Objevy tohoto roku (2014)

V tomhle roce jsem hodně zabředla do přírodní kosmetiky. Tím hodně myslím fakt dost. Přestala jsem věřit takovým těm tvrzením 'přírodní kvalita' a 'krása z přírody' na obalu a místo toho jsem se začetla do INCI. Až mi to docela začlo lízt na mozek. Občas jen tak sportovně jdu do drogérky a pročítám si složení výrobků v regálech... No nic, to je jiná kapitola. Jen jsem chtěla říct, že tento rok jsem se nebála koupit dražší přírodní kosmetiku, než je Alverde, a to se mi vyplatilo a přineslo spoustu milých překvapení.


Přírodní kosmetika. Nové neznámé značky. Nové lákavé obaly. Všechno voní tak jinak a jemněji.

1) Jak moc miluju Mádaru vám tu cpu už dlouho a už jsem s tím asi trapná... když ale... ono je to pravda! Kromě vyobrazené pleťovky jsem prubla i deodorant a tělovou péči a jsem nadšená. Jemná vůně a viditelné účinky. Jo, Mádara je dražší, ale nelituju jediné koruny, kterou jsem za ni utratila!

2) Podobný jen trochu kratší vztah mám se šalvějovým lotion od Martiny Gebhardt. Sice divně voní, ale přes to jsem se už přenesla a teď ho mám moc ráda. Za to, že mi vyléčil poblázněnou pleť po Super séru. Za to, že pečuje i o poďobaný krk a dekolt. Za to, že ho můžou použít i na celé tělo a zahojí opravdu každý pupínek. Za to, že se namažu a můžu se hned obléct.

3) Na balzámy jsem značný úchyl, ale něco tak skvělého, jako je Badger, jsem za ta léta ještě nepotkala. Sice nijak extra nevoní a nemá supr čupr sladkou příchuť, zato na rtech nádherně taje. Krásně je zjemňuje, zvláčňuje a dlouho vydrží. Žádné přemazávání co pět minut. Zapomeňte!

4) Ačkoliv mám jemné tonikum Santaverde jen chvíli, i tak mi už je jasné, že si budu muset koupit nové a nové balení. Je totiž naprosto skvělé, pleť zjemní, vyhladí, lehce vypne. Hledala jsem něco na večer, potom, co si umyju a odlíčím obličej. Mádara tonikum mi přišlo na zimu až moc vysušující, ale mazat jsem se nechtěla.. Tak jsem si vzala tohle.. je to vlastně směs šťávy z Aloe vera, růžové květové vody a trochy alkoholu. Zabrání, aby pleť pnula, byla vysušená a zklidní ji. Jo, už jsem vám říkala, že sjednocuje barvu pleti?

5) Značka Bio Aroma je pro mě celá sama o sobě velkým objevem. Doslova za pár kaček dostanete super výrobky s krásným složením. A taky krásně voňavé. Nejvíc ze všeho se mi zamlouvá krém pro normální a smíšenou pleť. Je sice hodně olejnatý, ale aplikuju na navlhčenou pokožku a stačí ho fakt ždibíček. Neumastí, nezatíží, neucpe. Na léto to sice není můj favorit, avšak pro chladnější období a chvíle bláznivé pleti jasná volba!

Co v uplynulém roce přinutilo sednout si na zadek vás?

Komentáře

  1. Ahoj pekny clanok, velmi ma zaujal ten posledny kremik, ale odkaz nefunguje stale ma hadze na balzam Badger

    OdpovědětVymazat
  2. Badger balzám je vážně skvělý, bohužel nenávidím ten smrad levandule a tu pachuť co zanechává, ale ještě asi někdy jinej zkusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy ze žádného balzámu Badger vůni moc necítím, maximálně tak pár prvních použití, a pak vůně 'vyvětrá'. Ale určitě zkus nějakou jinou variantu, protože za ty účinky to opravdu stojí! :)

      Vymazat
  3. Značku Bio Aroma vůbec neznám, to musím něco vyzkoušet :) V tomto roce jsem žádný úplně top objev asi neučinila, mé nejoblíbenější značky jsou se mnou už od roku 2013, což je ale možná dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli neznáš, zkus alespoň vzorky.. myslím, že budeš velice potěšena! :) Také mám takový pocit, že moje oblíbené značky se teď silně ustálí a já budu už jenom sem tam objevovat nové produkty.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru