Moje péče o pleť (update no.2)

Konečně, po opravdu dlouhé době, mě přestala honit mlsná na pečující kosmetiku a moje každodenní péče o obličej se dost ustálila. Drogérka (kromě pár kousků Alverde) mě už nebere ani v nejmenším a i slevové akce na feelunique a podobných mě docela zanechávají chladnou. Obzvlášť po tom, co trb naúčtovali nesmyslně vysoké DPH z Británie (!!) a po x měsících ještě nevrátili ani korunu... 

Vezmeme to hezky popořadě. Ráno většinou zahajuji Alverde peelingem, což mi poradila Gillian Deacon. Někomu se to může zdát přehnané až drsné každé ráno drbat pleť (přiznám se, že to taky úplně pokaždé nedělám), ale mé smíšené pleti to evidentně svědčí.



Druhým ranním krokem je tonizace. I když jsem se snažila spřátelit se s Alverde tonikem, Mádara je pro mě stále jasný favorit, který za ty prachy prostě stojí. Pokožku úžasně zvláčňuje, decentně stahuje póry a viditelně působí proti pupencům, těch mám opravdu méně.

A nakonec poruším rady od Gillian, která káže mazat večer, a namažu se hydratačním fluidem. Vypustit večerní mazání a natírat se jenom ráno mi zas poradila Rena. Sice si holky poněkud odporují, ale já jsem to takhle skloubila dohromady a vyhovuje mi to, tak proč ne. Fluid mi přišel do parného léta moc výživný, ale na počasí, které panuje v září a říjnu, je tak akorát. Pleť hezky zjemní a neulepí.

Večer stáhnu oči dvoufázovým odličovačem YR. Dříve jsem nad ním juchala, dnes mě zanechává poněkud chladnější, ale odličuje uspokojivě, pomalu ubývá a poradí si i se třpytkami.



Celý obličej odličuji zásadně na mokro Mádara pěnou, která je úžasně jemná a krásně voňavá. Kromě pleti s ní nakonec přejedu i oči a dodělám to, co nezvládl odličovák.  A na konec zase tonikum, pleť dočistí a zjemní a popravdě už nemám ani potřebu mazat se nějakým krémem. Takhle to praktikuju tak od května, kdy mi pleť začala bláznit a cítím jasné zlepšení.

Občas, zhruba tak 2x týdně maskuju. Momentálně s čistým jílem, ze kterého nejsem příliš odvařená, ale až ho dojedu, vrátím se ke svému kouzelnému uctívanému Argitalu. Zhruba ve stejné frekvenci používám i enzymatický peeling MyChelle, který je sice super, ale nechce se mi jej objednávat, kdo ví jakou dobu na něj čekat... tak skvělý mi zas nepřijde. Po posledním použití, které se nezadržitelně blíží, se poohlédnu po něčem u nás. Jako nejlepší se mi jeví Evolve a i Mádara má mít nějakou AHA masku..



Na lokální péči mám již zmiňovanou tea tree mast a taky Sudocrem, který je díky obsahu minerálních olejů dobrý pouze pro nárazové a krátkodobé použití, jinak mi ucpává póry a růst pupínků ještě podporuje.

Celkem tedy 9 kousků. A to jsem si myslela, jak jsem péči radikálně omezila. Nu, asi ne, asi je byl jen pocit a to večerní nemazání. Ale moje pleť je po dlouhé době zase spokojená. Kolik toho pro každodenní péči potřebujete vy?

Komentáře

  1. Já jsem pouze na kokosovém oleji kvůli dermatitidě :( až ji nějak vyléčím chci také zkusit Mádaru. Dostala jsem vzorečky, tak se na ně těším. Snad to bude, co nejdříve :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak ať to je brzy! :) Ale věřím, že kokosák si s tím poradí, mě pomohl od nejednoho problému.

      Vymazat
  2. Ten enzymaický peeling od Mychelle bych si dala líbit, och. Já toho přes den použiju cca 6, plus maska jednou týdne a peeling 2x. Takže tak nějak plus mínus nastejno ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak se ti příznám, že kromě peelingu, nic nemám z toho vyzkoušené. Mádara je lákavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mádara má super řadu i pro zralou pleť, můžeš nejprve vše vyzkoušet ve vzorcích, než koupíš plné balení. Co si budeme říkat, úplně nejlevnější to není...

      Vymazat
  4. Mě nejvíce zabírá zminovaný tea tree oil a tedka testuji olivové mýdlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tea tree je výborným lékem snad na všechno, od drobných poranění a štípnutí, až po rozražené koleno a pokousaného kocoura :))

      Vymazat
  5. Ahoj, myslim, ze 9 je ok, ja jsem susenka sucha, tak misto peelingu pouzivam ocni krem a par oleju k tomu, obcas kolagenove nebo jine serum - asi bych se taky dostala na 9 ;) V.

    OdpovědětVymazat
  6. fluid od Mádary vypadá moc zajímavě :). Jinak já kvůli tomu z Feelunique taky moc neobjednávám, mně sice všechno vrátili do pár dnů, ale i tak je to otrava. Naštěstí v Belgii jsou laxnější než celníci u nás (musím to zaťukat), tak tady mi zatím na FU balíky nic nenapařili... ale bohužel na to mají právo, ptže ostrv Guernsey nebo jak se jmenuje je daňový ráj, takže se ho nepovinnost placení cla/dph netýká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si z FU objednám a nechám si to poslat k tobě.. :D Ne, alespoň mě to odrazuje od zbytečných nákupů a neutrácím za hovadiny. Ale až mi dojde Badger balzám, tak si ho objednám.. 150 kaček za něj u nás opravdu nebudu dávat.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!