Nejvoňavější kosmetika

Čím víc používám přírodní kosmetiku, tím víc jsem háklivá na nejrůznější vůně. Musí to být jemné, nevtíravé a příjemné. Musí to být z éteráků a květových vod. Jestliže použiju klasickou běžně parfemovanou kosmetiku, moc dlouho ji na sobě díky výrazné a nepřirozené vůni nesnesu.


Tělový olej Saloos Mojito voní prostě svěže jako mojito. Teplá osvěžující vůně citrusů okořeněná trochou máty. Až byste se chtěli napít. Výrazné jsou hlavně ty citrusy, doslova zahřejí i na duši. Jinak je olej taky super, pokožku zvláčňuje, zjemňuje a hezky hydratuje.

Krém na ruce s heřmánkem jsem už chválila. A kromě těch účinků taky hezky voní. Ze začátku mi to sice moc pod nos nešlo, ale když jsem ho teď domazala, už mi ta vůně chybí. Je lehká bylinková a mírně nahořklá. Když jsem poprvé krém otevřela, dokonce mi přišlo, jako by tam bylo i rozmačkané avokádo.

Krémový olej pro děti je fakt báječný. Hned na první přičichnutí mi tekla slina, jen jsem nedovedla vůni zařadit. Bonbony? Čokoláda? Turecký med? Marcipán? Nakonec jsem se ustálila na tom, že olej voní jako likér amareto. Prostě báječně! A ty účinky taky nejsou k zahození. Je lepší aplikovat na vlhkou pokožku, vstřebává se rychle, krásně zjemňuje a chrání lokty před tou ošklivou suchou krupičkou.

Tělový sprej od Alverde jsem si koupila jenom proto, že je to s levandulí. Ale je moc fajn. Jako když přičichnete ke kvetoucímu levandulovému keři. Květinová jemná a přitom osvěžující kořeněná vůně doplněná o trochu nahořklých citrusů. A sprej oproti tomu z letní edice nelepí. 

Jakou kosmetiku/péči milujete hlavně pro tu její vůni?

Komentáře

  1. Věřím, že když člověk používá spíš jen přírodní věci, začne ty umělé vůně vnímat jinak.

    Já používám konvenční i přírodní kosmetiku - co mi tak zrovna stav pleti dovolí. Vůně mám ráda realistické, příjemné, ne příliš umělé - např. citrusy - přírodní jsou krásné, umělé děs.

    Někdy si ale na ty přírodní kapku hůř zvykám, což jsem psala teď v posledním článku o přírodním balzámu Delarom (u něj je to taková fakt zemitá, bylinková vůně, ale já tam cítím celer :D no, zase ty skvělé účinky mi to pomohly překonat, že.....

    Z +/- přírodních věcí mi teď voní - odličovací balzámy (Akamuti citrus a White Rabbit - levandulovoeukalyptový jakoby - večer je ta vůně kouzelná), heřmánková voda od BioAroma - ta má i super účinky ;) Olej od Decleor a krémy od Origins co voní po citrusech a nejvíc miluju vonící krémy na ruce - momentálně domazávám citrusový Delarom, Figs & Rouge french vanilla, a krém od -417, ten je super a ta vůně.
    Nově si užívám Love 2 mix organic - tělový ovocný gel, to je mazec. Už se těším až zkusím jejich sprcháč, ten mám v zásobě. Teď mám rozdělaný od Manufaktura (to není tedy přírodní úplně že) meruňka - ale voní mi taky moc hezky.
    Jo a taky mám ráda EOS balzámy na rty, které mi vyhovují a vůně se mi líbí. Nesdílím ale ten divoký hype kolem :)
    :D jsem se kapku rozjela....no, takové pěkné téma k diskusi totiž ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, umělá vůně citrusů. to je hrůza..! Všechno pak 'voní' jako čistič toalet.. Co mi s citrusy ale voní, je air spray (?) litsea cubeba od Sloosu. To jsou tak krásně realistické a šťavnaté citrusy, že by se jeden i napil :))
      Souhlasím, že Figs&Rouge voní parádně, chtěla bych si od nich pořídit víc než jenom balzám na rty, třeba i ten jejich krém na ruce nebo i lesk.. jako jak může vonět lesk mango?! To musí být úžasné! :)) Naopak Manufaktura mi příliš nevoní. Teda, když jsem si tam tap před rokem a půl koupila krém na ruce, tak mi voněl skvěle, ale něž jsem ho domazal, tak jsem jela skoro na 100% přírodní vlně, a už mě ta vůně dost iritovala. Ne, že by byla nepříjemná, ale dost výrazná a trochu taková 'záchodová'.
      Ty jo, EOS jsem neměla a vůbec mě nelákají.. já tak všeobecně nemám příliš zájem a mega chválené produkty, protože mi pak většinou vůbec nevyhovují a jí jsem pak jenom rozmrzelá..

      Vymazat
    2. Mango musí být krásné ;)

      Mi to s těmi vůněmi ještě připomnělo, že podobné je to s jídlem. Jednu dobu jsem mohla jíst jen základní potraviny bez přidané chemky (což jsem se snažila držet) a pak jsem dokonce měla možnost jíst jen jídlo úplně v prapůvodním stavu zcela bez chemické úpravy. Když jsem si pak dala obyčejné běžné jídlo, tak jsem měla pocit, že jím umělou nahořklou hmotu bez výrazné chuti a vůně.
      Na dobré si člověk rychle zvykne :)


      Vymazat
    3. Jo, s jídlem to mám podobně. Přijde mi, že když se něco hodinu vaří, tak to už pak nic dobrého tělu nedá a člověk si tím jenom zaplácne žaludek, aby neměl hlad. A ta chuť taky není tak dobrá, jako když člověk jí syrové nebo čerstvé kvalitně zpracované potraviny. Třeba s mlékem. Dřív jsem v jídelně odmítala pít syrové mléko, měla takovou divnou chuť. Nedávno jsem si koupila litr echt čerstvého a bylo moc dobré a když to porovnám s tou bílou UHT vodou v krabicích..

      Vymazat
    4. Přesně ;) Já mám dokonce pocit, že ty různé éčka mají určitou chuť. Prostě když jsem jedla třeba sýr, nebo těstoviny vyrobené čistě bez chemické přísady (čerstvé) tak to bylo super, když jsem si pak dala klasiku, tak to bylo tak hořké.... No, a syrové je samozřejmě fajn obecně :)

      Vymazat
  2. Levandule mě vždy perfektně uklidní, je to úžasná vůně...Budu si muset taky pořídit něco podobného:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, levandule je fajn. Sprej sem už nepotkala, ale mají se stejnou vůní tělové mléko a sprcháč. Na to, kolik to Alverde stojí, je ta vůně fakt super a věrohodná.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!