Proč je hydratace pleti důležitá?

Voda je život. A to platí nejenom pro běžné fungování našeho organismu, ale i pro zdravou pokožku. Takže pokud pijeme hodně vody abysme měli zdravé ledviny, přirozeně se detoxikovali nebo nás nebolela hlava, můžeme na tenhle seznam zdravotních benefitů směle připsat to, že pijeme, abysme měli krásnou pleť.


Pro hydratovanou pleť je nejlepší kombinovat vnější a vnitřní hydrataci. Byť se krémy, séra a další většinou tváří strašně nadupaně a slibují 24hodinovou hydrataci, samotná kosmetika pleť nespasí. I vhodně zvolený kvalitní produkt hydratuje pouze svrchní vrstvy pokožky a dál se nedostane, takže ho musíme podpořit zevnitř vodou, ovocnými a zeleninovými šťávami a v přiměřeném množství čaji.

Hodně lidí si myslí, že hydratační produkty pro jejich typ pleti nejsou vhodné. Ale stejně tak jako organismus nás všech potřebuje vodu, potřebuje ji i naše pleť. A že se hydratovaná pleť dokáže odvděčit!

Hydratovaná pleť se lépe regeneruje. Pokud je pokožka dostatečně hydratovaná, krásně a rychle se sama regeneruje. Jakmile pokožce voda chybí, zaměří se na tento nedostatek a snaží se ho kompenzovat, takže ranky, pupínky a další jdou na druhou kolej a hojí se mnohem déle. V té chvíli je už pak víceméně jedno, co na sebe namažete. Pleť nemá sílu pro přirozenou regeneraci a vypadá starší a unavená.

Hydratovaná pleť se méně mastí. Což ocení především majitelky mastnější pleti, ale vadit to nebude myslím nikomu :-) Především u problematické pleti nastává kámen úrazu, kdy si místo hydratačního/výživnějšího produktu raději pořídíme nějaký matující. Protože mastná pleť hydratovat nepotřebuje, že jo. Ale opak je pravdou a pokožce pak chybí voda, bouří se zvýšeným maštěním, ucpáváním, černými tečkami a pupínky.

Hydratovaná pleť pomaleji stárne. Dehydratovaná pleť má většinou nezdravou barvu, je přesušená, tenká a šupinkatá, takže vypadá staře, i když by vlastně vůbec nemusela. Díky nedostatku vody nemá mnoho sil pro přirozenou regeneraci a boj s věkem, takže se po čase začínají objevovat i drobné vrásky okolo očí a rtů.

Komentáře

  1. Ja mám mastnú pleť, ale začala som používať krém od Eucerin a vidím, že až taká mastná nie je. Veľmi pekný blog a preto dávam odber.
    Budem rada ak aj ty sa zastavíš na mojom blogu: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, spousta lidí si myslí jak mají mastnou a problematickou pleť, ale přitom je pes zakopaný v málo hydratační péči.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty