Nejlepší pleťová péče: rostlinné oleje (2018)

Rostlinné oleje i olejová séra miluju dlouho, ale používat je každý den jsem se naučila až v poslední době. Sleduji totiž, jak je pleť čím dál více náročná, začíná se z ní stávat citlivá smíšenka a vyžaduje něco navíc. Jednu dvě kapky oleje ráno pod krém/gel a nebo večer po maskování... a pokožka je čistší a póry jemnější. Takže to dokazuje, že se olejů nemusíte bát ani v teplém počasí, za pár kapek vhodného lehkého oleje dle typu pleti vám pokožka určitě poděkuje.


V poslední době mě oslovilo několik olejů a olejových sér a opravdu stály za to!

Asi nejlepším ze zde dneska zmiňovaných je sérum s tamanu a marula olejem od Wooden Spoon. Tamanu i marula jsou známé svými hojivými a antibakteriálními účinky, skvěle působí na akné i drobnější neplechy a na mě platí 100%. Sérum je úžasně hojivé a zklidňující. Takhle jemnou, krásnou a zklidněnou pleť jsem dlouho neměla. Sérum je celkem hutné, ale přesto se do pleti krásně a během pár chvil vsákne. Jediný mínus vidím ve zvláštní vůni, která mi trochu připomíná hrachovou kaši (tamanu).

Hodně mě zaujal olej z chia semínek od One Love, který krásně lehce oříškově voní. Chia má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a antioxidantů, za což mi pleť za pár let doufám poděkuje :-)  Olej je primárně vhodný pro suchou a zralou pleť, ale já jsem si ho v pár kapkách užívala i tak. Na obličeji sice nemá žádné bleskové účinky třeba jako sérum výše. 'Jen' pleť zklidní, zmizí jakékoliv zarudnutí a podráždění a pokožka je krásně pružná, jako by tonizovaná.


Druhým mým nej olejovým sérem je Balance od české značky Delibutus. V porovnání s Wooden Spoon není tolik hojivé a nepůsobí až tak proti nedokonalostem, ale dokáže se skvěle postarat o smíšenou pleť. Tohle je přesně ten produkt, který má 'vyrovnávací účinky'. Sušší tváře zjemní a vyživí. Postará se i o mastnější T-zónu, bez umaštění nebo ucpávání. Navíc krásně lehce voní po éterických olejích z levandule a geránia.


Olejové kapsle od Primavery se mají používat jako týdenní intenzivní kúra, ale mě vydržely nejméně dvojnásobek času. Kapsle obsahují mix olejů z brutnáku, šípků, mandlí a černého rybízu a mají za úkol uzamykat v pleti hydrataci a oživit ji. Díky šípkům je olej hezky zlatavý a jemně dodá pleti zdravou barvu. Žádný wow efekt jsem sice nezaznamenala, ale baví mě mini balení, které si můžete vzít kamkoliv s sebou a nikde se nic nerozlije. A taky krásná šťavnatá ovocná vůně.

Jaké jsou vaše nej oleje? Používáte je i v létě?

Komentáře

  1. Oleje používam hlavne od Renovality, na pleť, na telo ale aj na vlasy. Veľmi som si ich obľúbila :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  2. Žádné olejové séra nepoužívám, ale tvým článkem jsi mě na ně nalákala :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!