Voňavá poušť

A teď nemám na mysli Farana (obzvlášť ty jeho tekuté produkty, áách), které voní opravdu báječně, ale můj nový objev. Tuhle jsem byla celá nechutně seschlá jak křížala, dlaně se mi začaly loupat a tak jsem vzala s povděkem hromadu mazacích vzorků se zajímavými vůněmi.


Desert Essence má spoustu zajímavých vůní tělových mlék jako Vanila Chai, pak taky kokos a kokos s tropickými květy... ale jistě chápete, že mě nejvíce zaujala bulharská levandule. Voní trochu jinak než ta klasická francouzská, ale pořád stejně krásně levandulově. Mírně kořeněně a přitom krásně květinově.


Složení každého mléka na tělo& ruce je trochu jiné, někde je navíc voda, někde olej. V levanduli je místo vody Aloe vera, dost výtažků z levandule, bambucké máslo a celkem dost olejů. Ale taky alkohol, ale dá se to. Po čichu ho z mléka vůbec necítím a mé pokožce taky nevadí. Takže cajk.

Konzistence je řidší, roztírá se snadno a lehce, rychle se vstřebává. Nelepí. Hydratace je na tu lehkost překvapivě uspokojivá, stačí i na suší lokty a přitom nemám pocit, že se za chvíli scvrknu. I vůně vydrží dost dlouho, je jemná, nevtíravá, příjemná. Druhý den dopoledne se ale pořád očichávám a libuju si.


Na suché loupající se ruce je ale mléko krátké. Sice se snaží, ale ne dostatečně. Na to je lepší krém s vůní kořeněné dýně, což se mi líbí moc. Voní fakt báječně, trochu jako dýňový koláč se skořicí, trochu jako pečená dýně s rozmarýnem. Není to sladké ani moc kořeněné, prostě tak akorát.


Složení je více méně podobné jako u mléka,  málo vody a hodně výtažků a taky glycerin.. naštěstí ale nepozoruju, že by mi na rukou tvořil takový ten film, který nesmyjete ani mýdlem (zdravím Weledu!). Nevím, co na tom je, díky alkoholu ve složení je to pomalu jako každý druhý krém na ruce, ale.. velice uživatelsky příjemný krém. Ruce nejenom zjemní (ještě aby tak ne, když je tam glycerin, že jo), ale taky obstojně vyživí a zklidní. Už se neloupu jako had, počínající praskající záděra se dala na ústup. Docela solidní výkon.


Mno, moc jsem nečekala, že kromě líbivé vůně v těch pytlíčcích něco najdu a ono jo.. Takže minimálně v případě krému na ruce (poslední dobou marně hledám nějaký účinný) sáhnu po plném balení. Spotřebováváte poctivě vzorečky, co vyfasujete? Na jaký poklad ve vzorcích jste v poslední době narazily vy?

Komentáře

  1. vypadají zajímavě :). Já znám jen vlasovku Dessert Essence a ta byla dobrá. Jinak teď testuju ve vzorcích JMO, taky vlasovku :D, a asi z toho nakonec něco plného bude, jinak třeba vzorky z Biooo právě moc nevyužívám, protože většinou dostanu nějaký pleťový krém a la Lavera, co bych stejně nemohla použít :D, tak je spíš dávám dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tedy vlasovka JMO popravdě vůbec neláká, za ty peníze bych prostě čekala nějaký wow efekt. To samé mi s vlasy udělá i Alverde :)) Já proti laveráckým vzorkům už brblám, co jsem se naštvala na jejich šampon tuhle značku už moc nevyhledávám, a tak si občas vyžebrám i zajímavější kousky.

      Vymazat
  2. Dessert Essence mám moc ráda, byla to úplně první přírodní kosmetika, kterou jsem začala používat. Kdysi jsem používala jejich vlasovku a mají skvělé sprchové gely (dodnes vzpomínám na mandlový), tělové krémy jsou taky moc fajn a moje nejoblíbenější byly dýňový krém na ruce a pistáciový krém na nohy. Líbí se mi jejich barevné obaly :) Asi za nedlouho něco přiobjednám, doma mám teď od nich jen nějaký stylingový kokosový sprej, a to se musí napravit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty obaly jsou super! Sice je teď (asi) kompletně pozměnili, ale pořád se mi moc líbí.. přímo lákají k vyzkoušení. Pistáciový krém mě taky zaujal, slyšela jsem na něj chválu i od chlapů, takže do něj nejspíš půjdu :)

      Vymazat
  3. Jé, odkud ty vzorky máš. Zní fakt úžasně, líbí se mi, jak popisuješ vůně. :) Hned bych nějaký vyzkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyloudila jsem je přes věrnostní program Biooo, ale nejsem si jistá, jestli ještě jdou za body vyměnit. Jinak taky loudím na prodejně, ale tam bývá množství značek a šíře produktů omezenější.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!