Jak jsem mohla mít krásnou pleť, 2. část

Určitě si pamatujete, jak jsem vám tu nedávno povídala o blahodárných účincích kosmetiky Mádara na můj ksicht. Jemná matnější pleť téměř bez pupínků.. jo, tušíte správně, že tenhle zázrak netrval moc dlouho. Přesně řečeno vydržel asi čtrnáct dnů, než se mi pleť opět nehorázně zmastila, vyskákaly pupínky a z koukatelného ksichtu se stalo mastné flekaté cosi.

Nejdříve nevinné pupínky...
Pokud uvažujete o koupi Mádary, nebojte, hanit ji nebudu, za tuhle náhlou proměnu totiž nemůže. Viníky jsem našla jinde: stres a hormony. Pokožka se mi sice zmastila po celém obličeji, ale jak vidíte, nejhrůznější pupence vznikaly právě v oblasti brady. Potvrdila mi to i tradiční čínská medicína, podle které za problematickou pleť v této oblasti mohou výkyvy ženských hormonů a také špatně fungující trávení a celkově špatná jednostranná strava v poklusu.

... a nestejnoměrná barva pleti..

... a nakonec pořádné pupence.

Bingo! Teď s tím ještě něco udělat.. Nicméně vytrvala jsem na stejné péči, do toho přimíchala mladý ječmen, bylinné čaje a po měsíci se pleť dala celkem do kupy. Už se tolik nemastní, není tak problematická a náchylná k začervenání.

Nikdy bych nevěřila, že za tuhle 'pubertu' budu zas ráda..

Takže.. nepřeceňujte vliv pečující kosmetiky a více sledujte své vlastní tělo. Pokožka je náš největší orgán a když je něco v nepořádku, dá to patřičně najevo. Jedno, jak drahou, kvalitní či vědecky testovanou kosmetiku používáte. A já jdu začít zas od začátku..

Také vás trápí výkyvy v kvalitě pleti? Řešíte to změnou péče, či na to máte nervy a vytrváte?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. nesnáším to. nesnáším svoje akné a už mě to vážně štve. bez nějakého viditelného důvodu se moje pleť prostě rozhodne být odporná a je to :D je mastná, ale zároveň vysušená a pupínky mám opravdu všude, sice to není nějaké extrémní hnisavé akné, ale stejně. v nejbližší době si zajdu k doktorce pro homeopatika, protože už mě to nebaví a nervy na to čekat, až si pleť zase usmyslí, že by mohla být jakž tak normální nemám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš dehydratovanou pleť, zkus alespoň měsíc používat nějaký přírodní krém bez silikonů. Ty ti na pleti totiž vytvoří film, který pleť ucpává, napomáhá pupínkům a zároveň pokožku vysušuje.

      Vymazat
  2. Ja msm nastesti plet ok, jen sem tam se mi objevi pupinek, ale fakt jen mini a myslim, ze to hlavne z kremu apod, kdyz mi neco uplne nesedne.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám zase celistvou krupičku ucpaných póru na bradě. Vypadá to naprosto příšerně, myslela jsem si, že je to olejovou péči od Saloos tak jsem ji vysadila, ale je to pořád stejné. Tak nevím jestli se mi zbláznily hormony nebo čím to může být, ale každopádně se toho chcu zbavit :/

    OdpovědětVymazat
  4. Řekla bych, že moje brada vypadá podobně jako ta tvoje. Jen s tím rozdílem, že u mě je to úspěch a ty jsi z toho nešťastná :D Výkyvy u mě byly dřív naprosto běžné, ale musím to zaťukat, už na to tolik netrpím. Sem tam se mi vřed udělá, ale už ho nenípu a nechám ho samovolně vyhnít a on pak zase dřív odkráčí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já se docela divim, že na to jakej jsem nervák, mám pleť v pořádku. Sem tam se mi objeví pupínek když mám menzes. A to používám jen odličovač od Alverde a micelárku od Dermacolu. Používat cokoliv jinýho se bojím, právě proto, kdyby mi to nesedlo.

    OdpovědětVymazat
  6. No ano, mám vždycky nějaký ten týden, kdy se moje pleť změní k nepoznání a mám co dělat abych to nějak zamaskovala. Většinou je to hormony, jindy stresem, a někdy si to udělám sama nezdravou stravou :D vždy to ale přejde, takže to většinou nějak přetrpím

    OdpovědětVymazat
  7. Když se osypu, což se mi teď díky hormonálním smrštím stávalo celkem často, přidám na frekvenci peelingu. Většinou to zmizí dost rychle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tobě pomáhá peeling? Já když při pupínkách peelinguju denně, tak se mi spíš ještě víc roznesou..

      Vymazat
    2. Jj, pomáhá - míchaný s čistícím gelem. Plus k tomu klasicky japonské lotion a sérum s céčkem. Kolikrát to zmizí do druhého dne, a to mám normálně fakt špatnou hojivost kůže.

      Vymazat
  8. Holky, závidím vám, že vás pleť zlobí tak málo, nebo jen chvíli.. jsem moc zvědavá, jak se to vyvrbí v mém případě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!