5 tipů pro aplikaci oleje

Pleťový olej není výsadou pouze suché nebo zralé pokožky. Pokud si podle typu pleti vyberete ten pravý, můžete směle olejovat i problematickou nebo smíšenou pleť, ať je léto nebo zima.


Rostlinný olej je to nejpřirozenější a nejčistší, co můžeme pokožce dát. Olej neobsahuje žádné konzervanty ani vycpávkové složky typu alkoholu či glycerinu. V malé lahvičce tak získáte koncentrovanou péči, která je vhodná i pro citlivou reaktivní pleť (samozřejmě s výjimkou oleje z ořechových plodů při alergii na ořechy apod.). Poměr cena/výkon je prostě nepřekonatelný.

A jak z olejů dostat maximum?
  1. Olej vybírejte podle svého typu pleti, ať nejste hned napoprvé zklamáni z výsledků. Pokud máte pleť mastnější nebo problematickou, obloukem se vyhněte komedogenním olejům, které mohou pokožku ucpávat. Pro zralou pleť se naopak nebojte sáhnout po hutnějším a výživném oleji, ať pokožka dostane vše, co potřebuje a nestrádá.
  2. Pokud nemáte vyloženě suchou či zralou pleť, olej aplikujte raději večer, ať se nelesknete jako prasátko. Sice je možné nanést olej, chvilku počkat a pak nanést make-up a zapudrovat, ale u mastnějších typů pleti mi toto přijde zbytečné mrhání pudrem a stejně se po pár hodinách budete lesknout. Navíc, pleť se přes noc aktivně regeneruje a vhodný olej její snažení podpoří.
  3. Olej nanášejte vždy na vlhkou pleť. Aby se olej do pleti snadno vstřebal a nezanechal mastný povlak, je důležité ho mazat na navlhčený obličej. K tomu můžete použít obyčejnou kohoutkovou vodu v rozprašovači nebo hydrolát, který péči posune ještě o úroveň výš.
  4. Méně oleje znamená více pro pleť. Na pleť nenanášejte oleje mnoho, stačí opravdu pár kapek. Nezapomínejte, že pleť máte navlhčenou, takže i dvě tři kapky oleje krásně a rovnoměrně namažou celý obličej. Navíc, tlustou vrstvu oleje pleť nedokáže absorbovat (pokud tedy není hodně hodně dehydratovaná či suchá) a ráno byste nadbytečný olej jen smyli...
  5. Nemusíte olejovat po celý rok. Nikde není psáno, že když se začnete mazat olejem, musíte v tom pokračovat do konce života. Přizpůsobte péči aktuálnímu počasí nebo stavu pleti a olej si schovejte do lednice na zimu nebo použijte na jinou část těla (vlasy, dekolt,...).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!