Tak já vám nevím (aneb už nikdy víc..!)

Tuhle fajnovou sadu péče pro mastící se pleť mi přinesl kosmetický Ježíšek od In Your Face. Nová značka, zajímavé ingredience, příjemná vůně.. no prostě to vypadalo velice slibně. Ale mám takový pocit, že jsme si s Andalou Naturals prostě nesedly.



Sada obsahuje kompletní pleťovou péči od čistícího gelu a tonika, po denní a noční krém a exfoliační peeling. Všechno to příjemně lehce voní, tonikum dokonce pěkně mátově luftuje.

Složení není vůbec špatné ( viz. odkazy výše), krémy dokonce obsahují hodně šťávy z Aloe, ale minimálně z krémových produktů nadšená nejsem. Mají v sobě hodně glycerinu a škrobu a na pleti to nedělá zrovna nejpříjemnější pocit.


Mycí gel je taková klasika. Voní lehce citrusově, celkem neutrálně, konzistenci má hutnější. Vydatně pění a trochu vysušuje. Pokožka po něm ale nevrže. Vzhledem k obsahu ovocných kyselin se s ním nemůže do očí, což mi vadí ( normálně odličuju oči i obličej na jeden vrz Mádarou).

Tonikum má svěží mátovou vůni alá orbitky a na obličeji dost výrazně luftuje. Ráno na probrání to je vcelku příjemné, jen to nesmíte přehnat s množstvím. Po byste mohli mít pocit, že vám obličej tím náhlým prokrvením shoří. Jestli čistí a stahuje póry jsem si nevšimla.


Exfoliační peeling je příjemný, ale.. ani po 20 minutách na obličeji mi neudělá tak krásnou jemnou pokožku jako AHA maska Mádara. Jinak neurazí - nenadchne.

Denní a noční krém vezmu šmahem dohromady. Voní hezky, konzistence je hutnější a na první omak příjemná, ale... oba dva krémy obsahují dost rostlinného glycerinu a taky kukuřičného škrobu, což na obličeji dělá dost nepříjemný efekt alá 'já jsem krém se silikony'. Hůř se to roztírá a ještě hůř vstřebává. Uživatelská příjemnost teda nula prd.

Denní a noční krém

Sadu jsem používala na etapy:

1) Poprvé jsem používala všechny produkty i včetně nočního krému (normálně se na noc nemažu). Za tři dny jsem se začala zvýšeně mastit a tak jsem noční krém vypustila. Maštění se zlepšilo, ale tím spíš jsem zpozorovala jiný nešvar: začervenalou pokožku na tvářích a nose, o které jsem se domnívala, že je už dávno pryč. Vydržela jsem ještě dva dny, ale pak jsem vysadila.

2) Nedalo mi to a najela jsem na komplet péči vyjma nočního krému, aby mě od účinků neodpoutávalo to nadměrné maštění. Začervenalé pleti jsem si všimla hned na druhý den. Ještě den jsem vydržela a pak to vzdala.


3) Poslední pokus probíhal obdobným způsobem. První den v pohodě, druhý den začervenalá pokožka na tvářích a nose...
 

Vždycky po vysazení Andalou jsem se mazala a myla svou klasickou Mádara sadou. Do tří čtyř dnů bylo všechno v pořádku, pokožka se zklidnila a bylo to. Takže, mám několik teorií: buď nesnesu kyseliny (což je divný; Evolve, Mádara i My Chelle bylo v pohodě; ale zas jsem je nepoužívala každej den, že jo), nebo jsem alergická na některou ze složek či kombinaci složek..? No, někde tam zhruba pravda bude.

Ale i kdyby mi sada vyhovovala co se týče účinků, stejně jsem lehce rozmrzelá.. obzvlášť z nepříjemné konzistence krémů. Za ty prachy znám prostě lepší. Znáte tuhle značku? Zkusili jste něco od nich?

Komentáře

  1. Ha, zrovna před deseti minutama jsem prolézala iherb a na tuhle značku koukala. :D A tonikum si dala do wishlistu. :D Tak teď nevím, jestli to z něj zase nevyhodit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrá náhoda.. :D Mno, můžeš si zkusit vzít ten zbytek ode mě a uvidíš.

      Vymazat
  2. Tak zas teda něco po čem netoužím a to jsi mě na Insta nalákala, že to budu muset mít , tak se mi trochu ulevilo, že to nebylo zas tak super, teda ani tak ne mě jako mojí peněžence :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zpočátku myslela, že budu potřebovat plná balení.. líp pro mojí peněženku!

      Vymazat
  3. Ale ty obaly mají hezké když už nic ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si myslím, že bys měla přestat dělat pokusy s věcma na mastnou pleť a spíš se zaměřit na hydrataci. Tenhle koncept drží právě Mádara. Ona totiž je stejně mastná pleť většinou hlavně dehydrovaná a kdyby se člověk hecnul a začal pít opravdu třeba o litr a půl víc vody denně než pije, tak by měl od spousty problémů pokoj. Mám to vyzkoušený sama na sobě, akorát, že to vydržím tak max týden a pak to zas upadne :-( A glycerin je zlo, já ho vůbec nemůžu a to ani někde na konci složení. Při delším používání prostě vysušuje, on na sebe váže vodu, jenže jak z okolí, tak z pleti. A pokud jí ta pleť nemá dost, dělá to neplechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja já vím, že hydratace je důležitá, a Mádara mi pokožku dost zlepšila, ale ještě bych to chtěla dotáhnout o kousek dál.. však to znáš :) Ale asi se na to vyprdnu a budu ráda za to, co mám.
      Mám takovej pocit, že ten glycerin je i v Mádaře (v tý pro smíšenou) a naštěstí mi nijak citelně nevadí. No jo, výhoda mastný pubertální pleti po dvacítce :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Flíčky po akné? Žádný problém!