100 % Pure po druhé

Až na jeden malý vzorek jsem 100% Pure masáži statečně odolávala. Je to pěkné, ale je to zbytečně drahé... Až jednoho krásného dne jsem chytla slinu a že můj obličej potřebuje nutně vyzkoušet něco nového. Hmm, a když ono je v tom hodně Aloe vera a to já tuze ráda...


Na (ranní) pleťová tonika jsem docela vybíravá. Nesmí v tom být glycerin, pokud možno co nejméně alkoholu a taky by to s pletí mělo něco dělat. Po opěvovaném Vyrovnávacím toniku od Mádary (poté, co přidali do složení glycerin... hodně glycerinu) jsem se dlouhodobě skamarádila se šalvějovou Martinou, která je moc fajn. Dost možná lepší než ta původní Mádara (a mnohem lepší, než ta nová). Dala jsem dvě tři balení, začala se trochu nudit a tak jsem si pořídila tohle tonikum s mátou a zeleným čajem.



Složení je moc pěkné. Šťáva z Aloe, růžová voda, výtažky ze zeleného čaje, lékořice, tea tree, tymiánu, rozmarýnu,... No prostě obsahuje to snad všechny látky známé a oblíbené proti smíšené pleti. Voní hezky bylinkově, mírně svěže. Máta není v převaze, takže je všechno v pořádku. Nepálí vás oči a tak.

Tonika je opravdu maloučko (118 ml) a za tu chvíli používání jsem ani nestihla zpozorovat žádné účinky. Nebo je to tím, že nic nedělá? Je příjemné, dodá takový ten pěkný ranní pocit svěžesti, bylinky pleť hezky provoní, ale... Póry se pořád stejně vyzývavě vystavují (a je by tonikum mělo zvládat především!), pupínky se nehodlají méně červenat a pleť je taková nijaká. Jako bych jí opláchla čistou vodou a ne tonikem nabitým kopou bylinek. Používat večerní květovku i ráno, jsem na tom lépe. Kde soudruzi udělali chybu?!



Ale musela jsem vyzkoušet i mycí pěnu, jestli náhodou nebude lepší než ta moje Mádara. Sáhla jsem po verzi s okurkou, která je sice primárně určena pro citlivou pleť, na druhou stranu v ní nevidím žádnou složku, která by smíšené pleti nevyhovovala. Navíc, já okurku ráda (v létě domácí okurková maska) a moc často jí v kosmetice nepotkávám. Kromě okurkové šťávy tam najdeme ještě Aloe vera, růžovou vodu, výtažky ze zeleného čaje, měsíčku, heřmánku, malin,... prostě zase a opět oku lahodící.



Pěnu má za úkol vytvořit zmýdelněný kokosový olej a v pěnění mu pomáhá i pumpička, která tekutinu vyšlehá do pěny. No, moc se jim to nedaří. Když to porovnám s krémovou Mádarou, tak je to celkem slabota. Pěna je řídká, vodová, jakmile si jí napumpujete do dlaně, tak spadne a na obličej aplikujete spíš jakousi našlehanou emulzi, než pěnu. Všude to teče a stéká vám to i po rukou. A s touto řídkou konzistencí souvisí i vyšší spotřeba...

Ale to by se všechno ještě možná dalo. Hlavní zádrhel vidím v tom, že pěna štípe v očích. Docela hodně štípe. A vzhledem k tomu, že jsem zvyklá odličovat si celý obličej namokro jedním produktem, je tohle u mě celkem neřešitelný problém. Pokud se přenesete přes tento fakt, zbytek obličeje odlíčí pěkně, nevysuší a nepodráždí, ... ale ty oči prostě nedá. Mimochodem, i Alverde pro smíšenou pleť si vede lépe!



Tak mi přijde, že poslední dobou jenom mrmlám a jsem nespokojená. Ale... kde se najednou vzaly ty hordy kosmetiky, co s mojí pletí absolutně nic nedělají? A proč jsou v mojí koupelně?!

A jaké máte zkušenosti se 100 % Pure vy?

Komentáře

  1. Já od nich ještě nic nezkoušela, láká mě spíš jejich dekorativka, ale ještě jsem se neodhodlala dát za ni takovou pálku. :D Mycí pěnu mám tu od Alverde a jsem s ní spokojená, používám ji jen na opláchnutí omicelárkované pleti, takže do očí ji nedávám, a na to mi bohatě stačí. Tonika tak nějak nevedu, nikdy jsem nepochopila, co jako mají dělat, některá údajně stahují póry, jiná mají být čistící či hydratační či co... já se radši posprejuji růžovou vodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta dekorativka je skvělá! Mají úžasné barvy a ještě víc mě fascinuje, že jsou všechna barviva rostlinného/ovocného původu. Jediný zádrhel tak zůstává vysoká cena a fakt, že se maluju jen minimálně! :)

      Vymazat
  2. Nad tou šalvejí od MG docela přemýšlím... Jinak 100 %Pure mě láká dlouho, ale poslední dobou mě to vcelku i pustilo, mám teď taky několik přírodních zklamání, nic to nedělá, v horším případě se osypu. Takže max zvažuju peeling, ale ta cena, s tím se moje lakomé já nemůže srovnat nějak... A představa, že to pak zas vyhodím do koše z důvodu alergie mě drása nervy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šalvěj je skvělá! :) Zrovna mám na ksichtě pláclý poslední kousek masky a už přemýšlím, že si koupím nové balení! Je to drahé, ale je to super...
      Myslíš klasický nebo kyselinový peeling 100 % Pure? Já mám ten kyselinový a zatím můžu zodpovědně říct, že to vůůbec nic nedělá! :)

      Vymazat
  3. Tak to mě mrzí, že ti nic z toho nesedlo. Já mam už víc jak měsíc objednanej můj první balíček s jejich kosmetikou, tak jsem na to strašně zvědavá :) Vzorečky, které jsem zkoušela, vypadaly hodně slibně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla ze vzorko- krému taky nadšená, ale ta plná balení mě prostě za srdce nevzala. Možná jsou krémové produkty lepší?

      Vymazat
    2. Je to možné, ale to posoudím, až zásilka dorazí :) Snad to bude už brzy :D Mám objednaný vanilkový tělový krém (naprosto božská vůně), vanilkový sprchový krém a něco málo z dekorativky. Mam ale zálusk i na jejich šampony :)

      Vymazat
  4. Já bych chtěla jednou vyzkoušet jejich vlasovku, kterou chválí snad úplně každý! Pleťovka mě nezaujala, páč aloe je snad ve všem, a to mi nedělá moc dobře... Dekorativka vypadá taky dobře, navíc mají krásné obaly, ale prostě ta cena! Už delší dobu si říkám, že až bude aspoň nějaká akce, tak do toho půjdu, ale zatím nic :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, akce! Čekala jsem na ní tak dva roky a nic, tak jsem nakoupila. A druhý den po doručení balíčku mi přišel mail, že k nákupu na 2 500,- dávají sadu dekorativky ve stejné hodnotě zdarma! Takže asi tak...

      Vymazat
  5. Jééé jsem ráda, že o nic nepřicházím :-) Třeba šalvějovou řadu od Martinky můžu hodně a na tu vodu se chystám už nějaký pátek :-D. Ale poslední dobou taky jen mrmlám, u mě je to změnou období, jakože teplo, nic nesedí, anebo to nemá efekt...nastavuji teď péči pleťovými maskami, tak aspoň tam je vidět něco :-D Moc fajn recenze!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si 100% Pure uplně zamilovala, ale souhlasím, ty ceny jsou hodně vysoké. Navíc ted ještě o dost zdražili, některé věci skoro o 20% :(. Zatím mám čtyři produkty a jsem nadšená, a určitě plánuji pořídit i něco dalšího, ale pěnu asi vynechám :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!