Skvělá lokální péče.. tea tree mastička!

Masti od doktora Popova se vyrábějí co pamatuju a určitě se dvakrát tak dlouho vyrábět budou. Koupíte je v každé zdravé výživě i lékárně. A právě tam mi byla doporučena tea tree mastička jako zaručená péče o mou mastící se problematickou pleť. Rovnou řeknu, že jsme se zpočátku nekamarádili, ale přesto se náš vztah se postupně vyvinul k dobrému.


Tea tree mast má kromě problematické pokožky ošetřovat a dezinfikovat také podrážděnou pleť kdekoliv po těle, zklidňovat ji, regenerovat a chránit před vznikem zánětu. Doporučuje se na opary, spáleniny, popáleniny...

Složení je velice jednoduché a krátké, nicméně je v něm menší háček. Hlavní složkou je totiž vepřové sádlo, a to nemusí jít pod nos každému, ať už z čichových či etických důvodů. Na druhou stranu, pokud vám živočišné složky v kosmetice nevadí, věřte, že vepřové sádlo je jedním z tuků nejbližších našemu vlastnímu kožnímu mazu, takže je skvěle snášeno i přecitlivělou pletí. Do pokožky se snadno vstřebává, zanechává ji vláčnou a přitom neucpává.


Spolu se sádlem tu najdeme i včelí vosk a pak už jen tea tree olej a olej z tymiánu, které mají na starosti ony zmiňované dezinfekční antiseptické účinky.

Mast je opravdu mast takže je hutné konzistence, při kontaktu s teplou pokožkou ale rychle taje. Něco jako kokosák. Vůně není dvakrát líbivá, ale spíše než sádlo jsou cítit bylinky.


Z počátku (v zimě) jsem mazala komplet obličej (samo že na noc). Pleť byla vláčná, jemná, možná i méně opupínkovaná a rychleji se regenerovala. Co se mi bohužel nelíbilo, bylo ucpávání pórů, které se docela rozmohlo i před pravidelné používání ultrazvukové špachtle. Zavelela jsem tedy na ústup.

Druhá šance přišla, když se mi zbláznila pleť. Tentokrát jsem zvolila mírnější postup, tedy lokální péči. Na stroupky a rozdrbanou bradu se mastička hodila perfektně. Skvěle hojila, ničila stroupky a pomáhala eliminovat jizvičky po nich.

Zdá se, že jsem našla super parťáka na lokální péči o obličej, ale i na ošetření pokožky celého těla. Pokud se vám nechce mastičku dávat vyloženě na obličej, pořiďte si ji alespoň do domácí lékárničky na nejrůznější spáleniny, štípance od hmyzu i odřeniny.

Znáte masti Dr. Popova? Používáte některou z nich?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Jo, tak tohle na mě nikdy nedostane, ať je to super jak chce :-) Sádlo nenávidím z duše, ať už jako jídlo nebo jako kosmetická surovina. A může to být sebelepší zázrak :-)

    OdpovědětVymazat
  2. já to mám podobně :). Tuhle tea tree mastičku jsem si kdysi koupila, nevěda, co to ten "adeps suillus" je :D no a když jsem to zjistila... měli by to tam aspoň čestně napsat, a ne jen latinský název, kterému nikdo nerozumí! Ale jinak tea tree je super, spolu s levandulí asi nejpraktičtější EO :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, mě by vůbec nenapadlo tam sádlo vůbec hledat, i když vím, že je to celkem oblíbená 'kosmetická' složka. Ano, tyhle dva éteráky mám také moc ráda!

      Vymazat
  3. Ahoj, masti od Dr.Popova znam, po vyplacani Rakytely jako nocniho pletoveho kremu jsem presedlala na mne vice vonici Konopelu a plet si chrochta blahem :) (mam citlivou plet, hodne suchou). Tuhle asi taky koupim - jako lokalni na urychleni hojeni. Dekuji za doporuceni :) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konopná mast je super, to mi je jasné.. také se na ni chystám! .)

      Vymazat
  4. Já mám Rakytelu, ta je výborně hydratační a regenerační, a pak nějakého nazelenalého smraďocha, který je dobrý prácě na pupínky, bohužel si nepamatuju, jak se jmenuje :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nazelenalý smraďoch? Tak toho bych chtěla vyzkoušet.. všechno, co je na pupínky se mi hodí! :))

      Vymazat
  5. Sadlo se casto doporucuje na jizvy, takze pouzivam. Pro mne rozhodne lepsi alternativa s mesickem nebo jinou bylinkou ve forme masti, nez klasicke sadlo z obchodu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!