Delibutus vs. Laidbare?

Letos v zimě mě nějak zaujala pleťová olejová séra, a tak jsem si jich logicky hned několik pořídila. Abych je neměla šanci spotřebovat, že jo. Dvě od Delibutusu jsem dostala a už jsem tady na ně pěla ódy, zatímco z Laidbare jsem koupila s chutí objevovat nové značky, ale byla jsem z něj trochu rozpačitá už od začátku. Takže si tak nějak nemůžu odpustit srovnání.


Na to, že se jedná o olejová séra, která bývají u většiny značek nesmyslně předražená, oceňuji, že obě dvě tyhle lahvičky á 30 ml seženete pod čtyři stovky.

V obou případech se také jedná o čistou směs rostlinných olejů a éteráků. Delibutus si můžete podrobně prozkoumat zde. Laidbare ale taky v pěkných ingrediencích nezaostává. Slunečnicový olej na prvním místě INCI mě sice teda příliš netankuje, ale hroznový, šípkový, pupalkový a mrkvový, které jsou hned v závěsu, mu reputaci solidně vylepšují. A navrch ještě vitamin E pro regeneraci a proti podráždění a levandulový olej pro vůni.


Když se podíváte na složení Laidbare, máte logicky velká očekávání. Protože ty skvělé oleje... ale já vám nějak nevím. Ano, sérum je to pěkné, příjemné, hezky se vstřebává a nelepí a pleť je po něm vláčná. Ale to je tak všechno. No, možná trochu projasňovacích účinků by tam bylo. Ale jinak nic.

Žádná lepší a rychlejší regenerace, žádné lepší mizení pupínků a stroupků po nich, žádná hezčí barvička pleti. Prostě sečteno podtrženo, Laidbare toho moc neudělá. Ani slibovaných harmonizačních účinků jsem si vlastně moc nevšimla. Prostě jednou ráno jsem měla obličej mastný a dva dny na to suché šupinky. Že by se potvrdilo ono známé 'méně je někdy více'?

Na Laidbare mě docela štve i obal, který je sice pěkný z masivního mléčného skla, ale s docela chatrným víčkem. A taky ta pumpička... sérum si musíte aplikovat to dlaně a olej se vám vesele rozběhne na všechny strany. Většina séra tak skončí spíš namazaná na rukách, než na obličeji. Navíc, pumpičkou se docela blbě dávkuje množství, protože ji musíte zmáčknout úplně nadoraz. Ale tak co, když si tím mažete i ty ruce...


O to víc jsem ráda za Delibutus, který je v tmavé skleněné lahvičce s kapátkem. Precizně rovnou na vlhkou pleť kápnete tři kapky a je to.

Takže sečteno podtrženo, jestli chcete olejové sérum za dobrý peníz, kupte si raději Delibutus. Je levnější, je český, příjemněji se používá, má viditelné výsledky a taky si můžete vybírat ze tří různých variant pro různé typy pleti.

Používáte séra/olejová séra? Které je to vaše nej?

Komentáře

  1. Já jsem těm olejům na obličej poslední dobou přišla na chuť :) Dříve jsem byla zvyklá na noc nedávat vůbec nic, aby si pleť odpočala a vyhovovalo mi to, ale od té doby, co máme podlahové vytápění mám nějak sušší pleť, tak je občas na noc použiju. Laidbare mám taky a máme spolu vztah neurazí/nenadchne. Jinak mám ještě Hauschku a One Love, který je prozatím favoritem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. One Love mě zaujalo společně s Laidbare, ale po téhle zkušenosti se nějak bojím, abysme neměli podobně vlažný vztah..

      Vymazat
  2. Laidbare jsem měla, účinek jsme žádný nepozorovala. Víčko tak chatrné, že jsem musela k ceně připočíst nové umyvadlo. Jo rozbila jsem jak lahvičku, tak umyvadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, tak to je pěkně bytelné sklo! Doufám, že než se dopracuju dna lahvičky, tyhle kvality neobjevím..!

      Vymazat
  3. Ahoj, ja si na zaklade Tve recenze koupila od Delibutus jak serum, tak krem a s obojim jsem maximalne spokojena, jeste jednou dekuji za tip :) V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, to moc ráda slyším! :) Po jakém jsi sáhla krému? S matcha čajem?

      Vymazat
    2. Na ten jsem hodne koukala, ale nakonec jsem sahla po levanduli, miluju tu vuni :)

      Vymazat
  4. Laidbare sérum mám a jsem s ním spokojená. Pumpička mi jde smáčknout do jakékoli pozice, takže když zatlačím jen trochu, tak si nadávkuju třeba jen kapku na bříško prstu a přijde mi, že ráno mám po něm pleť pěknou. Mám od téhle značky i krém a také spokojenost. Delibutus rozhodně ale také vypadá podle tvého popisu slibně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych vyžrala špatnou šarži balení? Na tohle mám vždycky štěstí..

      Vymazat
  5. Znacku vobec nepoznam, musim sa po nej popozerat. Ja som taka konzerva a vzdy siaham po olejoch Nobilis :)

    Pozyvam na velku predletnu GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!