Když nakupujete podle cizí recenze aneb Magazín o přírodní kosmetice

Po jedné lotyšské značce, kterou už ode mě asi důvěrně znáte, je mou novou obsesí úžasná německá kosmetika s Aloe vera. Narazila jsem na ní zcela náhodou, na základě takové nevinně vyhlížející recenze a asi z toho bude i něco víc. Jako první jsem zvolila zrovna ten Aloe vera regenerační gel, který sice není úplně čistý, ale na druhou stranu je mnohem mnohem lepší, než ten, který jsem dříve používala do DIY.



Ono se to vlastně jmenuje hydratační gel, ale to Aloe tam prostě je. A je ho tam hodně. Sice je zakonzervováno alkoholem, ale v kombinaci s ostatními látkami to je v pohodě, nezpůsobuje podráždění, pálení ani nic podobného (otestováno na citlivé suché zralé pokožce maminky). Kromě zklidňujícího Aloe obsahuje gel i květovou vodu z bezu, extrakt z levandule a prášek z mořské řasy, takže zklidnění podrážděné pleti je fakt výrazné.

I když je to gel obsahuje ale i mangové máslo a mandlový olej. Ve výsledné konzistenci a vzhledu to sice cítit není, ale účinky trochu pocítíte, že to není takový klasický vysoušecí stahující gel.



Gel je téměř průhledný a hodně tekutý, takže na první pohled nic moc. Voní lehce a přirozeně, za pár minut se to z obličeje ztratí. Já si takhle představuji nechemickou vůni čistého prádla. Po vsáknutí do pokožky gel nelepí, ale na rukou a dlaních to nic příjemného není.

Díky čistému složení by měl mít gel neomezené využití, takže jsem to všechno pěkně vyzkoušela.

Na obličej je gel moc fajn. Mám smíšenou pleť a vzhledem k téhle zimě- nezimě mi stačí docela lehký krém. Normálně se mažu onou lotyšskou značkou, ale ta před časem došla, a Bio Aroma krém mi přišel zas moc hutný, takže jsem přestoupila na tenhle hydratační gel. Docela nerozum, takhle v zimě, co? Ale ne, moje pleť si libuje, gel jí bohatě stačí. Žádně pnutí, suchá kůže nebo tak něco. Spíš cítím, jak je napitá tím Aloe a spol., líp se hojí a mizí i odolnější flíčky po akné, se kterými si po týdnech neporadilo ani Naobay. Pokud se bojíte malé výživnosti, můžete gel použít místo séra pod oblíbený krém.



Na tělo jsem používala spíše lokálně na různá podráždění, svědění, štípnutí a taky spáleniny. Podráždění atd. eliminuje spolehlivě, namažete a za chvíli o tom ani nevíte, s hmyzím štípnutím si poradí taky uspokojivě. Už si kousance ani nerozdrbu do krve..

Kapitola sama o sobě jsou ale spáleniny. Při pečení vánočního pečiva jsem utržila hned na každém předloktí jednu. Sice žádné puchýřky nebo tak (takže spálenina prvního stupně), ale kůže byla pěkně sežehnutá. Mazala jsem ráno i večer, nerejpala sem do toho a po deseti dnech se vyklubala nová zdravá kůže. Čekala jsem světlý/zarudlý flek, náznak jizvy nebo tak něco, ale nová kůže vypadá dobře a nikdo se mě už neleká.

Takže co.. je to přírodní.. je to univerzální, na ksicht i spáleniny (které mívám docela často)... a už se těším, až se tím namažu v létě po opalování. Jo, recenze nekecala a hydratační gel se mi tuze líbí. A to je můj konec. Nejenom, že jsem si od Santaverde koupila už i tonikum, které se mi zamlouvá snad ještě víc než tenhle gel (poslední dobou jsem nějaká úchylná na tonika a vodičky), ale děsí mě i představa, že v Biooo magazínu pravidelně vychází takové pěkné recenze na fajnovou kosmetiku. A jak jsem při poslední návštěvě postřehla, magazín je fungl nový a frekvence článků o dalších potřebných věcech roste... sakra!

No, koupili jste si něco takhle na základě cizí pozitivní recenze jen tak (jestli náhodou nekecá) a pak jste si to oblíbili? Nebo dokonce celou značku?? Co vy a Santaverde?

Komentáře

  1. Super clanok, dik za tip:-)
    Aloe vera je moj verny kozmeticky spolocnik, mam aloe krem od So Bio Etic a stavu z aloe pouzivam ako toner a pridavam do samponov a kondicionerov (nedavno som nasla 100% stavu bez konzervantov atd., jupi:-) ) ale aj tento gel vyzera dobre, urcite vyskusam!
    A ano, to s tymi recenziami mi je doverne zname, precitam si nejaku pozitivnu a hned mam nutkanie to objednavat :-D
    Luc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. So Bio Etic mě zase láká svými řasenkami a dekorativní kosmetikou, nemáš s ní nějaké zkušenosti?

      Vymazat
  2. Zatial mam od SoBioEtic len arganovy olej a ten aloe vera krem, ale na ecco-verde som si teraz od nich objednala lahky BB krem 5v1 a riasenku, ktora slubuje "falosne riasy", tak vyskusam a uvidim, potom dam vediet:-)
    Recenzie su na oba produkty prudko pozitivne, tak som sama zvedava, dufam, ze aj ja budem spokojna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, přesně na tuhle řasenku jsem se dívala! Těším se na dojmy! :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!