Příprava na léto s Martinou

Normálně nerozlišuju, pro jakou roční dobu je kosmetika určená, nebo spíš to beru jako celoroční záležitost. Vrcholem je tak pro mě opalovací krém. Což mi připomíná, že já vlastně žádný opalovák nemám, že se mažu jen kokosovým olejem. No nic, prostě tělová kosmetika je pro mě celoroční záležitost, ještě tak striktně rozlišovat, čím se namažu na jaře, čím v létě... No, ale u Martiny Gebhardt tomu tak evidentně není, protože udělali celou produktovou řadu s názvem Summer Time.


Já jsem ukořistila krém Summer Time, který je, jako v případě snad všech produktů od Martiny, vhodný jak na tělo tak na obličej. Má za úkol zklidňovat pokožku podrážděnou sluněním, hydratovat ji, zjemňovat a přirozeně podporovat opálení.

Proto obsahuje množství takových těch tradičních olejů a pak taky olej z tungovníku, rakytníkový olej, výtažky z damašské růže a pak taky mrkve, zeleného čaje. Docela zajímavá kombinace, která by mě snad do krému ani nenapadla použít.


Konzistence je vzhledem k olejům a máslům hutnější, na pokožce se ale hned rozpouští. Pokud nejste vyloženě sušenky, doporučuju krému použít menší množství, než na jaké jste běžně zvyklé. Sice se do pokožky pěkně vsákne a krásně ji zjemní, ale dokáže taky docela umastit.

Krém má zvláštní vůni, trochu mi připomíná opalovací krém střižený ovocem a trochou mořské soli. Je to taková ta letní vůně, jako když sedíte na sluníčku u rybníka a matláte na sebe opalovák. Tak přesně takhle ten krém voní. Co mě zaujalo, je zvláštní barva. Až pak mi došlo, že jsou to vlastně ty výtažky z mrkve.. ale nebojte, nebarví to ani trochu.


Na zimní dovolenou u moře bohužel nemám, takže můj ksicht zatím okusil jen sluníčko v našem podnebném pásu. Ne, že by ho to nějak výrazně podráždilo, ale jakousi červeň jsem tam pozorovala. A tak jsem se namazala. Vstřebává se fakt rychle, v malém množství neumastí ani smíšenou pleť, a co je hlavní.. i přes to množství olejů mi neucpává póry a netvoří pupínky. A co se týče zklidnění.. asi nejsem vhodný adept pro hodnocení, neboť moji pleť z tohoto hlediska jen tak něco nerozhodí. Ale musím uznat, že pokožku zanechává krásně jemnou, vláčnou a jistou míru uvolnění od pnutí pozoruju. Takže.. v létě pořizuju další vzorek a budu testovat dál.

U relaxačního tělového másla není uvedeno žádné roční období, což jsem ráda. Protože je fakt fajnové a asi ho potřebuju. Není na něm nic až tak neobvyklého, směs kvalitního oliváče a slunečnicového oleje, včelí vosk, dokonce kokosový olej, kakaové máslo.. a extrakty z vilínu a levandule, které mu dodávají krásnou vůni. Normálně kokosák přidaný do (drahé) kosmetiky nesnáším, ale jelikož jsem si jeho přítomnosti všimla až teď při psaní, budiž mu odpuštěno.


Protože to máslo je opravdu pěkné a stojí i přes to za to. Má krásnou hutnou krémovou konzistenci. Připadají vám Alverdí másla hutná? Zapomeňte na ně, tohle je ještě vyšší level! Z obalu to jde sotva vydolovat, ale po chvíli na pokožce začne pozvolna tát. Díky těm olejům a máslům se vsakuje o kousek pomaleji, než běžné tělové máslo, ale i přes to nelepí ani nesedí na kůži.

Voní jemně květinově. Kdyby tahle vůně byla kapánek výraznější,vůbec bych se nezlobila. Cítím levanduli a pak taky jakousi neurčitou směs éterických olejů. Ale je to takové osvěžující a povzbuzující, příjemně vás to naladí, že se najednou máte chuť usmívat.


No, kokos nekokos, tohle máslo je mi prostě vysoce příjemné. Krásně voní, má úžasnou konzistenci, potěší vás při mazání a potěší i pokožku. Vydatně zjemní, zvláční a přitom neumastí. Sušší partie nejsou žádný problém. Navíc, másla nepotřebujete hodně, stačí fakt trošička. A mazat můžete na suchou i vlhkou pokožku. Prostě nádhera!

Už se taky těšíte na léto? Máte nějakou kosmetiku, kterou používáte výlučně v tomto období?

Komentáře

  1. Mě zaujal letní krém, jak svým složením tak tím, že by měl zklidnit :) Díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt pěkný :) Teď jsem měla v prackách dokonce i nějaké intenzivně pečující kapsle z téhle řady a ty vypadají snad ještě lépe, než tenhle krém.

      Vymazat
  2. Zajímavé kousky :) ten krém má fakt pěkné složení.

    Jinak na léto se těším moc. A kosmetiku dělím na letní jak v čem, třeba vůně ano, pak na léto si kupuju pleťové gely místo krémů, když pominu opalovaky, po opalování gely, mléka, olej na vlasy na slunko a možná lehčí líčení obecně, tak asi ne. Prostě jen vůně a konzistence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, s tou konzistencí máš pravdu, taky mám ráda lehčí věci. Ale Martina teda není v žádném případě lehčí.. :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Tak tak, kokosový olej je skvělý skoro na všechno!

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!