Z kosmetické poličky (léto 2018)

V olejích a sérech jsem si našla zalíbení i přes léto. Momentálně mám načatý jen jeden krém ještě od zimy a nějak si nedokážu představit, že bych měla mazat výlučně krémovými produkty. Je to tak trochu nuda :-) Tak se pojďme mrknout, co se mi v poslední době na poličce usídlilo...


Hydratační sérum Hosanna Antipodes je rozhodně příjemné a má zajímavé neokoukané složení, ale nějak se nedokážu rozhodnout. Obsahuje výtažky z černé kapradiny, hroznů a dalších novozélandských lahůdek. Je na vodní bázi, takže hodně lehoučké, na léto ideální. Po pár prvních namazáních jsem byla opravdu nadšená, krásně jemná a vypnutá pleť, na dotek to bylo fakt příjemné. Nejsem si ale jistá, jestli mě po delší době neosypávalo na tvářích (nevím teda která složka?!), takže jsem zůstala u občasného máznutí a to jsme kamarádi.

Moringa olej od Fushi mi přišel, že nedělal vůbec nic, dokonce mě možná trochu ucpával. Začala jsem ho používat ve smutku, když mi došlo moje oblíbené tamanu (viz níže), ale byť jsem se sebevíc snažila, žádné účinky jsem tam neviděla. Moringa by totiž podobně jako tamanu měla působit antibakteriálně, měla by hojit pupínky, regenerovat pleť a všemožně předcházet nedokonalostem... ale to se nějak nestalo. Takže se z něj stal fajn parťák do domácí jílové masky.

Squalane od Saloos mě vůbec nenadchnul a jestli moringa nic nedělala, nevím, jak pojmenovat toto. Pleť hezky zjemnil, možná pak byla o trošku víc hydratovaná... ale nic, co by zdůvodňovalo ten hype okolo skvalanu z poslední doby. Mazala jsem ho jak samostatně, tak párkrát v kombinaci s krémem od Argandie a tam ty účinky už nějaké byly... takže si zbytek asi nechám na zimu pod krém. Nutno ale podotknout, že jsem před tím měla od Saloosu sérum se squalanem a kamélií a to se mi líbilo moc, hezky rozjasňovalo a sjednocovalo pleť a klidně bych si ho pořídila znovu.

Tamanu olej od Fushi jsem všude na socnetech vychvalovala snad stokrát. Opravdu mojí pleti 100% vyhovuje a dělá s ní doslova zázraky přes noc. Působí jako takový instantní fotoshop. Pleť krásně vypne, zjemní, sjednotí barvu. Trochu stáhne póry a z dlouhodobého hlediska je dokáže udržet jemnější a čistší (což zatím dokázala jenom ultrazvuková špachtle u kosmetičky 1x měsíčně).

Poznámka: Samo jsem chtěla ušetřit a pořídit si nějaké levnější tamanu, ale se zlou jsem pochodila. Nobilis Tilia mi s pletí nic neudělal a navíc byl dost divně cítit, něco mezi kořeněnou hrachovou kaší a uleželým plísňovým sýrem. Pak jsem si pořídila tamanu od slovenských Dr. Feelgood, což byl totálně přešlap. Ten olej byl říznutý kdo ví čím, osobně to tipuju na minerální olej (i tak divně na pleti seděl), obsahoval lesklé třpytky a voněl ještě odporněji jak ten Nobilis... na obličej se ani nedostal.

Růžový olej od Green People byl moc příjemný, hlavně co do vůně. Voněl opravdu věrně a silně, v balení až evokoval takovou tu těžkou bolehlavovou vůni, ale na pleti se to ztratilo. Složení je docela zajímavé, plné pěkných éteráků, ale na můj vkus jich tam je až moc a je to překombinované. Možná proto jsem si ani žádných extra účinků nevšimla, prostě je to na pleti příjemné a hezky to voní. Ale člověk chce za 30 liber trošku víc...

Co vy a oleje v létě? Co zajímavého jste poslední dobou zkusily/oblíbily?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru