Best of 2013: péče o pleť

Kdo čte můj blog delší dobu, určitě si všiml, že velice ráda střídám produkty pečující o pleť. Kolikrát se mi stalo, že jsem narazila (zdravím Vichy!) a osypala se jak muchomůrka, ale ani to mě neodradilo od hledání perfektní pleťové péče, po které budu mít obličej jako dětskou prdelku. Za poslední rok jsem toho vyzkoušela opravdu hodně a proto pro mě bylo docela těžké vybrat produkty, které se z toho množství nějakým způsobem odlišovaly, ať už výbornými účinky, vůní či kvalitním složením za rozumnou cenu.

Péče o pleť: odlíčení
Navykla jsem se odličovat na mokro, bez vody mám nepříjemný pocit špinavého obličeje. K tomu se mi nejvíce osvědčil levandulový hydrofilní odličovač Saloos, se kterým si odlíčím celý obličej včetně očí. Je jemný, v očích neštípe a poradí se i s výraznějším líčením.




Péče o pleť: krém
Asi vás zklamu, teď se nebudu ohánět žádnými profláklými značkami. Víte, jaký je nejlepší pleťový krém? Ten, co si uděláte doma, přesně podle toho, jak potřebujete. Návod jsem odkoukala od Kiss a Bee a jsem nadšená! Krém je lehký a přitom výživný, ničí drobné pupínky a urychluje jejich hojení.



Z kupovaných si nemůžu vynachválit Ryor, který pleť zmatní, zjemní a také zabrání vzniku pupínků. Nevím, jak bude účinkovat na aknotickou hodně mastnou pleť, ale moji smíšenou pleť ošetřuje velice dobře.




Péče o pleť: olej
Ač se to může zdát divné, obzvlášť teď v chladnějším počasí, mojí smíšené pleti oleje bezvadně vyhovují. Za favorita jsem si zvolila levandulový olej Saloos, který nejenže krásně voní, ale také se o pleť postará, vyživí ji a působí antibakteriálně. Pupínků mě sice kompletně nezbavil, ale při jeho používání mám pleť krásně čistou a jemnou.



Péče o pleť: speciální péče
Hodně práce zastane levandulový olej, ale když i ten selže, nastoupí speciální péče Salcura Antiac. Na pupínky jsem si pořídila mycí gel i sprej (důvěrně mu přezdívá smradosprej). Tohle duo funguje bezvadně, pleť zklidní, projasní a pupínky vysuší.



Péče o pleť: maska
Nejsem velký fanda masek, ale postupem času jsem se je naučila používat. Obzvlášť ty jílové, které krásně vysuší pupínky na bradě a fungují i na podkožáky. Bezkonkurenčně nejlepší jílovou maskou je ta ze zeleného jílu a máty od Cattier. Odstraňuje přebytečný maz a navíc na obličeji parádně luftuje díky obsaženému mátovému oleji. Takhle po ránu je to super vzpruha!




Péče o pleť: peeling mechanický vs. enzymatický
Vzhledem k tomu, že mám na tvářích pleť trochu sušší, tvoří se mi občas nevzhledné suché šupinky. A víte, co je na ně nejlepší? Lufa! Je to opravdu nejlepší a nejjemnější peeling, co jsem potkala. Neubývá, nedráždí pleť a můžete ho mít stále při sobě.



Naopak na začervenalou pleť na tvářích se mi výborně osvědčil enzymatický peeling Ziaja. Ten pokožku projasní a barevně sjednotí bez jakéhokoliv podráždění.



Péče o pleť: 'hloubková' péče
Za poslední dobu jsem na kosmetičku docela zanevřela ( rozuměj nemám čas, ani peníze), a tak si dělám kosmetiku sama doma. Póry se mi sice díky levandulovému oleji nezanáší tak výrazně jako dřív, ale stejně je potřeba je občas vyčistit. K tomu jsem si našla v našich luzích a hájích nejlepší čistící pásky, a to od Nivey. Vytáhnou opravdu hodně hnusu (pardon), příjemně voní a při aplikaci nejsou na obličeji nepříjemné. Jen ta cena.. 



Tento výčet by se také dal nazvat mojí pravidelnou péčí o pleť. Nestává se to moc často, ale kombinace těchto výrobků je opravdu výborná a mému ksichtíku svědčí. Bohužel, velké póry mám furt..

Jakou novinku jste si za uplynulý rok oblíbily vy? Střídáte, nebo se držíte starých osvědčených kousků?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ten mycí gel od Salcury vůbec neznám, zajímavé :). Jinak co se týče olejíčků, vyzkoušej Argan revital od Saloosu, mně přijde fakt výborný, a to mi jiné oleje od nich moc nevyhovovaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Mam ted taky olej od Saloosu ale musim stridat s kremem,delaj se mi po nem pupinky. Ne vylozene akne, ono s tim totiz nic nejde a dela se mi to vzdy,kdyz plet protestuje:)

    OdpovědětVymazat
  3. Argan revital má moje mamka. Krásně voní, až mě láká k vyzkoušení, ale bojím se mastnoty. Přeci jenom, je primárně určený pro zralou sušší pleť. Ale asi ho prubnu :)
    Mě levandulový olej pleť překvapivě zklidnil, neucpával póry, ani nedělal krupičku na bradě. Jestli tě čas od času zlobí menší pupínky, vyzkoušej tu Salcuru. Čas od času jí taky použiju a pupence hned zmizí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Argan revital mam prave taky..normalne mam krasnou plet, jen obcas musim vystridat no. Tohle mi delal i cistici gel od Garnieru, to jsem mela velky pupinky, podle me spis jakoby bolaky nez akne:D

      Vymazat
  4. nejvíc mě zaujala maska od Cattier, protože jsem ji ještě nikdy neviděla :) bude článek? nebo už byl? chci více info! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dost možné je, že ten Garnier díky vysokému obsahu sulfátů pokožku moc vysušoval a ta se těmi boláky bránila (vlastní zkušenost).
    Liško, článek teprve bude, neboť mám masku teprve chvíli:) Recenze raději píšu, až když se blížím ke konci balení. Co kdybych náhodou narazila na nějaké skryté účinky.. Teď jsem zhruba tak v půlce a jsem nadšená!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak odličovací olej mám doma na vyzkoušenou a jsem na nej moc zvědavá a Levandulový je super. Teď mám růži a až tak mi nevoní, ale účinky jsou taky dobré.

    Short messages by Lucy...

    OdpovědětVymazat
  7. Levandule je, co se týče vůně, opravdu nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten sprej a gel od Salcury jsou super. Já je tedy nepoužívám na obličej, ale na ramena, kde mě trápí divný pupenco-ekzém a na tohle duo moc dobře reaguje...Co se týče nových oblíbenců, tak musím říci, že rok 2013 byl plný skvělých novinek, které se postupně stali mými stálicemi.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, na ty občasné pupínky mi Salcura taky výborně pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím,
    ty jo, ten krém od Kissabee budu taky muset prubnout :D. Nepochybuju, že je skvělý. Ááá Saloos, koukám, že sdílíme stejné nadšení :).
    Ty Nivea pásky budu muset vyzkoušet :). Díky za tip! :)
    Měj se krásně
    Janie

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, určitě ho vyzkoušej, budeš nadšená! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!