Neslaný nemastný hydrofilní olej

Onehdá jsem dorazila do svého oblíbeného Biooo a obligátně jsem si objednala jednu emulzi pro intimní hygienu od Argitalu. Mou oblíbenou... Jaké ale bylo moje zklamání, když jsem se dozvěděla, že není a další várka přijde až za delší dobu. No, nedalo se svítit, já se něčím pravidelně mýt musím a tak jsem sáhla po jiném kousku. Konkrétně mi byl doporučen hydrofilní olej Fema.



 Olej slibuje nejenom jemnou péči, ale také prevenci před vznikem mykóz, dokonce se doporučuje jako doplňková léčba přímo při problémech. Tyto léčivé účinky mají na svědomí antibakteriální oleje z levandule, citrusových plodů a kajeputu. No, proč ne...

První, co mě trochu rozladilo, byl poměr cena/ velikost/ složení produktu. Proti složení Argitalu (až na ten alkohol na posledním místě) nemůžu říct ani popel. Navíc, 250 ml produktu stojí 270 kaček, což mi přijde fér. Proto mě překvapilo, že Nobilis prošpikovaný levným sójovým olejem a emulgátory stojí 315 kaček za 200 ml. Ale to o kvalitě výrobku nemusí nic nevypovídat.




Jak už jsem řekla, hlavní složkou je sójový olej, hned v závěsu za ním sorbitan oleát a polysorbát 80. Poslední dva zmiňované jsou emulgátory, které napomáhají lepšímu spojení oleje a dalších látek. Trocha příliš neznámých slovíček by mi ani nevadila spíš jako fakt, že sortiban oleát je již v malém množství považován za dráždivý. Polysorbát je na tom o trochu lépe, přidává se dokonce do potravin či do očkovacích vakcín, ale na druhou stranu existují studie dokazující jeho škodlivost. Tak si to přeberte samy.. ne, že bych byla ohledně potencionálních účinků nějak hysterická, ale nepřijde mi zrovna super dávat ne úplně košér látky do produktu za tři stovky. No jo, měla jsem si to složení progooglit před koupí.. :D

Kvůli výše zmiňovanému jsem k hydrofilními oleji jsem přistupovala docela skepticky a nic moc jsem neočekávala. Olej je opravdu hodně tekutý, spíš vodový. Voní jemně a nevtíravě, cítím z něj hřebíček. Aplikace není zrovna nejpohodlnější, oleje vyteče moc nebo zas málo. Při kontaktu s vodou olej vytvoří bílou nepěnivou emulzi, takže člověk má chvílemi pocit, jestli se vůbec něčím myje. Smýt z pokožky jde uspokojivě, nezanechává mastný film. Jediné, co s hydrofilním olejem nelze, je oholení intimních partií.



A výsledek? Ano, olej myje, příjemně voní, nedráždí a bezesporu působí antibakteriálně i antimykoticky, což obzvlášť potřebuji. Ale.. Nobilis na mě působí neslaně nemastně. Sice je účinný, avšak za ty peníze bych čekala jaksi něco navíc. Příjemnou konzistenci, pohodlnou aplikaci,.. nějaký ten wow efekt, kdy si řeknete, že tento produkt už chcete používat do konce života.

Sice vím, že srovnávám konzistenčně naprosto odlišné produkty, ale Argital mi celkově přijde uživatelsky příjemnější, než Nobilis. A už se těším, až naskladní novou várku a já si jej budu moct opět koupit!

Který produkt na vás v poslední době působil takovýmto nezajímavým dojmem? Co používáte pro intimní hygienu vy?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ahoj, ja ted zkousela Saloos, ale pokorne se vratim k http://eshop.karelhadek.eu/hy-intima . V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě nad tím Hadkem váhám, ale ne, myslím, že se vrátím ke svému oblíbenci Argitalu! :) Saloos mě popravdě ani neláká, nejsou v něm žádné protizánětlivé a antibakteriální látky.. a to by v mém případě nemuselo skončit dobře.

      Vymazat
  2. Při tvé zaujatosti proti nobilisu mě to nepřekvapuje :-)))) Coslys jsi nezkoušela? Mi se líbí ten obal, složení jsem nezkoumala, ale vcelku jim věřím (tady jsem zase zaujatá já, víš jak :-) ) a ta cena taky není špatná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, mě Nobilis zas tak nevadí.. třeba jejich čisté oleje a séra biofáze (samostatně) mám ráda. Ale jakmile do toho začnou cpát látky, který ti mají udělat user friendly produkt a ono je to přitom příjemný jak ten ajurvédskej šampon, tak asi někde bude chyba :)) Coslys jsem nezkoušela, nevím proč mě neláká, i když na první prozkoumání nevypadá vůbec zle. Prostě Argital je Argital, to mi nikdo nevymluví! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!