Pomocníci v péči o pleť (3)

Když jsem byla na jarním Beauty & Spa v Letňanech, pořídila jsem si pár dalších kosmetických houbiček. A jelikož se už zase blíží podzimní kosmetický veletrh, usoudila jsem, že by bylo na čase vyjádřit se k těmhle potvorám z moře vytaženým.


Lufu už znáte. S oblibou ji používám na obličej jen tak, když mi dojde klasický peeling v tubě. Tedy ne, že by se to stávalo nějak často.. Je velice jemná a ocení ji určitě majitelky přecitlivělé pleti. Navíc s vámi vydrží věky.

První opravdovou mořskou houbou je tenhle mrňous. Je krásně jemný, ale zároveň pružný a jen tak se nerozsype. Byl mi doporučen pro odlíčení celého obličeje včetně očí. O nechuti odličovat se houbou a patlat si tak líčidla po obličeji jsem už mluvila, ale tahle houba ale ve mě něco zlomila. Ne, že bych ji používala i k odlíčení očí, to ne, ale pro odstranění mého minimálního make-upu ze zbytku obličeje je nedocenitelná.



Pokožku příjemně lehce masíruje a hladí. Je taak jemná a přitom účinně odstraňuje líčidla a všimla jsem si, že i nečistoty v pórech. Není to sice nic závratného, ale je to příjemné zjištění. Na černé tečky naštěstí netrpím a tak by mě moc zajímalo, co by to s nimi udělalo/ neudělalo.

Větším kouskem je hnědá minerální houba vhodná na celé tělo. A s tím záměrem jsem ji také kupovala. Ne, že bych běžně používala klasickou mycí houbu, ale říkala jsem si, že jako náhrada tělového peelingu (už zase!) by se mohla hodit. Oproti menší kámošce je docela hrubá, ale po namočení celkem změkne a je daleko více poddajná.


Používám jí občas místo zrníčkového peelingu, neboť jsem došla ke zjištění, že tělový peeling žádný nemám a kupovat si jej mi přijde zbytečné. Tak proto tahle houba. Je trochu drsná, ale zároveň měkká, zbytečně nedře a masážování s ní je potěšení. Nejsušší krupičku na loktech lehce odstraní a používám ji i pro odrbání suchých šupinek před holením. Funguje skvěle.

Obě dvě houby po každém použití řádně vyperu a propláchnu v čisté vodě a pověsím do průvanu uschnout. Zatím mi slouží velice dobře a zpříjemňují mi každodenní rutinu.

Máte rády houby? Jaké jiné přírodní kosmetické pomůcky používáte?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já si mořské houby zamilovala. Nedokáži si představi, že bych se teď odličovala něčím jiným. Akorát jsem si objednávala po třech v sýtce z biooo.cz no a už se mi všechny rozpadly :( Ty samostatné mi stále drží. Na koupání mám minerální a ta je vážně dosti hrubá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Biooo jsem na ně taky koukala a zjistila jsem, že jsou také od Caribbean Sun.. jen ne za tak výhodnou cenu, jako na veletrhu:) Možná jsi měla méně odolný druh..?

      Vymazat
    2. No je to možné, teď jsem zkusila objednat z té stránky, kde jsem si kupovala tu samostatnou kvalitnější. Tak jsem zvědavá jaké budou. Vzala jsem jak dvě jednotlivé tak sýtku.

      Vymazat
    3. Snad to bude s tou výdrží lepší, já mám obě dvě od března (?) a zatím jsou ve velice dobrém stavu.

      Vymazat
  2. Obličejovku mám taky (už druhou, první se mi rozpadla), a na tělo bych si taky hrozně ráda koupila, jen jsem se k tomu ještě nedokopala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to, jakmile jsi spokojená s tou malou, velká tě nadchne ještě víc! :)

      Vymazat
  3. Mám lufu a tmavou houbu na obličej, tu hrubší. Měla jsem i světlou, ale rozpadla se mi, musím si koupit novou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrubší tmavá na obličej.. to zní slibně! Až mě ta moje opustí, asi si ji zkusím také pořídit.

      Vymazat
  4. Dobrý tip!:) kde se dají koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď přímo u dovozce Caribbean Sun (viz. odkazy), nebo třeba v Biooo či prodejnách Country Life.

      Vymazat
  5. mám malou houbi, stahuju s ní masky nebo oleje, je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *houbu samozřejmě, zatracený mobil :D

      Vymazat
    2. Na masku je fajn, to mi je jasné.. Já k těmto účelům mám obyčejnou umělou houbu z drogérky a je to mnohem lepší, než smývat masku je tak rukama.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!