Jílová královna

Na svou smíšenou pleť jíl přímo miluju. Nedávno jsem tu do nebes vychvalovala masku s mátovým olejem Cattier, která je sice super a úžasná, ale teď jsem narazila na něco, co je mega úžasné! Navedla mě k tomu Renča, která prohlásila, že vysoký podíl olejů v masce snižuje účinnost jílu. A jako vždy měla pravdu!

Což takhle něco s méně oleji? Co třeba takhle masku Argital ze zeleného jílu? V Cattieru je na 5. místě jojobový olej, zatímco Argital obsahuje vyšší množství extraktů a teprve na posledních místech brutnákový a levandulový esenciální olej.




Takhle podle rozboru složení je Argital jíl úžasný, a úžasný je i po aplikaci na obličej!



Jestli jsem chválila Cattier, tak při použití Argitalu se přímo rozplývám! Vůně je tedy zvláštní, lehce levandulová a hodně přírodní, konzistence tužší, ale stále krémová.. na pleť se jíl aplikuje úžasně lehce, nestéká a není ho třeba tlustá vrstva.

Díky krémové konzistenci maska zasychá opravdu dlouho, tak 20 minut nejméně. Nicméně jsem se kompletního zaschnutí nikdy nedočkala a smyla dřív. Argital si krémovou konzistenci zachová i po zaschnutí a jde dolů mnohem snadněji, než zmiňovaný Cattier.



Jestli byla pleť po Cattier krásně jemná a čistá, Argital to zvládnul o 100% lépe! Jemná, čistá, prozářená a zklidněná pleť, jako bych se právě probudila odpočatá po dlouhém spánku.. Zajímalo by mě, která ze složek masky za to může, jestli to má na svědomí ten italský jíl, nebo nějaký z výtažků.. ale Argital mě naprosto uchvátil!

Uchvátil mě natolik, že uvažuji o koupi kilového balení čistého jílu a míchání vlastních masek. Trocha růžové vody, trocha neemu.. Hm, asi mě polapil italský jíl!

Máte rádi jílové masky? Preferujete ty hotové v tubě, nebo si raději mícháte vlastní podle libosti?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. tak nevím, argital mi přišel jako takový dost šedý průměr jílových masek. taková že klasika. něco málo to udělá, ale fakt málo, ovšem zároveň ani nijak extrémně neurazí-nenadchne. to čistý jíl je fakt lepší. jdi do něj!

    OdpovědětVymazat
  2. Něco málo udělá? Tak v tom případě ihned kupuju kilovku čistého jílu!

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem měla jen růžový Cattier v tubě, ten byl ok, ale jinak taky radši míchám svoje čerstvé jílové masky, přijdou mi mnohem lepší :). Maximálně mi ještě přijdou ok suché směsi, jako čokoládová Raw Gaia, mňam :). A supr článek!

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, vy mě ale nutíte k utrácení .. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, jílovou masku jsem ještě nikdy nezkoušela, pouze přírodní bahno z Mrtvého moře a to docela štípe pokud mám někde něco rozbabraného. Už jsem bahno vypotřebovala, tak omrknu něco s jílem :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Bahno jsem dřív také používala, pokožku mi sice krásně vyčistilo, ale přesně jak říkáš, na obličeji štípalo, pleť byla začervenalá, flekatá.. sice to po chvíli zmizelo, ale aplikace rozhodně nebyla supr čupr zážitek. Jíl určitě vyzkoušej, je dle mého k pokožce šetrnější a krásně ji vyčistí. Sáhni klidně po sušeném jílu a umíchej si vlastní masku podle potřeb tvé pleti :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!