej třeba pěnou od Mádary a vyčistit tím jejich tonikem, ráno zas třeba jen to tonikum.. a jednou za 2- 3 dny jíl. Mě to takhle na rozbouřenou pleť moc pomohlo.

    OdpovědětVymazat
  16. Jojo, to taky plánuju. Jen teda nevím, co za krém používat. Když to nechám jen o toniku a pěně, tak to dopadne špatně a pleť se vysušením ještě víc orazí. Dokonce si i říkám, že ji začnu mýt jen lávou, tonikum Mádara nechám a krém si namíchám přímo na to. No jo, jenže přesně za tímto účelem jsem v neděli dělala zinkový a zázraky zrovna nepozoruju =/

    OdpovědětVymazat
  17. Na mazání zkus taky Mádaru, ten hluboce hydratační fluid je docela fajn.. můžu ti ho půjčit:) Ale domácí krém, ten má taky něco do sebe. Jednu dobu jsem si pořád vařila ten multifunkční od Kiss a Bee a s pletí mi dělal zázraky.. ale na druhou stranu, to jsem nebyla osypaná, jako teď.

    OdpovědětVymazat
  18. Já se po tom od Mišky Bee obsypala zhruba do dvou dnů =D takže tudy cesta nevede. Něco namíchám. Bude to Zázrak,ale s míň oleji a lehčí, tak uvidíme. Ten Mádara mám taky, mám tu celou sadu, kde je jak fluid, tak i ten noční regenerační - ty jsme taky používala asi dva týdny, než jsme se dostala sem. Svalovala jsem vinu na ně. Fakt nevím, kde je pravda. Takže to holt budu muset osekat opravdu úplně a začít od začátku =) ale děkuju za pomoc a za rady ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem s vitamínovým koktejlem hrozně spokojená. Trápí mě mastná pleť, rozšířené póry, černé tečky a sem tam i akné. A tahle vodička na mě má zázračný vliv. Ale nejdřív jsem musela přijít na způsob používání, který mi bude vyhovovat :D. Takže nejprve se odlíčím, jak jsem zvyklá a po sprše si dám na tamponek vodičku, všechno setřu a pak si dám na tamponek tonikum a setřu pěnu a zbytku koktejlu a pak namažu krémem. Teček ubývá, pleť není tak mastná a já jsem nadšená :).
    Jinak krém na mastnou, smíšenou a normální pleť mám ve vzorku a ikdyž obsahuje kokosový olej a moje pleť je problémová, tak mi kupodivu hrozně sedí :).

    OdpovědětVymazat
  20. Klárko, to jsem ráda, že vidíš pozitivní účinky. Mě ale přijde dost dát čtyři stovky za produkt k druhému čištění pleti, který pak ještě z obličeje setřu..

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Wonderfull Today, primárně díky za zájem o Kivvi! Cítím potřebu něco vysvětlit...

    Tohle celé začalo před nějakými třemi lety… No vlastně… Ono to začalo tak před deseti lety, kdy jsem zjistila, že, ačkoliv nemám žádnou alergii ani kožní nemoc, nemůžu používat žádnou pleťovou kosmetiku… Tedy vlastně můžu, ale nechci, protože to štípání mi už prostě lezlo krkem… Vyzkoušela jsem konvenční značky, vyzkoušela jsem přírodní značky… Nakonec jsem už na suchá místa své, v té době velmi smíšené pleti, už mazala pouze rostlinné oleje, a nesnášela to!, a navíc zjistila, že mám pleť ještě šupinatější a ještě nevyrovnanější než kdy dřív… A pak jsme před třemi lety strávili část léta v pobaltí…
    Jestli jste tam někdy byla, tak víte, proč jsem se do Litvy, Lotyška a Estonska zamilovala… Příroda – panenská a tajemně krásná, divoká… Ta mi učarovala nejvíce… V té době jsem se po přírodní kosmetice dívala všude, protože jsem si říkala: co kdyby tady měli něco, co by mi dělalo dobře, nebo alespoň neškodilo… A tak, když jsem se potkala s Kivvi, líbil se mi nejprve sám jeho původ… Cítila jsem v něm rakytníkové bobule s medem zalité horkou vodou, které jsme pili v Rize, přímořské lesy plné borůvek a brusinek – prosluněné a provoněné svěžím větrem z Baltu, cítila jsem prohřátý písek pláží, kde jste jen vy, hrady z písku a zvuk mořských vln… A pak jsem začala používat pleťový krém… Složení vypadalo super, ale takových už jsem viděla! Naději mi dávalo, že v krému nebyl obsažený alkohol, protože v té době už jsme věděla, že reaguji citlivě právě na něj. Poprvé jsem krém mazala s obrovským strachem… Neštípal, ba naopak, bylo to jako pohlazení… Po pár dnech zmizelo nepříjemné pnutí a bylo vidět, jak se moje pleť uklidňuje. Tak jsem přidala čisticí emulzi… Žádné vysušení, žádné štípání v očích. Po půl roce jsem začala sledovat projasnění a pročištění své pleti a v létě po prvním roce s Kivvi jsem si troufla úplně vystoupit ze svých kosmetických zvyklostí a na dovolenou se mnou cestoval pouze pleťový vitamínový čisticí koktejl. Slunce, hory, kolo, voda… Mazala jsem se jen tu a tam a moje „pleťové pocity“ byly stále stejně přirozené… Ale zjistila jsem, že mi chybí ty chvilky ráno a večer, kdy jsem jen sama pro sebe a mažu na sebe něco tak jemného, něžného, voňavého, krásného…
    To jsou důvody, proč jsme se rozhodli Kivvi začít sem do Čech vozit: chtěla jsem, aby více žen dostalo možnost najít v Kivvi to, co jsem v něm našla já… Líbilo se mi, že znám tým, který za Kivvi stojí, že je to malá rodinná firma, stejně jako my… Byla jsem vděčná Agate, kreativní duši Kivvi, která vytvořila kosmetickou řadu bez kvalitativních kompromisů...
    Kdybych tehdy věděla to, co vím dnes, nikdy by na české trhu Kivvi nebylo, nebo by ho sem vozil někdo jiný:o)… Budovat značku, když za sebou nemáte mega marketingový rozpočet, je pekelně těžká věc. Zejména tehdy, když se nepohybujete v nižším cenovém segmentu, kde jsou zákaznice mnohem ochotnější risknout případný nezdar ve volbě. Ale já sama tohle plýtvání nemám ráda (moje maminka, babička a příbuzné by mohly vyprávět o těch časech, kdy jsem je zásobovala tím, co mi nesedělo). Co však ráda mám, je férové jednání, které navíc podpořila moje nezdolná víra v tuhle BIO kosmetiku a její kvality. A to i s vědomím, že pozitivně nesedne každému.

    Tak takhle začalo naše vzorečkování s Kivvi:o))) Ať se Vám blog daří a přináší Vám radost!!! Srdečně zdraví Eva za Kivvi kosmetiku

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!