Nejlepší tělová a vlasová péče (2014)

Moje tělová a vlasová péče byla tenhle rok pěkná nuda. Sice jsem si zkusila různé dražší kousky, ale na každodenní použití jsem stejně skončila u toho levnějšího. Faran šampon je sice super kousek, který se opravdu vyplatí koupit, ale celkově mě nebaví kupovat dražší vlasovou a tělovou péči. Přijde mi to tak nějak zbytečné.


1. Osobně nevidím rozdíl mezi sprcháčem ze 70,- a za 700,-. Bohatě mi stačí, když hezky voní a nevysušuje. A tohle splňuje Alverde. Nejvíc mě baví ty jejich limitky. jako je levandule, ale taky z poslední doby fíky nebo tonka bohne.

2. Na intimní partie musím mít něco extra. Léčivého, antibakteriálního, antimykotického. A to pro mě splňuje intimní gel Argital.

3. Stejně tak to mám s tělovým mazáním. Zjemnit, vyživit, hydratovat a aby to hezky a dlouho vonělo. Na tohle se mi výborně hodí Alverde másla, taky nejlépe limitované edice. Kupuju je pravidelně a ve velkém množství.

4. Na ruce pro každodenní použití používám krém s měsíčkem, rychle se vsákne a ruce neulepí. Za to vyživí a zjemní. Na noc je skvělý výživný balzám Weleda, který je sice pro děti, ale na ruce je taky super, zahojí záděry a zabrání loupání i praskání kůže.

5. Na bolavé nohy se hodí osvěžující krém s kaštanem, pěkně mentolově luftuje a osvěží i nohy namáhané celodenním chozením. Ale spíš jen osvěžuje, než aby i vyživoval a hydratoval.

6. Vlasy teď myju ob den až od tři dny a z části za to určitě může i šampon s hennou. Sice neudělá tak super efekt jako Faran, ale vlasy jsou lesklé, dokonce více rostou, jsou zahoustlé a vypadají zdravě.

7. Stejně tak kondicionér s břízou a šalvějí není žádný high end, ale poměr cena/uživatelská příjemnost je bezkonkurenční. Vlasy se snadno rozčesávají, jsou jemné a lesklé...

Co na tělo a vlasy rády používáte vy? Saháte po dražších značkách?

Komentáře

  1. Od Alverde jsem už na vlasy měla snad úplně všechno, ale teď koukám, že kopřivovou sadu jsem ještě neměla! Tohle budu muset napravit, díky za tipy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám takový pocit, že jak kopřiva, tak henna, jsou v DMku celkem nové :)

      Vymazat
  2. Od weledy si chci koupit šampon a kondicioner :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, mě od Weledy žádná vlasovka moc neláká. Mají sice skvělý koncept výroby a hezkou filozofii, ale vlasová péče mi přijde jako drahé Alverde :)

      Vymazat
    2. Od Weledy je super ta ovesná kůra, ale šampony za tu cenu nestojí. A daleko líp fungují ty jejich sprcháče - jsou super jak jako sprcháč, tak jako šampon a navíc má člověk daleko víc vůní na výběr :-)

      Vymazat
  3. Zrovna jsem načala Alverde sprcháč s mandarinkou (možná nějaká starší limitka, syslím si ho doma docela dlouho) a je fakt fajn. Řada s břízou a šalvějí je taky dobrá, ráda používám šampon i kondicionér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tu mandarinku jsem si také kdysi chtěla koupit.. ony jsou všechny ty vůně povedené! :)

      Vymazat
  4. Samé Alverde, to se mi líbí. Já jsem defakto spokojena téměř se vším, co jsem zkusila jak na vlasy tak na tělo. Weledu pro děti si dávám klído i na celý obličej, když je vhodna do mrazu a větru. A kupodivu má problematická pleť ji snese bez problémů. Jinak na vlasy mám stejně nejraději šampony a kondicionéry od Nature Siberica. Sice nejsem 100% přírodní podle složení, ale mám po nich nejlepší vlasy. A tělo Alverde, vlastně mám všechna mazadla od Alverde až na ty s citrusovými plody.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!