Zázvorová limonáda

Nechtělo se mi objednávat ten skvělý Badger balzám za tak nevýhodný kurz Libry a ještě čekat, až mi na balík z UK přirazí nějaké clo, DPH nebo či co, a raděj jsem nakoupila za naše. Asi fakt stárnu a hlavně chci mít všechno hned. U Badgeru a vlastně i u Crazy Rumors mě bavily netradiční hravé příchutě, takže jsem chtěla něco zajímavého i teď. A našla jsem štiplavou osvěžující zázvorovou limonádu.


On tenhle balzám od Bronnera má chutnat po pomeranči a zázvoru, ale já si od prvního přičichnutí nemůžu pomoct. Je to prostě pravá nefalšovaná zázvorovka. A nejenom, že takhle věrně voní, ale on i tak chutná. Mírně sladce, lehce pikantně s takovým tím štiplavým dozvukem, přesně, jako má zázvorová limča. Je to snad jedna z nejvyvedenějších příchutí, co jsem kdy měla. Podobně mě fascinoval snad jen mentolový Figs& Rouge nebo ovocné balzámy Body Shop (když mi byla vazelína ještě putna).

No, kromě té skvělé vůně, která je dána kombinací pomerančového a zázvorového éteráku, obsahuje Bronner i dost pečujicích složek. Avokádový, jojobový a konopný olej. A nějaký ten vitamin E navíc. Jak jsem byla rozmazlená Badgerem s dlouhým rozmanitým složením, myslela jsem si, že na mě tahle trojka nebude stačit, ale omyl!


Stačí a víc než dobře. S největší pravděpodobností v tom má prsty konopný olej (který jsem na puse ještě neměla), slyšela jsem na něj totiž chválu z mnoha stran. Balzám na rtech krásně taje a rychle se do nich vpije. Nezanechává mastný lepivý povlak ani se během pár minut nevytratí jak pára nad hrncem a nezanechá suché rty. Zvláční dostatečně, takže mažu jen párkrát denně.

No, a to mi ke spokojenosti nějak stačí. Báječně voní i chutná. Má příjemnou texturu a dělá to, co má. Na první pohled docela nudný, na ten druhý nepostradatelný společník. Po zkušenostech s Crazy Rumors si toho fakt vážím. Až Bronner dojde, pořídím si nejspíš variantu s citronem a limetou a podrobím ji testu v podzimním počasí.

Máte oblíbenou značku balzámů ne rty, nebo kupujete jen tak namátkově/podle obalu?

Komentáře

  1. jsem měla asi jiný... ten můj voněl jak pár let starý zatuchlý zázvor, vůbec to nebylo tak pěkně štiplavé a aromatické jako čerstvý zázvor, spíš dost bleh. no a na puse? moc matlavé, moc olejové, nic to nedělá a hned je to pryč. tak nějak na úrovni crazy rumours, které taky nic nedělají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že jsem si po koupi vzpomněla na tvoje zkušenosti, tak jsem byla poněkud skeptická, ale fakt mě překvapil. Není možný, že to byla nějaká špatná/zkažená várka nebo něco takového? I od jiných lidí jsem pak právě slyšela, jak je zrovna tahle zázvorová příchuť super. Asi jinej gang, nevím...

      Vymazat
  2. Teda tenhle zní vážně dobře! Je nakupuji balzámy nesystematicky, spíš co se mi tak dostane pod ruku. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Flíčky po akné? Žádný problém!