Flower of Dubai

Na vůně mě moc neužije, to jste si asi všimli. Verunky se mi nedávno smály, že když už si nějakou vybírám, řídím se podle obalu. Jako uznávám, že je to docela divné.. ale nemůžu si pomoct, mě ty flakony evokují vůni uvnitř a pomáhají s rozhodnutím, po které variantě nakonec sáhnout. Ale teď.. teď jsem si pořídila prcky vzorky a jsem z nich maximálně nadšená. Jsou to arabské olejové parfémy, stojí pár korun a jejich vůně je bááječná a vydrží s vámi celý den.


Měla jsem, asi jako většina z vás, arabské parfémy zafixované s hutnými těžkými vůněmi, které žádnému evropskému typu nemohou vonět. Silná vůně kadidla, santalového dřeva (i když to mi zrovna voní) a dalších těžkých dřev, pryskyřic a bůh ví čeho.. jako když vstoupíte do čajovny a udeří vás do nosu výrazná vůně vonných tyčinek.

Ale omyl! Takhle všechny arabské parfémy nevoní! Jako jo, najdete tam některé, které odpovídají výše popsanému, ale také si můžete vybrat ze spousty květinových, ovocných, sladkých a pudrových a dalších vůní. Stačí si jenom přečíst popis jednotlivých parfémovaných olejů a jste lapeni! Teče vám slina a máte pocit, že si potřebujete alespoň jednou jedinkrát ke každé přivonět...



Srabácky jsem pro začátek zvolila květinové vůně, na kterých nejde nic pokazit. Flower of Jamin je z mojí trojice nejhutnější a nejtěžší, řekla bych až bolehlavová. Ale jakmile se vůně na kůži rozvine... Je svěže květinová, jako rozkvetlý keř jasmínu s jemnými citrusovými podtóny. Kromě jasmínu cítím i další květy, nejblíže bych to popsala jako konvalinku.

Iris je lehce nahořklá v lahvičce i na kůži, rozvine se až po delší době v sytou květinovou vůni doplněnou o hořké citrusy a pudrové podtóny. Slibované santalové dřevo ani vetiver necítím, nicméně vůně mi je sympatická pro chladnější období.



Ve výsledku jsem nejvíce nadšená z Flower of Dubai, i když jsem zpočátku žádná zvláštní očekávání neměla. Jestli to takhle nějak voní v Dubaji, chci tam na pořádně dlouhou dovolenou! Vůně je svěží, citrusová s jemnými květinami. S oblibou jsem ji nosila i v létě, nebyla příliš těžká a neobtěžovala ani v horku. Příjemně se rozvinula v lehce sladkou ovocnou vůni s příjemně nahořklým dozvukem. Spíše než květiny jsem z vůně cítila citrusy.

Tihle malí prďolové se mnou vydrželi hodně dlouho, vlastně pořád drží. Vůni stačí aplikovat na zápěstí nebo jiné libovolné místo ráno a pak třeba až navečer, ale většinou už není potřeba. Díky oleji a podílu esenciálních olejů jsou vůně intenzivnější a příjemnější, než klasické voňavky z drogérie, ale ani tak neočekávejte stoprocentní přírodu. Trochou umělé parfemace ty vůně říznuté jsou. Ale jsou báječné, voní mnohdy až identicky květinově a i když postupně vyprchávají, vydrží vonět stejně příjemně. Mám problém s mnoha parfémy a voňavkami z drogérky i třeba YR, voní mi, naaplikuju na kůži a po chvíli cítím jen nepříjemný kyselý odér, vůně je pryč. Asi není třeba dodávat, jak moc mě tyhle arabské vůně nadchly a jak moc toužím po dalších pidi baleních na vyzkoušení. Tentokrát budu už odvážnější a pořídím si nějakou větší divočinu!

Lákají vás arabské parfémy, nebo si myslíte, že to jsou těžké bolehlavy?

Komentáře

  1. Ahoj, ja z arabskeparfemy.com kupuju uz asi rok :) ruzne testuju, ochutnavam ... na plne baleni vune to dotahl Baby Musc od El Nabil :) hodne mi voni Superman a Musc al Quraishi, ale vune jsou silne silne silne, musi na ne byt perfektni podminky. A v lete mi delal spolecnost Khaliji od Al Rehab, tam taky vazne zvazuji plne baleni. A rada bych si koupila Musc El Body od El Nabil, ale nejak na nej mam smulu a je porad vyprodany. Kazdopadne moc dekuji za tip na Flower of Dubai, vyzkousim :) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano, člověk se nemůže vůbec rozhodnout, kterou vůni si pořídit v plném balení! :)) Mě ještě zaujal Soft, ale ten je dost sladký, ale Musc Al Quraishi se mí líbí také. Je to taková trochu pánská vůně, ale je úžasná. No, zatím asi také zůstanu u vzorků a budu testovat :)

      Vymazat
  2. Hned jsem se musela kouknout, na mě žádný parfém nevydrží dlouho vonět, ani Dior, Chanel, nic. Možná to chce zkusit něco jiného...hned jsem koukala, to jsi objednávala ty 1 ml vzorečky? Pro Flower of Dubai jsem rozhodnutá, to zní přesně jako můj styl...Ještě mě láká zkusit MUSC Bahrein, to by zase mohlo být úplně něco jiného...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na zkoušku jsem si objednala 1 či 2 ml vzorky. Jsou za pár korun a když se líbí, vydrží opravdu dlouho :)

      Vymazat
  3. Tak jsem po přečtení článku neodolala a objednala si asi 5 vzorečků - samé sladké gurmánky, tak doufám že neodpadnu! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, sladké vůně.. :)) Ty by neměly být nějak silné, pokud v nich tedy není mraky santalového dřeva a jemu podobné. Doufám, že budeš spokojená jako já!

      Vymazat
  4. Mají vůni, která voní přesně jako Chanel Chance v tom roce, co ji uvedli (teď už je trochu jiná, jako, bohužel, kde co). Za boha si nevzpomenu, jak se ta vůně jmenuje, ale paní majitelka je skvělá a rozumí tomu, co dělá, takže by to rozhodně věděla. Drží neskutečně a je za zlomek ceny. Není to ani el nabil ani al rehab, myslím, ale rozlévají ji i na menší a větší vzorky. Mi jen trochu vadí, že v hodně těch vůních je pižmo (musc) a já ho nemám ráda, ale to je můj problém :-) Takže mám zúžený výběr, ale vzhledem k tomu, kolik toho mají, je to skoro jedno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, mají toho hafo. Ale za ten zúžený výběr buď ráda, já zas nevím, po čem skočit dřív.. Chanel mě moc nebere, ale když by měl mít takovou dlouhou výdrž, tak bych se i paní majitelky zeptala :))

      Vymazat
    2. Tak vzorky už dorazily, zatím jsem testovala dva které jsem si objednala a jeden minivzorek, který mi přibalili jako dárek :-) A právě ten přibalený dáreček mi voní zatím nejvíce - Musk slim, slaďounká ovocná, ale lehká a elegantní vůně, jako pohlazení. Uvažuju o plném balení, ale ještě mi zbývá dotestovat 5 dalších vzorků. A tu "Chanel Chance" jsem našla, tu si určitě taky pořídím, protože původní Chance mi moc voněl, ideální vůně na jaro. Je to tahle: http://www.arabskeparfemy.com/attar-lucky.html

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!